Za sve koji hoće u Nemačku - evo koliko košta život tamo VIDEO

Recimo da su lekari;)
Usput je i sva visoka tehnologija u nekim jako malim mestima, pa je cak i automobilska i farma industrija u nekim malim gradovima za koje covek nije ni cuo.
Cak ni samo Nemci ne znaju gde je to.

Posla u velikim gradovima ima samo za poslove koji su za nekvalifokovanu radnu snagu.
Cela nemacka industrija je u nekim " nepoznatim" gradicima ukljucujuci i Folksvagen pa i Mercedes.
Nemacka je totalno decentralizovana drzava i to je njena najveca prednost.

Ma mani me bre lekara informaticara i zanatlija. Nisam lud da idem 10 godina u skolu da bih radio ko lekar cackao po ljudima ni za koje pare.
Informaticari zive odlicno i kod nas.
A zanatlija.. pu pu daleko bilo.

Sta ti razumijes ili ne razumijes s nama nema nikakve veze.
Mi ( barem nas ovde 99,99%) nemamo veze sa Hrvatskom pa ne moramo tamo ni da se vracamo. Lepo sam napisala
da svaki covek mora da ima pravo na izbor, a izbor je i sredina zivljenja. I nema to veze sa visoko ili nisko obrazovanim ljudima,
Svako je gospodar svoje srece pa neka vidi gde i kako zeli da zivi.

Naravno, ti si savim u pravu, gledajuci sa aspekta tvoga sistema vrijednosti!

Nema veze izvini eto ali zaista da kazes to da nije svima stalo do kuca. Pa ti bre sto idu preko samo mastaju da u selu sazidaju kucu :D

Govorim ti o slobodi koju mozes da imas u Srbiji a tamo nikad.

pa koliko njih u Kanadi moze da je priusti od nasih? Sta ima veze, placas, zivis, umres... bar imas da je placas a da ne grcas. Ne moraju imati svi stan ili kucu.
Nema potrebe za vredjanjem

Jednostavno, treba im promena.
Imaju diplomu, znanje, rešeno stambeno pitanje .... mogu da se vrate kad god požele.
Ima i Nemaca koji odu u Afriku ili J Ameriku.
Pre neki dan nka statistika da 1,5 miliona Nemaca dobija penzije u inostranstvu, a inostranstvo je USA, Spanija,
Tajland, Juzna Afrika i tako neke egzotike. Nemci masovno napustaju Nemacku, ali su razlozi cisto avanturisticki,
ali ponavljam, svako bi trebalo da zivi i uziva tamo gde zeli, moze.

pa koliko njih u Kanadi moze da je priusti od nasih? Sta ima veze, placas, zivis, umres... bar imas da je placas a da ne grcas. Ne moraju imati svi stan ili kucu.
Nema potrebe za vredjanjem

E to brate. GRCAS RADIS i umres. Za utehu ti je pun stomak. To ti je razvijena kapitalisticka zemlja. Nemacka, Kanada, Amerika, Japan, Juzna Koreja.. gde hoces.

Razvijena kap zemlja zvace ljude i ispljune ih.

Ne razmisljam tvoju poruku sta si hteo da kazes , ali da si nekulturani dziber jesi ,

Mora malo tako. Bar ovde mogu da oteram sve u picku materinu :D U realnost sam kulturan.

- - - - - - - - - -

Превише гледаш ствари из свог личног угла...немаш ширу перспективу. "како ја могу а други не може". Чуј, одлази интелигенција и радно способни, а чиме се ти бавиш немам појма.

Pa kad ce vise da odu kad toliko odlaze? :D

Не знам о чему ти то, годишње из земље оде 3-40 000 радно способних. Врати се можда 10ак посто који не успеју да среде папире. На наредном попису 2021. очекујем да нас буде око 6.6 милиона...

Izgubila sam se "u prevodu " tvojih misli! :)
Imao si burn out, dosao po dusevnu hranu u majcicu Srbiju i kada si se napio majcinog mlijeka i oporavio, otisao da prezivis?

