Za one koji gledaju i ne gledaju "Pink"

Soradze

Elita
Moderator
Poruka
19.674
Znamo da mnogi od nas gledaju, znamo da mnogi od nas ne gledaju "Pink" televiziju...
Evo šta o tome kaže u "Danas"-u jedna od naših vrhunskih intelektualki...

Razgovor sa književnicom, pozorišnom rediteljkom, profesorkom, predsednicom Srpskog i potpredsednicom Svetskog PEN centra,
građanskom i političkom aktivistkinjom koja je u dugom nizu decenija postala sinonim duhovnog svetla u balkanskom vilajetu...

Vida Ognjenović emeritus, ima šta da kaže:

"Trebalo bi više da govorimo o podvizima ljudi i grupa koji su se oduprli ovoj našoj višedecenijskoj moralnoj i društvenoj eroziji,
nemojmo trošiti reči na poslanike koji u parlament dolaze u psovačkim pancir košuljama, pa ih nikakva kritika ne dodiruje, ili o
prevrtačima i političkim švercerima iz čijih se međusobnih svađa najbolje vidi u čijim smo rukama.
Dajte da pričamo o onima koji i danas čuvaju liniju moralnog obzira, kao što su i u najtežim prilikama rekli ne političkim prevarantima
i šarlatanima, zbog čega su bili i ostali izloženi horskim napadima.
To su ljudi čiji savet treba slediti i učiti se na njihovim primerima, iako neki više nisu sa nama – kaže za Danas Vida Ognjenović.

Tu je i odluka REM da nacionalne dozvole za emitovanje programa dobiju iste SNS televizije.
Da li je u Srbiji išta ostalo što nije pod diktatorskom čizmom jednog čoveka?

– Ako ta odluka mora imati strogi politički imprimatur, ne treba očekivati da partija na vlasti dodelu nacionalnih frekvencija prepusti
nekim stručnjacima za medije i javne komunikacije.
Valjda ona, partija, najbolje zna šta narod voli i kome ili čemu veruje.
Narodna ljubav je, smatraju oni, jača od svake stučnosti. Ko zna bolje, široko mu minsko polje!

🌺 🌺 🌺

– Ako ta odluka mora imati strogi politički imprimatur,

Obožavam te srpske spisateljice koje toliko dobro poznaju
srpski jezik da moraju da uguraju koju stranu reč da bi dobile na važnosti.

Čini mi se da je u Francuskoj skoro donešen neki zakon kojim se
preti sankcijama ukoliko se na TV-u koriste strane reči.

Ali ovu će, valjda, narod bolje razumeti i prihvatiti ako ugura po koju stranu reč.
Računa da će impresionirati budale.

Ali ovu će, valjda, narod bolje razumeti i prihvatiti ako ugura po koju stranu reč.
Misliš li na reč EMERITUS?

Mnogo neznanja i zlobe ima u ovom komentaru...
Neću da ga obrišem, treba narod da vidi...

Од свих људи којима се обраћа, будале сасвим сигурно нису међу њима.
А ти си успео да у ту једну објаву угураш чак 5 речи страног порекла нерачунајући ,,ТВ", а притом ти је и име страног порекла. Кога ти покушаваш да импресионираш?

Poslednja izmena:
Dobro, dobro, kriv sam, priznajem. :mrgreen:

Ali šta je to toliko pametno rekla naša umna spisateljica?
"Trebalo bi više da govorimo o podvizima ljudi i grupa koji su se oduprli ovoj našoj višedecenijskoj moralnoj i društvenoj eroziji,
nemojmo trošiti reči na poslanike koji u parlament dolaze u psovačkim pancir košuljama, pa ih nikakva kritika ne dodiruje, ili o
prevrtačima i političkim švercerima iz čijih se međusobnih svađa najbolje vidi u čijim smo rukama.
Dajte da pričamo o onima koji i danas čuvaju liniju moralnog obzira, kao što su i u najtežim prilikama rekli ne političkim prevarantima
i šarlatanima, zbog čega su bili i ostali izloženi horskim napadima.

trla baba lan...
Poslanici su se ugurali u skupštinu od čijeg rada zavisi naš život, oni su vlast, imaju medije koji dopiru
u svaki dom i sada se javlja spisateljica koja kaže da se ne obaziremo na njih već da govorimo o
neznanim junacima.

...i da, te političke prevarante i šarlantane je birao narod. Narod njih sledi. Oni su po volji ovog naroda
i ostaće tako sve dok ih spisateljica ne osvesti, nađe im nove vođe i ubedi ih da su oni pravi.
Niko joj ne brani da to uradi.
To su ljudi čiji savet treba slediti i učiti se na njihovim primerima, iako neki više nisu sa nama – kaže za Danas Vida Ognjenović.

Tu je i odluka REM da nacionalne dozvole za emitovanje programa dobiju iste SNS televizije.
Da li je u Srbiji išta ostalo što nije pod diktatorskom čizmom jednog čoveka?

Sasvim je logično je da te televizije dobiju nacionalnu frekvenciju. Pa neće je valjda dobiti ove koje su
registrovane u Luksemburgu?

trla baba lan...
Poslanici su se ugurali u skupštinu od čijeg rada zavisi naš život, oni su vlast, imaju medije koji dopiru
u svaki dom i sada se javlja spisateljica koja kaže da se ne obaziremo na njih već da govorimo o
neznanim junacima.

...i da, te političke prevarante i šarlantane je birao narod. Narod njih sledi. Oni su po volji ovog naroda
i ostaće tako sve dok ih spisateljica ne osvesti, nađe im nove vođe i ubedi ih da su oni pravi.

Sasvim je logično je da te televizije dobiju nacionalnu frekvenciju. Pa neće je valjda dobiti ove koje su
:rotf::rotf::rotf::rotf::rotf:

trla baba lan...
neznanim junacima.

Ne mogu da verujem svojim očima, hahahahahah

Tvoja potreba da Vidu Ognjenović svedeš na "spisateljica" mi daje ideju da te uputim
na Google, pa da na Vikipediji vidiš ko je i šta je ona...videćeš koliko ogromno polje pokriva
njeno znanje, rad i kod nas i u svetu...

Poslednja izmena:
Ne mogu da verujem svojim očima, hahahahahah

Tvoja potreba da Vidu Ognjenović svedeš na "spisateljica" mi daje ideju da te uputim
na Google, pa da na Vikipediji vidiš ko je i šta je ona...videćeš koliko ogromno polje pokriva
njeno znanje, rad i kod nas i u svetu...

Ja sam sa svojim skromnim mogućnostima izanalizirao to što je ona izjavila a ti
mi lepo objasni način kako da pronađemo te neznane umnike i junake i ignorišemo
političare, poslanike tj ''šarlantane'.

Samo bez utopije.

Ja sam sa svojim skromnim mogućnostima izanalizirao to što je ona izjavila a ti
mi lepo objasni način kako da pronađemo te neznane umnike i junake i ignorišemo
političare, poslanike tj ''šarlantane'.

Samo bez utopije.
Заиста јеси скромних могућности.Вида мисли на глумчиће, глумичице, позоришне редитеље, драмописце.

Back