Quantcast

ZA OSLOBOĐENJE SRPSKIH MEDIJA

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Ilinoida

Domaćin
Poruka
4.843
"Отворено писмо Радио телевизији Србије и другим електронским медијима са националном фреквенцијом

За ослобођење српских медија
Аутор: Информативна служба Српског сабора Двери, Објављено: 25. 02. 2008.

Поштовани,

Обраћамо Вам се као грађани Србије и припадници већинског народа и вероисповести у држави Србији, изражавајући велико незадовољство начином на који је на вашим медијима третирано питање Косова и Метохије и српског народа у целини.

За наше водеће електронске медије, посебно оне који имају националну покривеност, као да се ништа није догодило 17. фебруара. Програмске шеме остале су исте, а медијска цензура и манипулација су постали још већи. Принуђени смо да вам на овај начин поставимо следећа питања:

1. Да ли је тренутак у коме вам терористи и сепаратисти, уз подршку одређених страних држава, одузимају део државне територије – ванредно стање или не?

2. Зашто се константно релативизује и доводи у питање јасан и гласан став српског народа против тзв. независности Косова и Метохије?

3. Коме је и зашто посебно стало да у домаћу јавност и свет оде што гора слика о протестима српског народа против тзв. независности Косова и Метохије, који се најчешће представљају као вандалски и хулигански?

4. Зашто на нашим медијима нису редовно заступљене вести из живота српског народа у некадашњој Републици Српској Крајини, Републици Српској и Црној Гори?

5. Зашто у вашим полемичким емисијама и сучељавању ставова по актуелним друштвеним питањима углавном није заступљен нико од аутентичних представника српског народа, већ је то углавном један те исти круг самодовољних политичара и дозвољених медијских интелектуалаца и „аналитичара“?

6. Зашто се већ годинама систематски цензурише и најмања вест о постојању аутентичног српског невладиног сектора, иза кога стоји велики број активности и огромна подршка у народу, док су активности извесних невладиних организација у Србији увек медијски пропраћене иако иза њих не стоји никакво народно поверење?

7. Када можемо очекивати да се на „српским медијима“ коначно проговори о геноциду учињеном над српским народом у више наврата у 20. веку?

8. Ми можемо да разумемо да је српски медијски простор купио страни капитал и да већину наших новинара и медија краси аутоцензура. Али, онда ствари морају бити назване правим именом: не постоје српски медији нити национални јавни сервис, а не постоји ни објективно и независно новинарство.


Позивамо и све друге грађане Србије и остала српска удружења да нам се придруже у овом подсећању електронских медија са националном фреквенцијом у чијој држави послују и шта од њих очекујемо.

Уколико у врло брзом року не дође до промене уређивачке политике дотичних медија, бићемо присиљени да грађане Србије позовемо на друге легитимне мере према „нашим“ медијима који у овом рату који никада није престао нису на српској страни.

У Београду, 25. фебруара 2008.

Информативна служба Српског сабора Двери
 

Iron Lord

Elita
Banovan
Poruka
20.975
9. Zašto da plaćam pretplatu ako mi je provajder kablovska TV kojoj ste dozvolili signal? TV aparat može da bude ukras i ne možete mi ga pečatiti niti oduzimati. To je kao da plaćam internet sate SezamPro ili EUnetu a onda mi TelekomSrbija traži "muzički dinar" jer oni dobijaju signal od ove firme.

10. Uostalom imam TV karticu


Ćao!
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.