Za sve koji hoće u Nemačku - evo koliko košta život tamo VIDEO

Cime se bavis tamo ? Sta nasi ljudi obicno rade u malim mestima? Naravno da je to bolje nego preskupi gradoci. Ipak u velikim gradovima imas posla. Kakvog posla ima u malim mestima? To moze biti interesantno.
Recimo da su lekari;)
Usput je i sva visoka tehnologija u nekim jako malim mestima, pa je cak i automobilska i farma industrija u nekim malim gradovima za koje covek nije ni cuo.
Cak ni samo Nemci ne znaju gde je to.

Posla u velikim gradovima ima samo za poslove koji su za nekvalifokovanu radnu snagu.
Cela nemacka industrija je u nekim " nepoznatim" gradicima ukljucujuci i Folksvagen pa i Mercedes.
Nemacka je totalno decentralizovana drzava i to je njena najveca prednost.

Ja bih rekao da si ti u nekim finansijskim problemima i beznadju i da vidis samo crno. Ne zaista ti kazem. Sa 60 000 platom malo je razloga da se odlazi. A sa dovoljno para lakse se podnese i prisustvo sljama. Ima i po Nemackoj izbeglica i svakakvog sljama. Daleko od toga da je tamo lose.

Ja mislim da je Nemacka drzava u koju bih prvo hteo da se iselim kada bih hteo. To je divna nacija sa divnom istorijom. Izuzetno ih postujem.

Ali ja sam Srbin i meni je u Srbiji najbolje. Ne zato sto imam iluzije nego pricam o realnom zivotu. Sad oni koji su u Srbiji bez para... ne znam... naebali su haha

Bas me zanima tvoje misljenje o mladim, zaposlenim, dobro placenim ljudima, koji rade u struci, imaju rijeseno stambeno pitanje i zele da odsele iz Srbije..avanturizam, snobizam, osjecaj nepravde...

Са 60 000 плате у Београду можеш једино скромно да живиш. Ако имаш децу, можеш да се сликаш.
Лепо је што је теби лепо, ал то нема везе са животима свих оних младих, паметних и образованих који беже.

U Beogradu Beogradjani imaju procentualno daleko vise stanova u posedu nego Nemaca u Minhenu. Ko ima svoju nekretninu, a ima 60 000 platu sam on moze da zivi kao Tito. Ako i zena ima bar 50 000 to je zivot o kakvom pola Nemaca moze samo da sanja.

U Beogradu Beogradjani imaju procentualno daleko vise stanova u posedu nego Nemaca u Minhenu. Ko ima svoju nekretninu, a ima 60 000 platu sam on moze da zivi kao Tito. Ako i zena ima bar 50 000 to je zivot o kakvom pola Nemaca moze samo da sanja.

Апсолутно нетачно, види се да не живиш у Београду. Па само на кола оде доста, плус разноразни трошкови. Ко има децу све испод 80 000 је животарење.

Recimo da su lekari;)
Usput je i sva visoka tehnologija u nekim jako malim mestima, pa je cak i automobilska i farma industrija u nekim malim gradovima za koje covek nije ni cuo.
Cak ni samo Nemci ne znaju gde je to.

Posla u velikim gradovima ima samo za poslove koji su za nekvalifokovanu radnu snagu.
Cela nemacka industrija je u nekim " nepoznatim" gradicima ukljucujuci i Folksvagen pa i Mercedes.
Nemacka je totalno decentralizovana drzava i to je njena najveca prednost.

Хајде за Волфсбург и некако, ал' Штутгарт непознат градић? :eek:

Bas me zanima tvoje misljenje o mladim, zaposlenim, dobro placenim ljudima, koji rade u struci, imaju rijeseno stambeno pitanje i zele da odsele iz Srbije..avanturizam, snobizam, osjecaj nepravde...

Ljudi odlaze i iz nekog straha, mnogi stvarno iz avanturizma, niko iz Srbije nikada nije odlazio zato sto je gladan, ali je svaki covek slobodan
pa mu se moze da radi i zivi gde i kako hoce.

Nisam mislio ništa lično - subjektivno.
Ja govorim uopšteno. Gledam ove moje gasterbajtere svi piju bromazepame i bensedine kad treba da se vraćaju.
Ceo odmor lepo veselo i dva dana pre povratka svi na lekovima za smirenje :eek:

Mene u Beogradu zovu Vanzemaljac, jer ja gotovo svakog meseca dodjem na 4 do 9 dana u Beograd. Odem na Adu, i igram basket sa mojim prijateljima (ZATO I DOLAZIM). Znam ih sa Ade od od 2003. 2002., kada sam se konacno vratio iz USA, tada pukao skroz (psihicki i fizicki). I tada mator (40+), Svi su me otpisali kao otpad, te 2002, isluzenog IT strucnjaka, prerano puklog... Ali ti judi, obicni, ulicari, neobrazovani... NISU. Dali su mi NADU.

I ja sam radio tada za hleb, mleko i kikiriki u domacoj firmi... I gotovo svaki dan igrao basket na Adi, I 2007 sam resio da se vratim u USA, Svi su se :rotf: :rotf: :rotf: Matoran resio da pogine u USA!

Ali ja sam tada znao: idem NE da napravim uspeh... Nego da PREZIVIM. I zamisli... Iz drugog pokusaja (sa 48 godina) napravim gotovo svetski uspeh. :whistling:

To dugujem njima: tim street people ortacima. I to NE zaboravljam. I taj dolazak... To mi pricinjava TAKVO zadovoljstvo! NEOPISIVO! Priceless!!! :ok: :ok: :ok:

_nobody_

Ljudi odlaze i iz nekog straha, mnogi stvarno iz avanturizma, niko iz Srbije nikada nije odlazio zato sto je gladan, ali je svaki covek slobodan

Јеси озбиљна? Пореклом сам из околине Чачка, тамо је гомила људи збрисала у иностранство јер нису имали ни 200 динара у џепу. Пуне фабрике у Словачкој и Чешкој људи из тог краја.

