Za sve koji hoće u Nemačku - evo koliko košta život tamo VIDEO

ja sam hteo da napišem da ih je taj pošten narod pobio previše .

I Staljin je pobio minimum 15 miliona Rusa. Od 1924 do 1940. Kolektivizacija (1932 -1937) je uzela najveci danak. Rusi su trebali da nakon pada III Reich-a devastiraju nemacki narod. Ameri su im se isprecili. Ne bi bilo zgoreg da su Rusi pobili kojih par miliona Nemaca ++ (licim na ratnog zlocinca, ali to sto su Nemci uradili Rusima u II Sv. Ratu jeste Neverovatno)!... Jer su Nemci krivi za oba svetska rata! :udriglavu:

_nobody_

Poslednja izmena:
ja sam već pisao da te što rade po domovima imaju jednu lepu mogućnost , a to je da imaju prvenstvo kupovine imovine onih koji odu . Moja poznanica koja ima funkciju glavne sestre ili više , mlati oko 5000 evrića i ima stan i ovamo i tamo .....muž joj čuva decu :mrgreen: .

Jedan poznanik je prošle godine otišao u nemačku i dobija oko 2600-2700 mesečno .....radi sa gipsom . Ovde je dobijao oko 2000-2200 ali za malo više radnih sati :) . U nemačkoj te pare dobija za normalno radno vreme

Jeste jeste. Kazu cim stupis na tlo Nemacke ceka te stedna knjizica sa 100 000 eur, pa ti da razmislis da li ces da ostanes. Ako neces mozes pare da poneses kuci. :D

Bez zaebancije znam i ja lika koji radi kao medicinar u privatnoj bolnici i ima 3000 eur mislim neto. Za bruto je to malo. Kaze da mu je dobro. Medjutim treba znati da samo mali broj nasih ljudi tamo jako dobro prodje. Na kraju krajeva imas nase ljude recimo koji su uspeli i u politici na zapadu pa su poslanici i slicno.

Imas ti i u Srbiji gomilu ljudi koji sad imaju preko milion eru na racunu.

izuzeci nisu pravi primer.

- - - - - - - - - -

Но, ово ипак није тема о комплексима неуспелог несретника из Италије.

Ne. Ovo je tema o neuspelim nesretnicima iz Srbije :D

- - - - - - - - - -

Potpisujem. Ja za NAMESTEN stan od 55 kvm (i 3kvm terase) placam gotovo u samom centru MinKena (7 minuta pjehe do Marien Platza) 1200 ojra (neben cost inclusive). Ja sam prosao fenomenalno! :whistling:

Isti stan, da ga otkupim u vlasnistvo, kosta minimum 550,000 ojra... Dobro citate, preko POLA miliona evra! :smeker:

_nobody_

Nema veze sto je pola miliona eur... sljamu je bitno da su virsle jeftine :hahaha:

Smijurija živa. Najbolji su ovi što odu u Njemačku pa kad ih pitam kako je tamo kažu odlično je, on radi za 1300 eura mjesečno, a žena mu čisti stepenište za 700 eura. Taman imaju za stančić i hranu. :lol: Stvar je vrlo jasna. Na zapadu su dobro plaćeni doktori, piloti, programeri, inženjeri itd. Ovima što idu da jaja ostave na baušteli bolje da se ne javljaju.

Али има ту једна велика разлика.

Квалитет живота у Немачкој и у некаквој Хрватској је... немогуће упоредити.

У питању су ситнице.

Али комбинација ситница које значе живот.

Ако неко хоће да иде да живи у Немачкој а има нижу стручну спрему, онда мора да иде у провинцију.

Веома леп градић у којем ја живим је веома повољан за живот.

Двособан, конфоран стан (са уграђеном новом кухињом и новим купатилом, веома битна ставка), плаћам 540 евра месечно али са свим трошковима (сам стан кошта 350, а инфо стан и остале дажбине укључујући кабловску, чишћење, вртларски динар, смеће и воду и грејање 150, струја 11 евра и интернет 29).

Такав аранжман би био око 1500 евра у Минхену и око 1000-1200 у Франкфурту, Келну, Дизелдорфу, Штутгарту.

Зато је фора живети и радити у провинцији.

