Za sve koji hoće u Nemačku - evo koliko košta život tamo VIDEO

ScipioAfricanus

Stara legenda
Poruka
92.106

Nemačka vapi za radnicima, a sve koji razmišljaju i planiraju da odu tamo da rade i žive zanima koliko će ih to koštati.

Zna se da su troškovi stanovanja veliki a da je hrana jeftinija nego ovde.

Ali, kako izgleda kompletna računica malo je teže utvrditi.

Damir Lenart je u detaljnom video snimku nabrojao sve troškove života svoje porodice u Nemačkoj.

Pogledajte:

https://www.b92.net/biz/vesti/region.php?yyyy=2018&mm=10&dd=12&nav_id=1455069

Ja naravno nisam pogledao video al eto mozda nekog zanima. Poz

Nemačka vapi za radnicima, a sve koji razmišljaju i planiraju da odu tamo da rade i žive zanima koliko će ih to koštati.

Zna se da su troškovi stanovanja veliki a da je hrana jeftinija nego ovde.

Ali, kako izgleda kompletna računica malo je teže utvrditi.

Damir Lenart je u detaljnom video snimku nabrojao sve troškove života svoje porodice u Nemačkoj.

Pogledajte:

https://www.b92.net/biz/vesti/region.php?yyyy=2018&mm=10&dd=12&nav_id=1455069

Ja naravno nisam pogledao video al eto mozda nekog zanima. Poz

Nemam nameru da gledam,ko je otišao tamo,nije se vratio,toliko im je teško tamo....

Nemam nameru da gledam,ko je otišao tamo,nije se vratio,toliko im je teško tamo....

Upravo to. Smesno kad neko se proserava sa troskovima al se ipak ne vraca :D jao jao ko vas ne zna skupu bi vas platio

- - - - - - - - - -

Nemacka je jako skupa, nema poredjenja sa troskovima u Srbiji.
Ko u Nemacku ide da bi mesecno zaradio 1000 evra taj nije normalan, a to je recimo zarada
tih medicnskih sestara ili gradjevinaca.

Jeste al malo sutra.

Jedino sto sam chuo , je da izbeglice imaju placen stan i hranu , i socijalu od preko 500 jura.

Зато и толико воле Гејманију:

we-want-germany.jpg

Ko u Nemacku ide da bi mesecno zaradio 1000 evra taj nije normalan, a to je recimo zarada

Мени онда није јасно како они тамо опстају. Знам за гомилу неговатељица ( ранг испод мед. сестре ) које су отишле и остале тамо. Ал можда имају мужеве који раде или живе са цимерима.
Исто и за грађевинце...ко је успео тамо да среди посао није се вратио.

Covek je sve objasnio, i lepo skenirao balkanski mentalitet onih koji seru i pricaju sarene lazi...
I oni koji misle da tamo ne valja nek prvo odu pa posle da pricaju i da ne kukaju i seru...

Prvom prilikom idem, ucim nemacki, tezak je jezik malo ali bas malo ima slicnosti sa engleski jezik ali nadam se da cu za 2ipo godine da naucim, do tad Slovacka, Ceska...Ovde propadanje jedva prezivim mesec sa 200€

Poslednja izmena:
Covek je sve objasnio, i lepo skenirao balkanski mentalitet onih koji seru i pricaju sarene lazi...
I oni koji misle da tamo ne valja nek prvo odu pa posle da pricaju i da ne kukaju i seru...

Prvom prilikom idem, ucim nemacki, tezak je jezik malo ali bas malo ima slicnosti sa engleski jezik ali nadam se da cu za 2ipo godine da naucim, do tad Slovacka, Ceska...Ovde propadanje jedva prezivim mesec sa 200€
a sta bi sa predavanjem engleskom u Kini?

Život je svuda težak ako nisi obrazovan i nemaš iza sebe nekakvu karijeru...

U EU sa osnovnom i srednjom računajte da krećete od dna, u svakom pogledu.

Većina tamo i ostaje. Ali ima i neku svoju računicu, pa svima dobro...

Ko se probije, snađe... njemu bude baš do jj.

Ali za to treba dosta životnih veština, ne samo škole. I ništa preko noći.

Samo rad, usavršavanje, i grananje mreže poznanika u oblasti kojom se bavite.

Tko Vas hebe, sto ocete da idete petokolonasi, a ja AV ima da importiram bratju sas Bliski Istok, sjever Afrike, Azije, ima veliki HOT SPOT da napravim, sa golem svesrpski MELTING POT.

Na to sam se babu Fahri Muslijuu zareko, i zakleo, onomad kada me je odveo u ispostavu MI6 u Brajtonu, sto mi dadose sluzbu u indijsku gvozdzaru u Londonu.

Pa radim 25f dnevno na Vasem unistenju, zatiranju i ukidanju svega srpskoga i pravoslavnog> Bolje no Tito. Amen.

To apsolutno nije istina.
Medicinske sestre su u rangu 1500-1800.
A sto se tice skupoce gomila stvari je jevtinija nego kod nas.

- - - - - - - - - -

Minimalac je bruto zarada, od toga dobijas oko 50% neto. Penzije su oko 800 evra, niske, prosecne su oko 1100 evra.
Satnica je oko 8 evra ( bruto) pa ti sad racunaj, ako znas da barem 40% odlazi na poreze i socijalne dazbine.

Netacno,40%+ je samo ako si u najvisoj poreskoj kategoriji(neozenjen,bez dece,dobra primanja itd).

Od pocetka ove godine ne daju radnu vizu ljudima sa srednjom i visom skolom, moze da senode na crno ali velika je cimaza i rizik a na drugi kraj sveta si cak...Dzabe sam proso intervju za posao i sve to, ljudi hteli da me prime ali eto neki nov zakon od februara i nisam imao srece...Ovo nije tema ali eto...

Drug mi je stolar po struci, tri godine strukovna srednja... radio 3d grafiku, nakupio se para za dve godine i otišao solo u Češku.
Javi se ponekad na skajpu, boli ga uvo. Živi po svome i radi posao koji voli.

Uči nešto što se traži, guraj svoju priču, kad tad doćiće i tvoj momenat.. ti propisi nisu zapisani u kamenu.

Veganima ovde i nije loše, po planinama mozes nabrati tonu gljiva , najbolje i osušiti, luk vlašac, sve vrste šumskog voća na izvolte, lešnika i šipurka na pretek ,
poneka i divlja kosnica sa medom u saću , ama osim dobre volje nista ne košta.

Vegani ne jedu med iz kosnica jer pcelari prave zamke strsljenima, prave od maslacka. Ali da, vecina hrane koju koriste vegani je besplatna. Voce, povrce, orasasti plodovi, sve to moze u basti bez pesticida i hemije.

Back