N3Wz
Iskusan
- Poruka
- 5.268
Za sve koji hoće u Nemačku - evo koliko košta život tamo VIDEO
Nemačka vapi za radnicima
A po parkovima ti prilaze imigranti i pitaju "kolko marihuane da ti spreme u kesicu" sa sve osmehom.
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Za sve koji hoće u Nemačku - evo koliko košta život tamo VIDEO
Nemačka vapi za radnicima
A po parkovima ti prilaze imigranti i pitaju "kolko marihuane da ti spreme u kesicu" sa sve osmehom.
nemacka je pametna. navlaci jeftinu radnu snagu. plus ih odere za troskove. imaju neki fazon da ljude obrlate da ce imati bolji zivit. pa te budale nemaju vremena ni do lidla da odu.
Мени онда није јасно како они тамо опстају. Знам за гомилу неговатељица ( ранг испод мед. сестре ) које су отишле и остале тамо. Ал можда имају мужеве који раде или живе са цимерима.
Исто и за грађевинце...ко је успео тамо да среди посао није се вратио.
Мени онда није јасно како они тамо опстају. Знам за гомилу неговатељица ( ранг испод мед. сестре ) које су отишле и остале тамо. Ал можда имају мужеве који раде или живе са цимерима.
Исто и за грађевинце...ко је успео тамо да среди посао није се вратио.
Ja o tome govorim, ali me gore izdžukelisaše...
Racunica je prilicno jednostavna, radi se, ne 8, nego 12 i 15 sati, pa se taj prekovremeni rad plati i tako skupis pare da prezivis, plus nemas vremena ni da potrosis pare jer si posle polukrepan.
Plus, cim se ukaze prilika dize se i kredit,...i sreci nigde kraja.
Pa zašto se ne vratiš kući?
Pa zašto se ne vratiš kući?
Sirota zena, muka je to.
A zasto ti ne dodjes ovamo, pa vise ne kukas po internetu?
negovateljicama je top. one zive kod tih porodica, primaju platu i uglavnom se kod tih porodica i hrane.
od moje drugarice sestra ide tamo na tri meseca, ma se mesec vrati ovde.
ostali, koji moraju sve da placaju zive kao psi.
nemacka je pametna. navlaci jeftinu radnu snagu. plus ih odere za troskove. imaju neki fazon da ljude obrlate da ce imati bolji zivit. pa te budale nemaju vremena ni do lidla da odu.
Tako je Milice.
U mojoj zgradi se menjaju Bugarke ( ranije su bile aktuelne Poljakinje, ali sada one vise ne dolaze, valjda im je Ok kod kuce).
Dobijaju mesecno oko 1400 evra neto, imaju svoju sobu, internet, hranu, ali te zene dolaze da bi zaradile 20-30.000 evra
i onda kupuju stanove od tih para ( svojoj deci uglavnom), ne ostaju ovde, Uslov je naravno da znaju mali nemacki.
Iznajmljivanje stana je iz godine u godinu sve skuplje, samo soba za studente ide i do 600 evra ( u Minhenu, Hamburgu, Frankfurtu),
stan kosta i do 1500 evra ( ima i vise naravno). Stavke za infostan su ogromne ( ja za svoj stan mesecno placam 450 evra plus
struju oko 60 evra plus telefoniju oko 100 evra plus na svakih ca 10 godina rextra infostan i po 10.000 evra jer se ugrajuju novi liftovi,
renovira se podzemna garaza, zgrada se spolja uredjuje). Osiguranje za kola je oko 1000 evra, usput moras da imas i neka druga razna osiguranja,
ja i za psa. Bez 3000 evra neto zivot nije jednostavan.
Ne verujte gastozima ni za zivu glavu!
Pa neka onda tebi verujuNe verujte gastozima ni za zivu glavu!