За све новокомуњаре и остале љубитеље тренутне власти...

Draga deco vojnih lica i ostalih drugova i drugarica,zar vi mislite da bi bilo svih onih stanova koje su dobili vaši roditelji za nerad i nezarađenih ličnih dohodaka,regresa i sl da se Broz nije ulizivao onima kojima je i trebalo da se ulizuje.Pa ne pada to s neba,draga deco.

Pa da ali smo od tog njegovog ulizivanje i mi (barem u ono vreme) imali koliko toliko koristi.
Daj mi jedan primer kakvu mi korist SADA, U OVOM VREMENU imamo od ulizivanja i ljubljenja bulja celom svetu od strane naših državnika?

Pa da ali smo od tog njegovog ulizivanje i mi (barem u ono vreme) imali koliko toliko koristi.
Daj mi jedan primer kakvu mi korist SADA, U OVOM VREMENU imamo od ulizivanja i ljubljenja bulja celom svetu od strane naših državnika ?

Misliš politikanata, jer mi državnike odavno nemamo.

Daj mi jedan primer kakvu mi korist SADA, U OVOM VREMENU imamo od ulizivanja i ljubljenja bulja celom svetu od strane naših državnika?

znam da ste imali itekako ste imali,jedan stan u novom beogradu,drugi na voždovcu,vikendica na zlatiboru,kuća u puli,krediti koje pojede inflacija pa rata iznosi manje od kutije šibica a deca u brusu pešačila po 10 kilometara do škole u jednom pravcu.Pravi komunizam,nema šta.
I sad mi imamo korist od tog sveta.Mi kao država ne bi ni mogli da funkcionišemo bez pomoći mmf,svetske banke,EU... Ne bi mogli ni osnovnu zdravstvenu zaštitu da obezbedimo.Naučeni smo na nerad i prosjačenje.

znam da ste imali itekako ste imali,jedan stan u novom beogradu,drugi na voždovcu,vikendica na zlatiboru,kuća u puli,krediti koje pojede inflacija pa rata iznosi manje od kutije šibica a deca u brusu pešačila po 10 kilometara do škole u jednom pravcu.Pravi komunizam,nema šta.
I sad mi imamo korist od tog sveta.Mi kao država ne bi ni mogli da funkcionišemo bez pomoći mmf,svetske banke,EU... Ne bi mogli ni osnovnu zdravstvenu zaštitu da obezbedimo.Naučeni smo na nerad i prosjačenje.

Pa nije bas tako, recimo po Srbiji su pre rata na selima ziveli u jednoj i po sobici sa crepuljom i tronoscima u sredini , a da seru su isli iza kuce sa mocugom da ih neka zverka ne zaskoci iz sumarka , dok su za vreme Broza svi nabudzili kuce na sprat,struju i kanalizaciju , doduse ispred je ostalo blato do kolena kao sada i gomila otpada udvoristu al to je vec stvar afiniteta i obicaja .

Ti pretpostavljaš da postoji direktna veza između dostojanstva članova vlade, i dostajanstva samih građana u toj zemlji.
Što znači → ti pretpostavljaš da ponižavanje članova vlade, znači i ponižavanje građana.

Ali nije tako, nego te 2 stvari stoje u obrnutoj proporciji:
Ako se članovi vlade Q-rče, kao što je bio slučaj 1990-ih, onda građani nagrabuse i poniženi su, kao što je bio slučaj 1990-ih.

Pa nije bas tako, recimo po Srbiji su pre rata na selima ziveli u jednoj i po sobici sa crepuljom i tronoscima u sredini , a da seru su isli iza kuce sa mocugom da ih neka zverka ne zaskoci iz sumarka , dok su za vreme Broza svi nabudzili kuce na sprat,struju i kanalizaciju , doduse ispred je ostalo blato do kolena kao sada i gomila otpada udvoristu al to je vec stvar afiniteta i obicaja .