Е али онда... Онда мораш да се спријатељиш са Немцима (и осталим Пољацима) и са њима да ствараш социјалне контакте. Нема пива у Малој Босни и Шемсиног концерта. Нема наших људи.

Иначе, оно што у провинцији вуче додатне трошкове је ауто, јер ако идеш тим аутобусима губиш превише од свог живота.

Мораш да га имаш. Рата за ауто може да се стуче на 200ак евра, али су трошкови осигурања скупи и порез на ауто је пар стотина евра годишње, али то ти скину одједном с рачуна. Обавезан технички преглед се ради једном у две године (скуп као висак), али се препоручује да инспекцију радиш једном годишње.

На храну иде око 400-500 евра месечно јер ја волим ресторане, али може и 200-300.

Тако да око 550 за стан, 200-300 за ауто (и гориво), 200-400 за храну значи да су минимални трошкови живота око 1200-1300 евра.

А минимална нето плата изађе око 1500. Што значи да су и особе са минималцем пар стотина еврића изнад животне границе.

Професионалци имају много више од 1500. Особа са "ближим квалификацијама" има 2000+, зависи од посла.

Да ли од тих пара можеш да се обогатиш? Наравно да не. У Европи нико не може више да се обогати (ко већ нема старе паре). То су темпи пасати. Мегакомпанија из Европе која настаје у гаражи? Гомила дебелих службеница из општине би је растргле другог дана а зачетник идеје би завршио у психијатрији са ПТСД-ом.

Али један достојанствен живот? Пријатан, леп, чист, незагађен, зелен, здрав живот, љубазни људи и приземни проблеми? То је дивно, и то да.

Cime se bavis tamo ? Sta nasi ljudi obicno rade u malim mestima? Naravno da je to bolje nego preskupi gradoci. Ipak u velikim gradovima imas posla. Kakvog posla ima u malim mestima? To moze biti interesantno.

I ko umre ne vrati se. :dash:

- - - - - - - - - -

U Srbiji recimo odavno najlosije placeno zanimanje prosvetni radnik ima platu 500 eur. Dva prosvetna radnika sa 1000 eur zive bolje nego sa 2500 ojra u Nemackoj.

A zive ljudi kod kuce u svojoj drzavi a ne tamo kao auslenderi.

Sleparija bato. Ustede 100 eur mesecno i misle da su Boga uvatili za jajca :DAKo ovde radis za 200 eur onda si teska dijabola.

Koga znam da radi za 200 u srbiji taj je tezak debil.

Jesi zavrsio neku skolu?

- - - - - - - - - -

Isto kao i u Srbiji. Ko god je sposoban, skolovan, on moze normalno i lepo da zivi.

Jedina razlika je sto Nemacka ima zakone pa su polupismeni olosi ukroceni, a kod nas isu po ulicama deru se pisaju i sl.

No i to ce da se promeni.
Ako ne odes tamo a mozes grdno ces se zaebati.

Зати способни, образовани и вредни масовно беже из Србије јер овде свако ко то јесте може лепо да живи. Како да не. :) И нису сви који раде за 200 евра дебили, кад оду у иностранство одједном постану паметни.
Не знам уопште зашто и сам одговарам на овакве бесмислице.

Mi u Srbiji smo 10 puta srećniji od ovih mučenika širom eu.

Sve je to jako relativno, TONOLAN. Ti si pristalica/clan SNSa, ja ljuti protivnik, sve je to All Cool. :ok:

Ja sam izabrao sredinu. Budem 9 meseci u MinKenu, 3 meseca u Beogradu (gde imam svoj stan). Nikome ne pripadam. Trudim se da uzivam i u BGDu, i u Minkenu. Gde i imam business. Svakom svoje. Nije lose, moglo bi biti i dosta bolje. Da budem iskren, i ovo sto imam je COOL. :aha:

_nobody_

Зати способни, образовани и вредни масовно беже из Србије јер овде свако ко то јесте може лепо да живи. Како да не. :) И нису сви који раде за 200 евра дебили, кад оду у иностранство одједном постану паметни.
Не знам уопште зашто и сам одговарам на овакве бесмислице.

Ja nisam primetio da obrazovani odlaze? Obrazovani imaju visoke plate i lepo zive u Srbiji a po neobrazovanom sljamu se treba samo popisavati

Klasna borba bato. Ebite se i vi i vase farme i vasi pokvareni zubi

sljam!

