Za stomatologa

marina79

Početnik
Poruka
37
Problem je sledeci- mojoj majci, kojoj je gornja vilica vestacka, pojavila se neka unutrasnja izraslina, kao fistula neka, otprilike iznad zuba trojke-cetvorke. Stomatolog joj je prepisao antibiotike i ispiranje zalfijom, medjutim umesto da dodje do smanjenja desilo se obrnuto, a danas se pojavio i otok. O cemu se radi, da li u ovim slucajevima pomazu Orvagile tablete ili mast?
 
pojavljivanje fistule i otoka ispod totalne proteze uvek znaci da postoji zaostao zub (neiznikla, retinirana trojka, recimo), zaostao koren od nekadasnjeg vadjenja, zaostao proces cisticnog tipa posle vadjenja zuba i slicno.
sve ovo moze biti minorne velicine, ja sam vidjala na snimcima da ovakve fistule uzrokuje npr. delic kostane pregrade medju zubnim korenovima, zaostao posle vadjenja, velicine glave ciode, pa da cudo nacini....

drugim recima, napravite RTG snimak tog predela, i trazite misljenje oralnog hirurga; vasa majka moze da popije kofe antibiotika, i da mucka usta ko zna cime - postici ce se samo da se proces inkapsulira i/ili primiri za krace vreme, pa da opet bukne; tj. SAM UZROK mora da se ukloni. zaobidjite dosadasnjeg zubara, ako mogu da sugerisem.

ako ima jos pitanja, tu sam :). sve najbolje.
 

Back
Top