"Za pocetak Nove 2010 0 te ... Ziveli !!! "

bakonja

Buduća legenda
Poruka
43.538
Volite li kada Vam "neko svesno i namerno napravi nekoliko sitnih gresaka , a u cilju ..." ?

Обавештење о трапавој недељи иза Недеље о Митару и Фарисеју
5. јануар 2010 - 9:57

Обавештавамо верне да је приликом штампања џепног црквеног календара за 2010. годину, свесно и намерно направљено неколико ситних грешака, у циљу лакшег откривања оних који неовлаштено штампају овај Календар, а који је заштићен у Заводу за интелектуалну својину Републике Србије, под бројем А-321/08. Проналажење ове грешке код других неовлаштених издавача је најбољи доказ на суду да се ради о фалсификовању које Цркви наноси велику штету. Чак ни холограмска заштита не спречава фалсификаторе у њиховом неделу као ове грешке које нису суштинске, али могу код неких верника изазвати недоумице.

Једна од тих "грешака" је и датум трапаве седмице после Недеље о Митару и фарисеју.

Сви наши верници знају, или би требало да знају, да је једна од трапавих седмица у току године и она која долази после Недеље о Митару и фарисеју. Ове године тако и стоји, али смо свесно написали да она траје од 31. јануара до 7. фебруара, уместо од 24. до 31. јануара, о чему је Свети архијерејски синод, преко епархијских архијереја, обавестио верне својом одлуком бр. 1612 и 1624 од 23. децембра 2009. године.

У нади да смо помогли онима које су ови датуми збунили, уједно молимо све верне Српске православне цркве да црквени календар набављају искључиво у свом храму, а никако на другим местима.

Из Канецларије Светог Архијерејског Синода
Српске Православне Цркве

Синодска саопштења | " .

Sa :

http://spc.rs/sr/obavestenje_o_trapavoj_nedelji_iza_nedelje_o_mitaru_fariseju
 

Back
Top