Da. Apsolutno si me dobro protumacila... I onda, 2007., sa 47.5 godina poceo da pravim VELIKE pare. na NA kontinentu. Odlicno si me razumela.

Sada, u svojih 59., na korak sam, i komuniciram aktivno sa ljudima, (barem njih 20) koji se oci u oci znaju licno sa Linusom Tornvadsom:
https://en.wikipedia.org/wiki/Linus_Torvalds

Sve mi je to, NEVEROVATNO, Srbija dala... Od 2002. do 2007. Da!

_nobody_

Mora malo tako. Bar ovde mogu da oteram sve u picku materinu :D U realnost sam kulturan.

- - - - - - - - - -

Pa izgleda da su otisli jer je neka kuknjava kako u Srbiji nema vise (recimo) lekara.
O inzenjerima i da ne govorim jer oni i ne znaju sta bi tamo radili pa je tako Mracak i ini srecan da nestaju.
Tu si izgleda i ti.
Da nema Shiptara pekara ni leba ne biste imali.

Pa izgleda da su otisli jer je neka kuknjava kako u Srbiji nema vise (recimo) lekara.
O inzenjerima i da ne govorim jer oni i ne znaju sta bi tamo radili pa je tako Mracak i ini srecan da nestaju.
Tu si izgleda i ti.
Da nema Shiptara pekara ni leba ne biste imali.

:lol: шиптара нисам видео од 99-е, Богу и Милошевићу хвала. И то мало што је било, отишло.

E to brate. GRCAS RADIS i umres. Za utehu ti je pun stomak. To ti je razvijena kapitalisticka zemlja. Nemacka, Kanada, Amerika, Japan, Juzna Koreja.. gde hoces.

Razvijena kap zemlja zvace ljude i ispljune ih.

Naravno! :)
I svima dobro!
Kapitalisti, jer je dobio, ne ulazuci niti centa, strucnu radnu snagu, i dodjosu, jer je stekao pravo na dozivotnu hipoteku i strani pasos!
Bas bi bilo zanimljivo istraziti koliko tih pobjegulja ima clansku knjizicu najblize biblioteke i koliko ih je uclanjeno u dobrotvorna drustva u kvartu!

Али има ту једна велика разлика.

Квалитет живота у Немачкој и у некаквој Хрватској је... немогуће упоредити.

У питању су ситнице.

Али комбинација ситница које значе живот.

Ma koja sustina. Te iste Svabe se prezderavaju kad dodju na ljetovanje u Hr. Sve ih je strasno gledat. Kao da hranu u zivotu nisu vidjeli. Zderu i prde za stolom. Zivotinje. Plus sto kupuju rakiju kriomice da im zene ne vide. I to rade uglavnom ove tzv. dobrostojece Svabe.

Pre neki dan nka statistika da 1,5 miliona Nemaca dobija penzije u inostranstvu, a inostranstvo je USA, Spanija,
Tajland, Juzna Afrika i tako neke egzotike. Nemci masovno napustaju Nemacku, ali su razlozi cisto avanturisticki,
ali ponavljam, svako bi trebalo da zivi i uziva tamo gde zeli, moze.

Holandjani odlaze u Spaniju zbog nizih troskova!
Baravo za Njemce!

Da. Apsolutno si me dobro protumacila... I onda, 2007., sa 47.5 godina poceo da pravim VELIKE pare. na NA kontinentu. Odlicno si me razumela.

Sada, u svojih 59., na korak sam, i komuniciram aktivno sa ljudima, (barem njih 20) koji se oci u oci znaju licno sa Linusom Tornvadsom:

_nobody_

Свака част ако си успео у ИТ сектору, није ту лако направити нешто...

_nobody_

Cestitam!
Godine ne znace nista ako je duh zdrav!
Samo da priupitam!
Sta si ti Srbiji dao, u ime zahvalnosti , za ono "majcino mleko" sto ga spomenuh?

:lol: шиптара нисам видео од 99-е, Богу и Милошевићу хвала. И то мало што је било, отишло.
I to je kao za neku pohvalu? Ja ne znam grad, selo gde hleb, burek, lisnato testo prave kao neki Srbi.
Ubice vas i ubija vas ta strasna ksenofobija. Pazi, nisi video Shiptara i jos hvala Bogu!!!:sad2:
Rusi ce dodju da ti prave leba.

