Za ozbiljne (savremene) muskarce i zene:

mammy:
Imam jedno pitanje koje me muci...pa...otkad sam imala prvu vezu...ne zelim nikog da vrijedjam niti da koga potcjenjujem...samo me interesuje...interesuje me zato sto hocu da razumjem ljude/muskarce.

Naime:

Postoji mali milon sitnih, sicusnih stvarcica koje vi (ne)radite a to vasu djevojku/zenu nervira...ona vam to prije ili kasnije saopsti i vi to onda i znate...da li onda dajete sve od sebe da to popravite....ili hocete da popravite ali zaboravite...ako zaboravite jel' to zaboravite zato jer ste jednostavno zaboravni ili zaboravite namjerno jer vas ne interesuje?

Koliko ste u stvari spremni da date (mozda i zrtvujete) da bi onu koju volite usrecili?

Najljepse vam molim za iskrene i ozbiljne odgovore.
Davno sam citala jednu knjigu mislim da je Kundera napisao o braku izmedju dvoje ljudi koji su se neizmerno volei i vencali da bi vrlo brzo uocili razlike koje su ih kasnije razdvojile...On je naime bio jako jako neuredan, ne prljav vec nije mario za red u stanu, razbacivao je stvari gde je stigao dok je ona bila nepopravljivo uredna i prava cistunica... Prvo mu je tolerisala i upozoravala ga a onda je sve to kulminiralo razvodom...Ovako ispricano ne deluje interesantno ali u knjizi se moze na vise mesta procitiati njihov dijalog tj. svadja koja nije imala nikakvog smisla...(Ne) tolerancija moze unistiti i najvecu ljubav...

ariela:
Davno sam citala jednu knjigu mislim da je Kundera napisao o braku izmedju dvoje ljudi koji su se neizmerno volei i vencali da bi vrlo brzo uocili razlike koje su ih kasnije razdvojile...On je naime bio jako jako neuredan, ne prljav vec nije mario za red u stanu, razbacivao je stvari gde je stigao dok je ona bila nepopravljivo uredna i prava cistunica... Prvo mu je tolerisala i upozoravala ga a onda je sve to kulminiralo razvodom...Ovako ispricano ne deluje interesantno ali u knjizi se moze na vise mesta procitiati njihov dijalog tj. svadja koja nije imala nikakvog smisla...(Ne) tolerancija moze unistiti i najvecu ljubav...
E, on i ja smo toliko toga prosli i presli da budemo zajedno...i on je....ma...ono bas LJUBAV MOG ZIVOTA....mislim...ne bih da zvucim pateticno...ali...je bas tako
I ljubav jeste jako velika...i razumjevanje...i postovanje....i sve ono sto sam ja zamisljala da ljubav treba da bude....i sve ono sto je on od zivota ocekivao....ali ta svakodnevnica...
Zar je stvarno moguce da nas moze toliko nervirati..
Zar je moguce da sitnice mogu toliko da nas izbacuju iz takta...da psujemo, placemo, cutimo, demonstriramo zbog sitnica?
Kad sam postavila temu bila sam bas u depresiji...glupo reci ali bila sam ljuta, depresivna, nikakva...
I onda sam htjela da cujem koliko vas, forumase, nerviraju iste...
Sem u par slucajeva dobila sam sve osim odgovora na to pitanje...

hm... moj licni stav povodom ovoga... jeste da odgovor lezi u cinjenici da svi ljubav poistovecujemo sa onim, sto sami pruzamo kao ljubav... podrazumevamo da sve sto cinimo za nekoga, cinimo iz ljubavi... stoga, sitnice, ili ustupci, koje cinimo zbog drugih, a nije nam uzvraceno istim, pocinju da smetaju... sujeta...
da... cesto sam hvatao sebe... sada je to, mnogo redje...

mammy:
Imam jedno pitanje koje me muci...pa...otkad sam imala prvu vezu...ne zelim nikog da vrijedjam niti da koga potcjenjujem...samo me interesuje...interesuje me zato sto hocu da razumjem ljude/muskarce.

Naime:

Postoji mali milon sitnih, sicusnih stvarcica koje vi (ne)radite a to vasu djevojku/zenu nervira...ona vam to prije ili kasnije saopsti i vi to onda i znate...da li onda dajete sve od sebe da to popravite....ili hocete da popravite ali zaboravite...ako zaboravite jel' to zaboravite zato jer ste jednostavno zaboravni ili zaboravite namjerno jer vas ne interesuje?