Virsle lidl Aldi da vidis kako se i udebelis :hahaha:

- - - - - - - - - -

Ma popusis mi srafciger.

Ulaznica za koncert od 30 do 80 evra, biskop najmanje 15, kozmeticki saloni, za osnovni tretman, ne manje od 60 evra, clanstvo u biblioteci nije skupo, srecom, muzicke i sportske skole za klince od 300 pa nadalje evra, za kontribuciju...je li tako i u Njemackoj?

Sve je to jako relativno, TONOLAN. Ti si pristalica/clan SNSa, ja ljuti protivnik, sve je to All Cool. :ok:

Ja sam izabrao sredinu. Budem 9 meseci u MinKenu, 3 meseca u Beogradu (gde imam svoj stan). Nikome ne pripadam. Trudim se da uzivam i u BGDu, i u Minkenu. Gde i imam business. Svakom svoje. Nije lose, moglo bi biti i dosta bolje. Da budem iskren, i ovo sto imam je COOL. :aha:

_nobody_

Nisam mislio ništa lično - subjektivno.
Ja govorim uopšteno. Gledam ove moje gasterbajtere svi piju bromazepame i bensedine kad treba da se vraćaju.
Ceo odmor lepo veselo i dva dana pre povratka svi na lekovima za smirenje :eek:

Ja kad sam radio, ja sam pri kraju odmora jedva čekao da se vidim s kolegama.
Naravno, posle odmora nisi smeo da se pojaviš bez litre vinjaka, kafe, nešto za meze ....

Posle nastupila oskudacija pa smo sa vinjaka prešli na domaću ali ni ona nije loša.
Naročito moj prepek.

I Staljin je pobio minimum 15 miliona Rusa. Od 1924 do 1940. Kolektivizacija (1932 -1937) je uzela najveci danak. Rusi su trebali da nakon pada III Reich-a devastiraju nemacki narod. Ameri su im se isprecili. Ne bi bilo zgoreg da su Rusi pobili kojih par miliona Nemaca ++ (licim na ratnog zlocinca, ali to sto su Nemci uradili Rusima u II Sv. Ratu jeste Neverovatno)!... Jer su Nemci krivi za oba svetska rata! :udriglavu:

_nobody_

Ima ljudi koji osjecaju taj miris zlocina i genocida i danas!
Nedavno mi pokazase u jednom lijepom, zelenom, mirnom, cistom i uredjenom njemackom mjestascu zgradu u kojoj su za vrijeme rata drzali logorase, njih osam stotina u prostoru za stotinjak ljudi, prinudni rad do smrti, zatvaranje prozora rano ujutro kada prolaze kroz grad, samo su se lanci culi,...pa se pitam: je li ona cista, zdrava, jedra i nasmijesena djevojcica na blagajni unuka cuvara, ili komandanta tog logora?!

- - - - - - - - - -

Normalno da se vracaju kad im je smisao uzivanja u zivotu penzija. jadno

Jadni ljudi!
Citav su zivot proveli, svojom voljom, ne govorim o izbjeglicama, u tudjem svijetu kojeg nisu razumjeli, niti je on njih prihvatao, u starosti ostadose sami jer djeca se, uglavnom ne vracaju!
Zasto?
Zbog "boljeg zivota"!

Ниси приметио да образовани одлазе...па ја стварно не знам на којој планети ти живиш. :rtfm: Образовани беже као са брода који тоне. А беже и они који имају добре плате јер им се смучио систем.

Ja bih rekao da si ti u nekim finansijskim problemima i beznadju i da vidis samo crno. Ne zaista ti kazem. Sa 60 000 platom malo je razloga da se odlazi. A sa dovoljno para lakse se podnese i prisustvo sljama. Ima i po Nemackoj izbeglica i svakakvog sljama. Daleko od toga da je tamo lose.

Ja mislim da je Nemacka drzava u koju bih prvo hteo da se iselim kada bih hteo. To je divna nacija sa divnom istorijom. Izuzetno ih postujem.

Ali ja sam Srbin i meni je u Srbiji najbolje. Ne zato sto imam iluzije nego pricam o realnom zivotu. Sad oni koji su u Srbiji bez para... ne znam... naebali su haha

Back