Zablude o sexu bez ljubavi

Paula

black cat
Moderator
Poruka
32.745
Uvek me nešto žigne kada se nipodaštava sex bez ljubavi i napiše "ma to je samo gimnastika"
Verujem da o tome uglavnom pišu oni koji nisu doživeli blagodati istog.

Jedna zabluda je to što ljudi misle da se to može baš sa bilo kim (misle, pretpostavljaju). Što ni malo nije tačno. Da bi bilo sexa mora neko da ti se dopada, naizgled, miris, ukus i slično. Jer da nije tako ne bi ni mogla žena da se ovlaži, muškarac da se podigne, dakle erotska želja mora da postoji, što već (značajno) umanjuje broj kandidata za to.

Druga zabluda jeste to da to nije ništa posebno. Ukoliko važi prethodna stavka da te neko seksualno uzbuđuje, tj "radi", onda je to jedno zadovoljstvo slično tome kada neko ko voli picu uživa u parčetu pice, iako da nam bude jasno to parče se ni malo ne "voli", već je samo PRIJATNO. Dakle, prijatno je.

Ostalo ne želim sve da napišem u uvodnom postu, mogu i drugi da dodaju :)
ako imaju šta, žele itd...

talkingaboutsex.jpg

p.s. mogu i demiseksualci i sapioseksualci da učestvuju, iako je za njih sex bez dubokog povezivanja praktično nemoguć.

Poslednja izmena od moderatora:
Nisam 'nadodala' već iznela svoje mišljenje.
I dalje, kako može muškarac da poštuje ženu na ugovoronem seks dejtu?
Na osnovu čega?
Šta on zna o njoj ili ona o njemu?
Pa nadodala si jer tema nije da se ima sex sa nekim ko te ne poštuje, to je pomalo bolesno.

A možeš poštovati nekoga samo ako ga voliš? Eto, to je dodatna zabluda.

"one night stand" je primer seksa gde uopste ne poznajes partnera, i ne razmisljas o nekom "postovanju" Upoznas nekog u drustvu, ili na putivanju, i dva sata posle si vec u krevetu , tako da ti teorija pada u vodu :)
Napisala je ako nema poštovanja. To znači d aosećaš da te neko ne poštuje. Zašto bi sa takvom osobom imao sex?
To o čemu ti pišeš, i ta osoba mora da se dopadne. Dakle, osećaš da je generalno ok i da te poštuje kao osobu. Da se plašiš da će da te šamara, nipodaštava itd, ne bi ni otišao sa njom, jel? Uostalom sex bez ljubavi nije samo za te slučajeve koje su poprilično rizični, kada nekog uopšte ne znaš. Može biti, a li ne mora.

Napisala je ako nema poštovanja. To znači d aosećaš da te neko ne poštuje. Zašto bi sa takvom osobom imao sex?
To o čemu ti pišeš, i ta osoba mora da se dopadne. Dakle, osećaš da je generalno ok i da te poštuje kao osobu. Da se plašiš da će da te šamara, nipodaštava itd, ne bi ni otišao sa njom, jel? Uostalom sex bez ljubavi nije samo za te slučajeve koje su poprilično rizični, kada nekog uopšte ne znaš. Može biti, a li ne mora.
O čemu ti pišeš Paula?
Ako si sigurna da te neće 'šamarati, nipodaštavati', bezuslovno te poštuje?!

Paula, da bi te muškarac poštovao, moraš sama sebe poštovati.

O čemu ti pišeš Paula?
Ako si sigurna da te neće šamarati, nipodaštavati, bezuslovno te pištuje?!
Šta za tebe znači poštuje? Poštuješ nekog ako ga uvažavaš kao osobu. Ako neko kaže stani ti staneš. Ako neko kaže neću ti staneš. Ako se neko izjasni da želi da ode, to ga pustiš. Ako kaže nije mi dobro, ti pomogneš. To je sve neko elementarno poštovanje prema drugoj osobi koja mora da postoji da bi se sa nekim opustio i imao sex. Ako toga nema, onda nećeš ni imati. Jer je sopstvena bezbednost važnija od sexa, naravno.

Ja sam napisala da je sex bez ljubavi gimnastika i to je samo moje mišljenje. Nisam rekla da je to nešto loše, samo valjda ja tako funkicionišem. Sex je za mene vrhunac ljubavi, spajanje dva tijela kad se duše vole. Možda za neke pretjerano romantičarski i kao iz jeftinog ljubića ali šta mogu. I ne smeta mi #poštena.provincijalka 🤷‍♀️ ako cipela odgovara, rado je nosim. Prosto ja moram da osjetim sa partnerom toliku bliskost, ljubav i želju da bih imala sex. Kažu neki sapioseksualka? Ne razumijem se baš u termine.

Па и јесте секс без љубави само гимнастика како ти кажеш. Унесеш тренутну страст која спласне моментално пражњењем телесних сокова.
splasne momentalno ili za dan dva, kako kod koga. Ali često hoćeš još jer je bilo lepo. Ako nije lepo, naravno da se neće ni ponavljati.