Koliko znam po selima preovlađuju septičke jame i to nije slučaj samo sa Srbijom nego i sa mnogo razvijenijim zemljama,kad su u pitanju manja i od grada udaljena sela .Kuća ima svakakvih,čak i po Vojvodini ljudi žive i u predratnim kućama građenim od čerpića,blata.Svakako da dobar deo krivice snose i sami seljaci što im sela i dvorišta ne izgledaju kao slovenačka npr ali nije ih niko ni naučio.Država je morala da ih edukuje,stimuliše i kaznama ako treba da to sve bude urednije i lepše.

Ne... Garsonjera, a onda ćale u DRŽAVNOJ FIRMI na osnovu poena vezanih za godine staža, broj članova porodice dobio od DRŽAVNE FIRME (koja otkako je demokratija stupila na vlast više ni ne postoji) stan. I to je to. Sve što smo ikad imali i Sve što imamo.
Koja DRŽAVNA FIRMA danas uopšte postoji? Koliko ljudi danas može da očekuje da jednoga dana dobije od neke firme su kojoj radi (privatne naravno) stan? Danas više od 50% ljudi radi NA CRNO. Znači radiš ali kao da ne radiš. Tj.radiš da imaš da jedeš i plaćaš račune sad a kad više ne budeš fizički sposoban možeš da crkneš!

Nekada je kredite jela inflacija, a danas ketditi jedu ljude.

Poslednja izmena:
Ne... Garsonjera, a onda ćale u DRŽAVNOJ FIRMI na osnovu poena vezanih za godine staža, broj članova porodice dobio od DRŽAVNE FIRME (koja otkako je demokratija stupila na vlast više ni ne postoji) stan. I to je to. Sve što smo ikad imali i Sve što imamo.
Koja DRŽAVNA FIRMA danas uopšte postoji? Koliko ljudi danas može da očekuje da jednoga dana dobije od neke firme su kojoj radi (privatne naravno) stan? Danas više od 50% ljudi radi NA CRNO. Znači radiš ali kao da ne radiš. Tj.radiš da imaš da jedeš i plaćaš račune sad a kad više ne budeš fizički sposoban možeš da crkneš!

Nekada je kredite jela inflacija, a danas ketditi jedu ljude.
Ne postoje državne firme osim javnih preduzeća jer su one neefikasne i ne mogu da opstanu na tržištu.Mi smo tek zakoračili u eru kapitalizma i efekte demokratizacije treba procenjivati tek neke 2055 jer je i komunizam toliko trajao.
Krediti nisu pokloni.Banke ih odobravaju da bi na njima zaradile.Odobravaju ih samo odraslim,poslovno sposobnim licima i ne vidim u čemu je problem.Što se nisu informisali pre nego što su ih uzeli i potrošili.

Danas više od 50% ljudi radi NA CRNO. Znači radiš ali kao da ne radiš.
Радиш, а представљаш се незапосленим и избегаваш порез. Онда долазиш на Крстарицу и кажеш: "Зашто је оволика стопа незапослености, зашто је буџет празан, и зашто су повећали друге порезе??"

Па, зато што се ти делијо лажно представљаш незапосленим и утајујеш порез.

Koliko znam po selima preovlađuju septičke jame i to nije slučaj samo sa Srbijom nego i sa mnogo razvijenijim zemljama,kad su u pitanju manja i od grada udaljena sela .Kuća ima svakakvih,čak i po Vojvodini ljudi žive i u predratnim kućama građenim od čerpića,blata.Svakako da dobar deo krivice snose i sami seljaci što im sela i dvorišta ne izgledaju kao slovenačka npr ali nije ih niko ni naučio.Država je morala da ih edukuje,stimuliše i kaznama ako treba da to sve bude urednije i lepše.

