vučji čopor
Legenda
- Poruka
- 62.287
Данашњи становници овог града углавном немају појма како је тај град иизглеао у не тако давној прошлости.Можда ће им бити интересантно да то виде на фотографијама.
Hej, ovo mi je zanimljivo. Bio sam ubeđen da se i nekad u buseve ulazilo sa strane kao i sad, ali eto nije tako.
Samo dve linije , tesko da je to tada bilo isplativo i odrzivo.To je bilo čini mi se negde oko 1960. godine. Prva naftna kriza je bila 1973. Do tada je gorivo svuda bilo jeftino pa niko nije mario za to, a autobus je lakši za manevrisanje, zahteva manju i jednostavniju infrastrukturu ...
Исти онај геније који је решио да сруши део центра града и и кроз њега провуче булевар као везу за међуградски саобеаћајnije mi jasno koji je genije odlucio da ukloni tramvajske sine i predje iskljucivo na autobuse?
Трамвајсе линије су практично покривале оно што је тада био градSamo dve linije , tesko da je to tada bilo isplativo i odrzivo.
И зато по европским градовима и даље постоје трамвајиTramvaj u 21. veku gusi saobracaj ... samo metro ljudi resava problem.
Ali navike ovog napacenog naroda ... svako bi da vozi svoja kola...
I zato je tamo demokratija a ovde ruska hunta.И зато по европским градовима и даље постоје трамваји
![]()
Само за твоју инфорцију трамваје су у Ново Саду укинули титини комунисти!I zato je tamo demokratija a ovde ruska hunta.
Tacno , grese ljudi.Само за твоју инфорцију трамваје су у Ново Саду укинули титини комунисти!
Da, sećam se da sam kao dete negde sedamdesetih putovao hidrogliserom iz Novog Sada za Beograd. To je bilo lepo iskustvo.Трамвајсе линије су практично покривале оно што је тада био град
Водиле су од железничке станице до центра и до пристаништа на Дунаву где је постојао и речни саобраћај кога више такође нема.
![]()
Њиме си могао да идеш све до Прахова кроз Ђердап.Da, sećam se da sam kao dete negde sedamdesetih putovao hidrogliserom iz Novog Sada za Beograd. To je bilo lepo iskustvo.
Evo nađoh sad i sliku te sprave, sovjetski je valjda bio:
Pogledajte prilog 1256323
Da, i išao sam.Њиме си могао да идеш све до Прахова кроз Ђердап.
Mnogo godina posle su i tu zgradu pored Jermenske crkve u kojoj je bila Novosadska banka totalno unakaradili s Pupin palatom.На оној слици Јерменске цркве пре него што су је срушили се већ виде радови на булевару и оне бедонска аритектонске накараде у изградњи.Улица Илије Огњановића је веч порушена св дооон палалте Дуњеђерског