Ja sam napisala da je sex bez ljubavi gimnastika i to je samo moje mišljenje. Nisam rekla da je to nešto loše, samo valjda ja tako funkicionišem. Sex je za mene vrhunac ljubavi, spajanje dva tijela kad se duše vole. Možda za neke pretjerano romantičarski i kao iz jeftinog ljubića ali šta mogu. I ne smeta mi #poštena.provincijalka 🤷‍♀️ ako cipela odgovara, rado je nosim. Prosto ja moram da osjetim sa partnerom toliku bliskost, ljubav i želju da bih imala sex. Kažu neki sapioseksualka? Ne razumijem se baš u termine.
ma sve je to ok.
nego tema su zablude o sexu bez ljubavi
a o ovome smo mnogo puta pisali
i to i jeste najlepše kada se sve poklopi, tako i ja osećam

splasne momentalno ili za dan dva, kako kod koga. Ali često hoćeš još jer je bilo lepo. Ako nije lepo, naravno da se neće ni ponavljati.
Може и да се понови, али опет осећаш исто. Можеш да га видиш а и не мораш више никад у животу, јер се управо све сводило на то, секс прости.

Може и да се понови, али опет осећаш исто. Можеш да га видиш а и не мораш више никад у животу, јер се управо све сводило на то, секс прости.
Za mene je to još jedna od zabluda, da prosti sex kako ga zoveš je nešto što ti posle ništa ne znači. Ako ti ništa ne znači ne treba ni da ga imaš. Ja veoma cenim partnere sa kojima to mogu da imam, to je dosta retka stvar. I posle je lepo jer ti je bilo lepo. Kao kada ideš na neko putovanje i bude ti lepo. JEste da o tome posle ne misliš dan i noć, ali se osećaš dobro .

Sto pre i manje price bolji sex,to je zenama potrebno sabiranje svega da se vise opuste,meni nije potrebno,maximum bih dao posle par pogleda padne sex sa dobrom ribom,na kafu da odemo flert bi me ohladio,da pricamo o realnosti ne znam kako bi to bio +,pa i posle 1000x s istom osobom mogu par da se izdvoje zapamcenih,a s jednom da se dovatim par puta sve cu zapamtiti gde nema trunke ljubavi

I mene isto nešto 'žigne' kada neko promoviše seks bez ljubavi i poštovanja.
Koje ljudske vrednosti su na ceni?

Svi smo različiti ali nas sve jednako nešto 'žiga' :lol:
Nisam 'nadodala' već iznela svoje mišljenje.
I dalje, kako može muškarac da poštuje ženu na ugovoronem seks dejtu?
Na osnovu čega?
Šta on zna o njoj ili ona o njemu?

Ево, ни најмање не разумем став да се две особе које се сексају без искључивог емотивног везивања, да се не поштују.

Сигуран сам да има таквих случајева, међутим, сигуран сам да су то људи који, генерално, не поштују друге људе у својој околини.

Опет, проблематичан ми је и наслов теме.

Постоје различите врсте љубави, а не само љубав која подразумева искључиву емотивну везу ка једном једином партнеру.

Волимо све драге људе са којима смо блиски, те и према особи са којом ступимо у сексуални однос који са собом не носи искључиво емотивно везивање.

Ево, ни најмање не разумем став да се две особе које се сексају без искључивог емотивног везивања, да се не поштују.

Сигуран сам да има таквих случајева, међутим, сигуран сам да су то људи који, генерално, не поштују друге људе у својој околини.
Da, poštovanje ide ispred ljubavi. Ada je i deo nje, ali poštuješ razne ljude koje i ne voliš.
Опет, проблематичан ми је и наслов теме.

Постоје различите врсте љубави, а не само љубав која подразумева искључиву емотивну везу ка једном једином партнеру.

Волимо све драге људе са којима смо блиски, те и према особи са којом ступимо у сексуални однос који са собом не носи искључиво емотивно везивање.
Pa jeste, u širem smislu i to je neka ljubav. Kako se ljubav definiše. Ti možda misliš na prijateljstvo, ali to bi bio neki sex sa prijateljem.
Ne moraju to biti osobe sa kojima smo bliski, ali može.
Na kraju, da, postoji i termin erotska ljubav.

Mislim jese neko kresne na moru s nekim gde ste tu par dana,gde nema vremena za upoznavanje i dubioze,kako moze nesto to secanje da nadmasi,fala bogu na tome da nije bilo prostora za napusavanje,jer izlazak iz tih vasih vanzemaljskih odnosa zna bas lepo da pobrise sve sta je valjalo

Meni ovo dođe malo kao zamjena teza. Niko nije otvorio temu zašto imate sex bez ljubavi ili objasnite ljudima kako imate sex a ne volite tog nekog. A opet ja moram da se objašnjavam kao da sam osudila nekog za nešto, zašto je za mene takav sex gimnastika. Još malo pa ću morati da se pravdam zašto imam muža a ne ženu ili zašto nismo roditelj 1 i 2 umjesto mama i tata. Apsurd, eto kuda ide ovaj svijet.

Back