Koliko ste u stvari spremni da date (mozda i zrtvujete) da bi onu koju volite usrecili?

Najljepse vam molim za iskrene i ozbiljne odgovore.
Nemoj da te lažu,mi muškarci sve radimo namerno i sa ciljem.
Dakle nema slučajnog zaboravljanja na data obećanja.

Nina2:
Na zalost sinnke je u pravu. Koliko sam samo srela slucajeva da se devojka brzo zasiti muskarca koji je bio ok prema njoj i trazi nekog skota koji ce da je zavlaci, zeza i kulira. Licno ne razumem taj poriv za mazohizmom i nikad mi to nije bilo jasno zasto a takvih ima vise nego devojaka koje ce biti srecne uz muskarca koji im sve pruza i sve radi da bi devojka bila srecna, mazena i pazena.
Ovom prilikom ne zelim da izazovem gnev forumasica, jer koja se nije prepoznala u opisu nece ni da se ljuti.

Ako ikad to odgonetnes zasto je tako javi mi da znam jer i mene je ta pojava krajnje cudna i nikako ne uspevam da je dokucim :?

Pa dobro,niko nije savrsen,normalno da postoje neke stvari koje nerviraju zene ali stvar je u tome da i mi treba da naucimo da prihvatimo izvesne stvari a i oni treba da prihvate kritiku...
I ako me nesto nervira onda je moja duznost da se izjasnim a ne njegova da mi cita misli.A sa druge strane ja ne ocekujem od nikoga da promeni sve sto mene nervira i da bude bice koje sam ja kreirala..
Uostalom ne verujem da u svakoj vezi postoji bas toliko mnogo stvari koje iritiraju jednog partnera,jer onda ocigledno oni ne bi bili jedno za drugo.

sensual:
Pa dobro,niko nije savrsen,normalno da postoje neke stvari koje nerviraju zene ali stvar je u tome da i mi treba da naucimo da prihvatimo izvesne stvari a i oni treba da prihvate kritiku...
I ako me nesto nervira onda je moja duznost da se izjasnim a ne njegova da mi cita misli.A sa druge strane ja ne ocekujem od nikoga da promeni sve sto mene nervira i da bude bice koje sam ja kreirala..
Uostalom ne verujem da u svakoj vezi postoji bas toliko mnogo stvari koje iritiraju jednog partnera,jer onda ocigledno oni ne bi bili jedno za drugo.
Pa, dobro sensual...lakse je nama da se izrazimo nego njima (ili bilo kome) da cita misli, mislim, ne mozemo ni mi njima da citamo misli, zar ne?
Pitanje je "sta kad oni znaju sta hocemo?"
Kad zna tacno sta i kako pa onda to sve nekako zaborave...

mammy:
Pa, dobro sensual...lakse je nama da se izrazimo nego njima (ili bilo kome) da cita misli, mislim, ne mozemo ni mi njima da citamo misli, zar ne?
Pitanje je "sta kad oni znaju sta hocemo?"
Kad zna tacno sta i kako pa onda to sve nekako zaborave...
Ja mislim da je stvar u taktici.Sve zavisi od nacina na koji zena da na znanje muskarcu sta zeli...
A ako oni to "zaborave" onda znaci da im a)se to ne cini toliko bitnim b) da im nije stalo
A i ukoliko jedna zena previse pripoveda i zali se i prebacuje oni samo gube motivaciju...Zato treba biti proracunata ;)

sensual:
Ja mislim da je stvar u taktici.Sve zavisi od nacina na koji zena da na znanje muskarcu sta zeli...
A ako oni to "zaborave" onda znaci da im a)se to ne cini toliko bitnim b) da im nije stalo
A i ukoliko jedna zena previse pripoveda i zali se i prebacuje oni samo gube motivaciju...Zato treba biti proracunata ;)
Joj, sad cemo sretne zene da prekrstimo u proracunate.....a ako nismo proracunate onda cemo biti tuzne...:(:(:(:(
Pa, nije fer...
Mora postojati drugi nacin...
Mora postojati drugo objasnjenje.

sensual:

Bravo za odgovor.
Naime sve zavisi kako ces mu to saostiti, ako mu saopstis kao osudjujucu kritiku velika je verovatnoca da namerno nece obracati paznju na to i da ce nekad cak namerno to i ponoviti, ali ako mu objasnis natanane (sto se kaze da mu titras mudda) ucinak ce biti 90% uspesniji :idea:

Back