Јеси озбиљна? Пореклом сам из околине Чачка, тамо је гомила људи збрисала у иностранство јер нису имали ни 200 динара у џепу. Пуне фабрике у Словачкој и Чешкој људи из тог краја.

Dace bog da nas ima vise
preimenovacemo Ruzinov u Little Serbia. Kunem se

Dace bog da nas ima vise
preimenovacemo Ruzinov u Little Serbia. Kunem se

За пар деценија у Србији ће остати следеће категорије:
1. пензионери и они који су пред пензијом
2. неспособни и необразовани који верују властима
3. Један проценат ИТ-еваца којима се не иде у иностраство.
4. нешто мало факултетски образованих из других струка који ће радити по школама и другим јавним установама где је сигурица посао, ал без перспективе.
Остали ће збрисати. Само размишљам ко ће 20 година да нас лечи или да нас вози градским аутобусом...

Slobodu izbora, naravno, ne bi trebalo ogranicavati, narocito kada se radi o visoko obrazovanim kadrovima, ( na stranu troskovi skolovanja i sl.), ali radjati i odgajati potomke u stranoj drzavi, mnogi niti ne govore jezik zemlje roditeljskog porijekla...odakle tolika "mrzija"prema Srbiji?
Ja znam za sebe da se nikada vise necu vratiti u Hrvatsku, ali ovo ne razumijem!

Jednostavno, treba im promena.
Imaju diplomu, znanje, rešeno stambeno pitanje .... mogu da se vrate kad god požele.
Ima i Nemaca koji odu u Afriku ili J Ameriku.

ma bre ja sam pola svet aobisao zaradjivao, sad sam ovde.. kad mi dosadi idem opet. Ali najbolje mi je kod kuce. Ovde sam svoj na svome sa svojom porodicom i prijateljima.

a kako je nekom to najvise zavisi od ljudi samih. Ljudi odlaze pa ponesu svoje probleme sa sobom.

Misle problem u drzavi, a problem u njima.

Poslednja izmena od moderatora:
Апсолутно нетачно, види се да не живиш у Београду. Па само на кола оде доста, плус разноразни трошкови. Ко има децу све испод 80 000 је животарење.

Zavisi kakav ti je standard. Ako imas decu, imas i zenu, a ona radi.. tako da imate preko 130 000.

Slobodu izbora, naravno, ne bi trebalo ogranicavati, narocito kada se radi o visoko obrazovanim kadrovima, ( na stranu troskovi skolovanja i sl.), ali radjati i odgajati potomke u stranoj drzavi, mnogi niti ne govore jezik zemlje roditeljskog porijekla...odakle tolika "mrzija"prema Srbiji?
Ja znam za sebe da se nikada vise necu vratiti u Hrvatsku, ali ovo ne razumijem!
Sta ti razumijes ili ne razumijes s nama nema nikakve veze.
Mi ( barem nas ovde 99,99%) nemamo veze sa Hrvatskom pa ne moramo tamo ni da se vracamo. Lepo sam napisala
da svaki covek mora da ima pravo na izbor, a izbor je i sredina zivljenja. I nema to veze sa visoko ili nisko obrazovanim ljudima,
Svako je gospodar svoje srece pa neka vidi gde i kako zeli da zivi.

Не, проблем управо јесте у држави а не у њима. Јер да није тако не би ови што су били без посла/ радили за 200 евра у иностранству показали да су добри и вредни радници и не успели да уштеде и обезбеде се.

Kako meni nije kriva drzava i ja mogu da stedim, a oni ne mogu?

Mene u Beogradu zovu Vanzemaljac, jer ja gotovo svakog meseca dodjem na 4 do 9 dana u Beograd. Odem na Adu, i igram basket sa mojim prijateljima (ZATO I DOLAZIM). Znam ih sa Ade od od 2003. 2002., kada sam se konacno vratio iz USA, tada pukao skroz (psihicki i fizicki). I tada mator (40+), Svi su me otpisali kao otpad, te 2002, isluzenog IT strucnjaka, prerano puklog... Ali ti judi, obicni, ulicari, neobrazovani... NISU. Dali su mi NADU.

I ja sam radio tada za hleb, mleko i kikiriki u domacoj firmi... I gotovo svaki dan igrao basket na Adi, I 2007 sam resio da se vratim u USA, Svi su se :rotf: :rotf: :rotf: Matoran resio da pogine u USA!

Ali ja sam tada znao: idem NE da napravim uspeh... Nego da PREZIVIM. I zamisli... Iz drugog pokusaja (sa 48 godina) napravim gotovo svetski uspeh. :whistling:

To dugujem njima: tim street people ortacima. I to NE zaboravljam. I taj dolazak... To mi pricinjava TAKVO zadovoljstvo! NEOPISIVO! Priceless!!! :ok: :ok: :ok:

_nobody_

Izgubila sam se "u prevodu " tvojih misli! :)
Imao si burn out, dosao po dusevnu hranu u majcicu Srbiju i kada si se napio majcinog mlijeka i oporavio, otisao da prezivis?

Kako meni nije kriva drzava i ja mogu da stedim, a oni ne mogu?

Превише гледаш ствари из свог личног угла...немаш ширу перспективу. "како ја могу а други не може". Чуј, одлази интелигенција и радно способни, а чиме се ти бавиш немам појма.

Back