- - - - - - - - - -

To je jos nekako i najlakse, ima oglasa koliko hoces, sve ide preko neta.

Рајела, не мислим на проналажење посла да радиш као куцач кода или неки обичан девелопер/дизајнер него да стварно зарадиш озбиљне паре јер ти за то треба озбиљан производ што је јако тешко направити. Ко стварно направи СВОЈ бизнис у ИТ-у сматрам га за генијалца.

Da, jesam... Ali to je krvav i dug put bio... A i sada sam na ostrici noza... Velike pare (vrlo velike) traze na Zapadu flesh and blood... Pesak Koloseuma.

Vi u Srbiji ce te to mnogo teze razumeti. Veruj mi na rec. :;)

Mojim ortacima (imam ih 10 ak, PRIMARAN je Bora Bosanac, Srbin koji je ISKRENI Bash Carsijac, ali je 1992 morao da sturne u BGD)... Svaka Cast! Njima, kao jedna od kljucnih uloga u mom vrlo kasnom uspehu na Zapadu se NE osporava! :aha:

_nobody_

Holandjani odlaze u Spaniju zbog nizih troskova!
Baravo za Njemce!
Zbog niskih troskova u Spaniji niko ne odlazi, odlaze zbog klime.
Zasto bi neko isao u Spaniju da bi placao litar mleka ( lupam sada bzvze) placao0 jedan cent manje u Lidlu?
Ili da se yebavayu kod lekara u Spaniji a spanski ne znaju. Odlaze ljudi jer su hrabri, ne zive zivote svojih unuka, zele svoje zivote
da zavrtse kako su zamislili.

I to je kao za neku pohvalu? Ja ne znam grad, selo gde hleb, burek, lisnato testo prave kao neki Srbi.
Ubice vas i ubija vas ta strasna ksenofobija. Pazi, nisi video Shiptara i jos hvala Bogu!!!:sad2:
Rusi ce dodju da ti prave leba.

Немци више нису ксенофоби, сад су мулти култи. Лепо је то, онако кад се каже. Како је у пракси? Реци нам ти из прве руке, проценте силовања, крађи, пребијања немаца од стране миграната и где све шиптари ваљају дрогу по њемачкој? Колико оде пара на социјалу и ко то плаћа?

Рајела, не мислим на проналажење посла да радиш као куцач кода или неки обичан девелопер/дизајнер него да стварно зарадиш озбиљне паре јер ти за то треба озбиљан производ што је јако тешко направити. Ко стварно направи СВОЈ бизнис у ИТ-у сматрам га за генијалца.
Pa to ne ide bas tako. Dodjes kao sitna riba ali su mogucnosti takve da postanes jako krupna i vazna riba.
Pa bas je SAP ( nadam se da znas ko su ista su) ziv primer takvog uspeha. Jesu sada milijarderi, a stvarno sui u IBM-i poceli kao relativno sitne ribe.

Zbog niskih troskova u Spaniji niko ne odlazi, odlaze zbog klime.
Zasto bi neko isao u Spaniju da bi placao litar mleka ( lupam sada bzvze) placao0 jedan cent manje u Lidlu?
Ili da se yebavayu kod lekara u Spaniji a spanski ne znaju. Odlaze ljudi jer su hrabri, ne zive zivote svojih unuka, zele svoje zivote
da zavrtse kako su zamislili.

Mozda Njemci, ali Holandezi imaju u Spaniji svoje male kolonije, svoje doktore opste prakse...oni zive Holandiju u Spaniji za, najmanje, 30% jeftinije.

Немци више нису ксенофоби, сад су мулти култи. Лепо је то, онако кад се каже. Како је у пракси? Реци нам ти из прве руке, проценте силовања, крађи, пребијања немаца од стране миграната и где све шиптари ваљају дрогу по њемачкој?
Ma da, bas ti migranti siluju od jutra do sutra, a Shiptari su mi stalno pod prozorom i nude drogu ispod cene:zcepanje:

Back