Za sve koji hoće u Nemačku - evo koliko košta život tamo VIDEO

I to je kao za neku pohvalu? Ja ne znam grad, selo gde hleb, burek, lisnato testo prave kao neki Srbi.
Ubice vas i ubija vas ta strasna ksenofobija. Pazi, nisi video Shiptara i jos hvala Bogu!!!:sad2:
Rusi ce dodju da ti prave leba.

- - - - - - - - - -

To je jos nekako i najlakse, ima oglasa koliko hoces, sve ide preko neta.

А ја шиптара нисам видео од 99-е од рата.У мојој вароши их нема од 1987-е,тада су одједном сви отишли јер им је тако наређено са Косова.Није их пуно ни било...
Код њих хлеб није куповао скоро нико од 1981-е а задњи пут сам шиптарски бурек појео у Београду 1985-е ...
Ти ниси дуго била у Србији?

- - - - - - - - - -

I ja sam se svojevremo cudila da je tehnolozima jako tesko da nadju posao u svojoj struci, a stvarno je tako.
Masinski i el. inzenjeri jako su trazeni, zapravo su najtrazeniji visokokvalifikovani radnici kojih vise nigde i nema.
Ovih 1000 evra o kojima Uraghan prica mozes da okacis macku o rep. Uostalom u Srbiji nema nikakve industrije, privrede
i ajde, gde sada da radi jedan farmaceut, inzenjer?
Da prodaje lekove po pljoprivrednim apotekama?

Ти секо стварно ниси била овде дуго?
Ај'дођи мало да ти покажем све то чега мислиш да нема....

А ја шиптара нисам видео од 99-е од рата.У мојој вароши их нема од 1987-е,тада су одједном сви отишли јер им је тако наређено са Косова.Није их пуно ни било...
Код њих хлеб није куповао скоро нико од 1981-е а задњи пут сам шиптарски бурек појео у Београду 1985-е ...
Ти ниси дуго била у Србији?

- - - - - - - - - -

Ти секо стварно ниси била овде дуго?
Ај'дођи мало да ти покажем све то чега мислиш да нема....
Ja sa cesto u zajecaru, oduvek tamo imamo poslasticare i pekare koje drze Shiptari i tu se nista nece menjati.
Sta ti i kako i gde jedes to mene ne zanima.

Ja sa cesto u zajecaru, oduvek tamo imamo poslasticare i pekare koje drze Shiptari i tu se nista nece menjati.
Sta ti i kako i gde jedes to mene ne zanima.

Nisam bio u Zaječaru od 95. Tad sam na vežbi kopao rovove na Kraljevici :D
Od tada pijem isključivo zaječarsko pivo :D Meni je nekako najbolje.

Što se tiče inženjera programera, farmaceuta, itekako se traže.

Ја сам лекар, и генерално у малим градовима је потреба за медицинским кадром сваког типа веома велика. Ту спадају нарочито сестре и неговатељи у старачким домовима.

Али има јако пуно посла и у другим делатностима.

Рецимо фабрички рад, занатство, угоститељство, бауштела.

У градовима средње величине (100 000 до 250 000) има много посла за квалификовану радну снагу у ИТ сектору, архитекте, грађевинске и машинске инжињере итд, а и та места могу да буду реално повољнија.

Немци избегавају велике градове јер је живот у њима јако скуп и плата нестане брзо.

Зато у великим градовима има пуно беле сиротиње и неснађених миграната који висе по железничким станицама и блеје, а у одређеним четвртима живи елита. Средња класа по великим градовима је све мања и повлачи се у провинцију.

Заправо, миграциони трендови изгледају овако- дечурлија и студентарија хрли у велике градове, али се враћају у мања места кад заснују породицу.

Ti kao lekar mozes da biras gde ces da radis. Ti uopste nisi covek za ucesce na ovoj temi. Ne mozes da govoris kako je u Nemackoj dobro masi ljudi ovdasnjih koji idu tamo da krive kicmu.

Te visokokvalifikovane snage je dva coveka od sto koji tamo odlaze. I sta ima da se o njima prica kada su oni vec tamo i rade lepo. Ali ne moze tri miliona Srba da postanu doktori i IT-jevci. To su samo izuzeci.

A ako cemo o izuzecima evo brale meni je odlicno u Srbiji pa imas tuk na utuk.

