za STOMATOLOGA I ORALNOG HIRURGA

Poruka
53
imam problem sa donjom desnom sesticom....pre neke tri godine zubar mi je busio zub na pogresno mesto i plombirao.. karijes koji nije ni dotakao je nastavio da mi unistava zub i negde godinu dana kasnije sam otisao kod privatnog stomatologa i on je odradio sto je trebalo iscistio zub ali kako je dosao do zivca morao je da stavi nesto da bi ga umrtvio i kasnije odradio ostatak procesa vadjenaja zivca i plombiranja zuba.....problem je taj sto kad mi je stavio taj otrov (za zivac) kako kazu i stavio privremenu plombu ja senisam pojavio kod zubara .....sad da ne navodim razloge ali top je cist nemar ineozbiljnost u glavnom......sada me interesuje posto mi je privremena plomba vec davno ispala i od zuba mi je ostala iznad povrsine jedna trecina koje je blago vrlo blago klimava kako je moguce izvaditi taj zub? verujem da je moguce ali INTERESUJE ME KONKRETNO PROCEDURA CELA....."STA CE DA MI RADE"!!!! DO SADA SAM IMAO TAKVA ISKUSTVA SA "ORALNIM KASAPIMA" DA MI SE KOD NJIH VEOMA NERADO IDE! OD LOMLJENJA IGLE TOKOM DAVANJA ANESTEZIJE DO ONOG NAVEDENOG DA MI BUSI ZUB NA POGRESNO MESTO I DA MI OSTAVI NETAKNUT KARIJES!

Nisam stomatolog ali se nesto malo razumem u istu, vecina pravih zubara je za to da je bolje imati bilo kakav zub nego ostati bez zuba.
Vama treba stomatolog , specijalista za protetiku koji ce Vam na to sto je ostalo od zuba uraditi nadogradnju.To nije bolno, nemojte zuriti da izvadite zub pogotovo sto Vam taj zub treba do kraja zivota...nego kod proteticara, lepo da Vam sanira ceo problem,ocisti sta treba, napravi snimak ,uradi nadogradnju, necete znati da ste ostali bez dela zuba...jedino sto pravljenje nadogradnje zahteva nekoliko odlazaka kod cika zube, to nije proces preko noci.

johnny_english_opet:
samo me interesuje koje su posledice vadjenja tog zuba??? jel ce drugi da setaju u tom upraznjenom mestu.....meni ne bi smetalo da ga izvadim ......
no koliko kosta ta nadogradnje inace.....
odakle mi 100eura za jedan zub......malo to gledam i sa ekonomske strane......

Moj stomatolog veli ovako - cim izvadis jedan zub imas potencijalnu opasnost za kvar jos 3 komada.
Znam da je tebi mnogo lakse da zub izvadis (mada nisam siguran zasto) ali pokusaj sve sto mozes da ga sacuvas. I drugi put budi malo odgovorniji prema sebi...

Ja sam doktor stomatologije i posle tvoje sopstvene nemarnosti za tako vazan zub samo ti mogu reci da ce sve sto radis biti za tebe mnogo bolnije i skuplje nego da si isao na vreme. Ne treba ti lekar proteticar, treba ti vaspitac. Trazis od nas revnost i brigu za tebe, a vidi kakav si ti sam prema sebi. Zub mozes izvaditi, tvoj je, a treba da prepustis lekaru da on odluci da li si u pravu, a nisu svi kasapi, nego vi sebe dovodite do kasapina svojim nemarom i nekulturom. Pozdrav, dr Svetlana

Probaj u Mažestiku , kod početka knez mihajlove.
U BG.

Tu imaju muškarca , specijalista samo za vadjenje.
Traži tog starijeg,punijeg, jačeg (imaju još jednog mršavijeg i jednu doktorku) jer iz mog iskustva bilo kakvo jako muško je bolje od ženskog koje obično vadi metodom poluge i skoro sigurno će ti strunuo zub slomiti i zdrobiti.
Naravno da prvo ideš kod stomatologa u istoj ustanovi pa te on šalje kod njega.
Inače vadili su mi zube svo troje , ali ono šta je taj najbolji (znaju ga sve zubarke i načelnik da je najbolji) uradio , a da mi nije drobio zubnu kost je stvarno u najmanju ruku požrtvovano. A za mnogo manji problem i ne-truo zub , zubarka koleginica mi je izdrobila pošteno kost , pošto je pre toga rašćeprkala pošteno meso (kao da je na raštilju) i to sve zbog nekoncentrisanog pristupa i više gledanja da flertuje sa mnom nego da odradi posao.
A u klubu je +15 sigurno.

Samo mu naglasi problem i ne brini....
A da ćete iskritikovati , to sigurno.
I treba....

Back