Za svaku izdatu knjigu plaćaće se dodatnih 15 dinara

Amisi imaju jednu zanimljivu teoriju...
Ako drustvo forsira stvaranje ljudi koji se drze dogmi , i prave mentalnim robotima, onda je ucenje teorije evolucije stetno za um, vec je ucenje bogonastajanja i biblije onda pravi izbor stalnosti i nepromenljivosti pravih vrednosti...

Izmedju doba stalnih promena koje nemaju jasan pravac i nisu uskladjeni ka nekom cilju boljitka nego cilju zarade pojedinca, flok, stado se stavlja u sake manipulatora ako se pusta principima evolucije, a ostavlja u rukama proverenih vrednosti i ucitelja ako se stavi u sistem jasnih vrednosti....

U primeru izdavastva, mnogo je bolje razvijati kreatore onih sadrzaja koji ce unapredjivati svest, a ne boriti se za zaradu onih koji svojim lascivnim pisanjem izazivaju napredak drustva ka starletarskim i novim potresnim stanjima...
Recnik nam se pretvara u strahovito , jezivo , katastroficno , horor, novinarski recnik..smesno mi je spajati novinare i pismenost...ali eto malo nakaradnog ...

Slicna stvar se moze probati , kod postojanja programa koji rade neki posao ali moraju da se kupe da bi se probali i naucili....Sta je posledica takvog pristupa.....lobiranje i nametanje kao uspesnog resenja preko lobiranja autoritetima drustva...nema tu nikakvog slobodnog izbora ako je cena placanja pre probanja....

Poslednja izmena:
Kao potvrda te njihove teorije, svuda u svetu se javlja porast tradicionalnih drustava..
U USA su oni koji ostaju u amish zajednicama za ove 3 godine porasli sa 150 000 na 350 000 , u svetu se broj muslimana koji zive po muslimanskim zakonima zivljenja, ne samo religija, stalno povecava....sto podrazumeva i oblacenje zena i ponasanje zena unutar zajednice...
A brojnost samo propovedaca religije se jos vise povecava...tu spadaju i sve moderne verzije muslimanskih zena....

Evo isto to pitanje u vezi skolovanja ili obrazovanja, sta cete prvo ili drugo..
Ako cete skolovanje, onda su bitne diplome koje cete dobiti...ne i znanje...i onda shvatite da ustvari ne zelite ili nema koristi niti postovanja od obrazovanja i znanja...

Narocito ne u Srbiji , sta ti znas, ili ako znas, duvas se i slicno...sto tuplji to ugodniji za rad...
Tako da je vrlo glupo usmeravati decu na obrazovanje kad je sve otislo u honduras, nego kao sto savremeni trendovi i zahtevaju na skolovanje...

Одлична идеја, само пошто се ради о књигама и библиотекама, понуди кинеске преводе књига, биће то сјајан бизнис! :lol:
Нисам разумео, јел преводе наших књига на кинески, или преводе кинеских књига на српски? :lol:

Нисам разумео, јел преводе наших књига на кинески, или преводе кинеских књига на српски? :lol:
Преводи и наших и страних књига на кинеском, или прецрти ако баш инсистираш. То би могло имати одличну прођу, воле наши људи да гледају слике више него да читају слова. :mrgreen:

Преводи и наших и страних књига на кинеском, или прецрти ако баш инсистираш. То би могло имати одличну прођу, воле наши људи да гледају слике више него да читају слова. :mrgreen:
Што да се мучимо са преводима, боље да “читамо” кинеске оригинале, резултат ће бити исти :mrgreen:

Nasalila se moja bibliotekarka na moj racun, kaze, tebi ne znam kako da naplatimo , ono kad stojeci procitas knjigu izmedju polica....

Dve marije, masu knjiga sam procitao a da nisam iznajmio , ja mislim sve Tarzane sam procitao bez iznajmljivanja, to je 140 knjiga, da da, to je moja bilblioteka, nigde nisam video toliko velikih knjiga o tarzanu , nije strip , a knjiga je ogromna, svaka, nije A4, nego je sira od A4, a i mozda iste visine mozda malo i visa....

Plava ptica, tu sam mozda svaki petu iznajmio , a ostale procitao ovako...sedeci u biblioteci....
I ajd ja , kao dete, ali i matorci su citali one svoje dosadne knjige politicke sadrzine u odeljku za odrasle gde su i novine i ne znam sta jos...takodje u biblioteci...
I leti i zimi, vise leti , da ne mislite da je zbog grejanja...a nije bilo klime , a bilo je prijatno...

Na nesrecu u BG ne vole da imaju citace kao ja....
Ne vole ni u seoskim bibliotekama. samo eto u varoskim bibliotekama...kod dede na selu pa obliznji grad i tako

Back