Pa kad su svi isli u grad , to je cinjenica da je jedan od najvecih promasaja komunizma , svakog pa i naseg , ta nasilna industrijalizacija i unistavanje sela . Al su sa druge strane neistina te neke bajke o bogatom i uglednom srpskom selu koje je Broz unistio , jer je srbijnsko selo uvek bilo vukojebina i beda i ni pre Broza nije licilo na slovenacko , austrijsko ili,cak ni na ona u pojedninim delovima Vojvodine,Slavonije ili Zagorja , a tek o Bosni , CG , Kosovu i Makedoniji , Lici , Dalmaciji da i ne pricam...

Poslednja izmena:

Ti pretpostavljaš da postoji direktna veza između dostojanstva članova vlade, i dostajanstva samih građana u toj zemlji.
Što znači → ti pretpostavljaš da ponižavanje članova vlade, znači i ponižavanje građana.
Ali nije tako, nego te 2 stvari stoje u obrnutoj proporciji:
Ako se članovi vlade Q-rče, kao što je bio slučaj 1990-ih, onda građani nagrabuse i poniženi su, kao što je bio slučaj 1990-ih.
Danas vlast izražava žaljenje, izvinjava se i ljudi bulje u IME REPUBLIKE SRBIJE! Koju čini NAROD REPUBLIKE SRBIJE. Dakle NIJE ON SRBIJA!!!! Nek se izvine i moli za oprost u svoje ime. Otkud on(i) zna ko sebe uopšte i smatra odgovornim za neke stvari za koje se on izvinjava? Šta je neko DETE krivo i što ono mora da moli za oprost (tj. u njegovo ime, u ime građanina Srbije vlast ljubi bulje i moljaka unaokolo) za nešto što se dešavalo u ratu pri raspadu Jugoslavije kad to dete nije ni bilo rođeno a kamoli počinilo nešto zbog čega bi moralo da moli za oproštaj? Otkud njemu pravo da se u moje ime izvinjava nekome? Otkud zna da sam ja voljna da tom nekom ponudim izvinjenje? Koji sam to JA zločin napravila pa da moram da molim za oproštaj?

Evo samo jednog primera sa jedne stare teme...
http://forum.krstarica.com/showthre...oji-se-ispričao-za-RATNE-ZLOČINE-SVOJE-ZEMLJE
17.10.2009. 18:25
Boris Tadić: Na prostoru bivše Jugoslavije vodio se građanski rat u kojem su svi sudjelovali!
tadic_v.jpg

'Srbi su narod na Balkanu koji čini najveći doprinos prevladavanju prošlosti', rekao predsjednik Srbije Boris Tadić u intervjuu njemačkom Weltu.
'Nažalost, ja sam jedini predsjednik koji se ispričao za ratne zločine svoje zemlje. Žalosno je što se ostali predsjednici nisu ispričali za krvoprolića i užase počinjene nad Srbima. Odbijam ulogu zločinca koja je namjenjana Srbiji. Na prostoru zemalja nastalih raspadom Jugoslavije vodio se građanski rat u kojem su svi sudjelovali', bio je odriješit Tadić.
'Kada je Karadžić bio uhićen zvala me njemačka kancelarka Angela Merkel, i čestitala mi. Pitala me je jesam li zadovoljan. Rekao sam da nisam. Biću zadovoljan tek onda kada Mladić bude uhićen'. Kaže kako ga nesretnim čine upravo glasine u nekim medijima kako je Ratko Mladić pod zaštitom sigurnosnih službi Srbije'.
http://www.jutarnji.hr/vijesti/clanak/art-2009,10,17,,179891.jl
Ovo je skandal, ajme počeću plakati, pa Tadić okrivljuje vlastitu državu za zločin, koja država može da počini zločin pa nije država živo biće. STRAAAŠNO, ovom čoveku treba medicinska pomoć.
Predsedniče jeste li Vi zdravi?!
Otkud on zna da je majka nekog vojnika koji je neuk i nedužan u tom ratu stradao (jer se zadesilo da mu je mesto služenja vojnog roka bilo neko mesto gde su se najjače bitke i vodile) voljna da im uputi izvinjenje (tj. da on to uradi u NJENO ime u ime Srbije)?
Koji sam to zločin JA počinila pa da se izvinjava u moje ime (SRBIJE)?
Jel su se nama Turci izvinili? Jel su se Amerikanci izvinili Vijetnamu? Iraku? Irak Iranu?
Na žalost, sam jedini predsednik koji se ispričao za RATNE ZLOČINE SVOJE ZEMLJE
Jel on smatra da to treba da ga učini dobrim? Pametnim? Svetim?