- - - - - - - - - -

Lekari odlaze iz Nemacke, Fracuske, idu u Svajcarsku, Norvesku jer su plate vece, neki siromasniji i manje alavi ( Poljaci.Srbi, Hrvati) zauzimaju
njihova mesta, pa to je sve nekako i normalno. Ne postojoi blje i gore sistemski , neko je zadovoljan ako mu je toplo, ima za hranu, ima internet, radi posao koji mu omogucava da to sebi i priusti,

Ti si u velikoj zabludi ako mislis da lekari u Srbiji nemaju za internet. Nije Srbija Kambodza.

- - - - - - - - - -

Па људи зато и одлазе из Србије...да не би радили за алаве српске газде и лоповске политичаре.

Kao Srbi u Srbiji mnogi odlicno zive a malo rade. :D A u Nemackoj koliko Srba zivi od nerada?

- - - - - - - - - -

A, gdje im je radnicka partija, da ih predstavlja, zastupa, brani, ako treba?
Nema toga niti ovdje!
Izmjenjuju se bogataske, manipulativne bande na vlasti!
Zaglupljuju narod propagandom, televizijom, strahom od Rusa i napada islamista i sl.!
Gdje je ta "postena inteligencija" da progovori?

Tako je. Poenta sistema i jeste da se odrzava raslojenost i kapitalizam. Pa to je cela svrha drzave. Nekada radnici nisu imali prava, a danas imaju pravo glasa, cak su i pismeni ali kao sto se vidi, to je klasa mahom glupih ljudi. Oni i da zavrse fakultete ostace glupi.

Zato je njima lako manipulisati jer su naivni i lako se prevare.

Otud interes svakog iole pametnog ranika nije da se bori za radnicka prava, vec da se izmesti iz te klase u srednju.

Ja kao pripadnik lepe srpske srednje klase ne zanimam se za radnike niti me oni interesuju.

Poslednja izmena:
imageproxy.jpg

Sta mozemo videti ako analiziramo ovu vickastu sliku?

Mozemo videti da je Svaba 1939. nosio puno opremu na motoru-kacigu itd!!!

Znaci nista Fila papuce , sorc i bez kacige dok si Srbu do pre 5 godina ganjao da stavlja kacigu. Kad mu kazes zasto ne nosi kao da si mu familiju pobio.

Mentalitet bajo moj

Pogledajte prilog 513726

Sta mozemo videti ako analiziramo ovu vickastu sliku?

Mozemo videti da je Svaba 1939. nosio puno opremu na motoru-kacigu itd!!!

Znaci nista Fila papuce , sorc i bez kacige dok si Srbu do pre 5 godina ganjao da stavlja kacigu. Kad mu kazes zasto ne nosi kao da si mu familiju pobio.

Mentalitet bajo moj

Nemacki mentalitet takodje podrazumeva sklonost bolestinama :D

Pogotovo su cuveni po onim pisanjima u usta, spermo orgijama. Sve u svemu boles' :D

Svako ima nesto sto ga cini srecnim.

- - - - - - - - - -

Da, te kacige!
Kako bas njih da uporedjujes sa ovim modernijim tipovima?

- - - - - - - - - -

Ima li u Srbiji?

Nose li se u Srbiji zastitna oprema na radnom mestu i na gradilistima ili samo kad dodje ministarka da se slika?

AKo ovde radis za 200 eur onda si teska dijabola.

Koga znam da radi za 200 u srbiji taj je tezak debil.

Jesi zavrsio neku skolu?

- - - - - - - - - -

Lepo si vaspitan da vredjas i ako ne znas pricu...
Radim za 200€ jer ovde gde zivim posla nema ama bas nista, i to sto ima placa se isto!
Zavrsio sam srednju ekonomsku ek tehnicar, studirao menadzment, zbog finansija nisam mogo da zavrsim i odustao sam...
A ko si ti da ti ja tebi pisem sta sam zavrsio?Ti si jedan od onih koji raspale vredjanje po ljudima i pljuvanje a ni ne znaju njuhovu muku i situaciju a verovatno se i ne trude da znaju...
Verovatno si neki nacionalista okoreli ili sns glasac bot koji je imao malo srece i vezu u zivotu pa fino zaradjuje i koji zivi u nekom vucicevom diznilendu gde je srbija ekonomski tigar i gde mogu svinjski papci da se menjaju za robote i leteca kola... ako nisi ovo drugo onda ok samo ti je jezik brzi od pameti...

Poslednja izmena:

Back