Poslednja izmena:

Радиш, а представљаш се незапосленим и избегаваш порез. Онда долазиш на Крстарицу и кажеш: "Зашто је оволика стопа незапослености, зашто је буџет празан, и зашто су повећали друге порезе??"Па, зато што се ти делијо лажно представљаш незапосленим и утајујеш порез.
Ne nego moje gazde utajuju porez. A meni je opet plata ista koa što bi bila i da me "ne kriju"

Pa odgovorio sam ti
Nisi odgovorio. Kakav izbor su imali ljudi koji su hteli da ostanu u zemlji u kojoj su odrasli?
a mogao si i da casno i ponosno zivis u zemlji gde su socijalne razlike svedene na minimum gde je zdravstvo i skolstvo bilo stvarno besplatno,gde su i obicni ljudi dobijali stanove,ciji je pasos bio zeleno svetlo za vecinu zemalja,na cijim ulicama skoro da nije bilo droge i kriminala.Mogao si i mnogo vise ali stvarno nema svrhe da ti objasnjavam znas ti to i sam,samo se pitam zasto si tvrdoglav i ne priznas da gresis.
U toj zemlji nije bilo slobode.

Nisi odgovorio. Kakav izbor su imali ljudi koji su hteli da ostanu u zemlji u kojoj su odrasli?

U toj zemlji nije bilo slobode.
Postoji milion primera da to nije tako,za razliku od danas tada mozda nije bilo slobode politickog organizovanja ali su licne slobode i prava bile na mnogo visem nivou.

Jugoslaviju je poštovao ceo svet, dok današnju Srbiju ne **** niko 5%. I to je
činjenica koju ne može da shvati ili totalni idiot ili zlonameran čovek, trećeg nema.
nauci da pravis razliku izmedju iskrenog postovanja i pragmaticnog(laznog)postovanja
kada to kazem mislim na demokratski svet
A što se tiče Amera, jel su to oni "civilizovani" ljudi koji su bacali napalm bombe po
vijetnamskim selima u ratu protiv mrskih komunista, pa su usput pobili nekoliko
miliona civila?
amerika je civilizovana zemlja u poredjenju sa drugim drzavama

:kafa:

Poslednja izmena:
nauci da pravis razliku izmedju iskrenog postovanja i pragmaticnog(laznog)postovanja
kada to kazem mislim na tadasnje demokratske drzavnike a ne diktatore koji su verujem iskreno postovali broza

amerika je civilizovana zemlja u poredjenju sa drugim drzavama

:kafa:

Pa pred Titom su KLECALE sve najvece perjanice svetske demokratije! :hahaha: od Engleske kraljice do kiparskog patrijarha.....

Licna sloboda je kad od svog rada mozes da zivis,zar ti za to treba autoritet,zar je beda i siromastvo tekovina demokratije.
Lična prava su definisana u Univerzalnoj deklaraciji o ljudskim pravima koja je usvojena od strane Generalne skupštine Ujedinjenih nacija 1948. godine. Na osnovu te deklaracije nevladina organizacija Fridom haus od 1973. godine objavljuje godišnji izveštaj o stanju lične slobode u svetu. Hygieia je dao link gore, lepo se vidi da je pojedinac u sadašnjoj Srbiji neuporedivo slobodniji nego u vreme Brozove vladavine.

Back