Za novosadjane ljubitelje dobre voznje Live For Speed

• Začetnik teme Začetnik teme Aleksej_BASO
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ma nije meni cudno sto je upravljao misem, to je ok ja sam probao na joypadu i teze je jer imas manji pokrete levo desno da bi skrenuo, jako je osetljiv, ali... Ono sto je problem je davanje gasa , jer kad vozis misem dajes gas na tastaturi, zar ne? Iil na dugmetu misa? Opet je problem.

To je ono sto me cudi, skretanje nije problem....

Ali zato je na joypadu strava davanje gasa... Znaci govorim o onom sa analognim kontrolerima. Dajes nas na onom malo stiku i preterano je, mozes cak komotno da vozis i onu najjacu formulu, ali nezgodno je skretanje...

....jbga tastatura i mis nemaju touch sensitivity...imaju 1 ili 0 :)
ako je neko zainterosvan aj da patentiramo :))
samo za kursorske tastere...
inace u samoj igri imas da namestis lock..pa nesto oko volana da ti bude lakse ..tj da vraca u sredinu ...tako sam cuo nesto ali nisam se zanimao posto ne vozim tako..
inace mozes da programiras sve, da dajes gas na misu ili na tastaturi...
obicno gas drze na "w" koce na "s"
brzine na dole "a"
brzine na gore "d"
dakle gas se mora davati na seckanje kao i kocenje...medjutim retko kada treba malo kocenja...
uglavnom se koci naglo do kraja uz kocenje motorom i naglo pustanje ..kad pocnu da blokiraju tockovi..cak i sa pedalama tako vozim...
to "seckanje" je barem izbegnuto u skretanju...naravno sensitivity misa tj volana se moze smanjiti ili pocecati

ps...ako vozite gt turbo...imajte na umu zadnju vucu i gomilu konja...
to pri maloj brzini (stepenu prenosa) ume da pokida asfalt i time vas okrene ...
dakle do oko 80 km na sat pazljivo sa skretanjem uz gas :))
pozdrav

p!van:
....jbga tastatura i mis nemaju touch sensitivity...imaju 1 ili 0 :)
ako je neko zainterosvan aj da patentiramo :))
samo za kursorske tastere...
inace u samoj igri imas da namestis lock..pa nesto oko volana da ti bude lakse ..tj da vraca u sredinu ...tako sam cuo nesto ali nisam se zanimao posto ne vozim tako..
inace mozes da programiras sve, da dajes gas na misu ili na tastaturi...
obicno gas drze na "w" koce na "s"
brzine na dole "a"
brzine na gore "d"
dakle gas se mora davati na seckanje kao i kocenje...medjutim retko kada treba malo kocenja...
uglavnom se koci naglo do kraja uz kocenje motorom i naglo pustanje ..kad pocnu da blokiraju tockovi..cak i sa pedalama tako vozim...
to "seckanje" je barem izbegnuto u skretanju...naravno sensitivity misa tj volana se moze smanjiti ili pocecati

ps...ako vozite gt turbo...imajte na umu zadnju vucu i gomilu konja...
to pri maloj brzini (stepenu prenosa) ume da pokida asfalt i time vas okrene ...
dakle do oko 80 km na sat pazljivo sa skretanjem uz gas :))
pozdrav

Sinoc sam malo eksperimenitisao, moze da se daje gas postepeno ali misem i to ti je kao Y osa a kad vratis onda je kocnica a skretanje normalno sa misem, ali zeznuto je... Vredi probati, ali beskorisno je za prakticnu primenu, jer je tesko navici se, znas ono malo se zanese i ti krenes da pustis malo gas i nesvesno previse spustis i ode u zonu kocenja...

E sad pazi za kocenje! Nemoj kociti do blokiranj i pustati nego smanjis silu kocenaja po jednom tocku u setapu, (za mali auto GTI je izmedju 550 i 570 ako se ne varam) to ti daje najbolje kocenje uz lagano kocenje motorom a i gume neces brzo spaliti... Znaci malo smanjivanje sile daje skroz bolje rezultate. Tako voze svi ovi sto brzo voze .

Ja sam cak probao da forsiram i da dodam malo intenzivnije kocenje motorom, ali ispadne neocekivano duzi put zaustavljanja... Tako da cak ni sa motorom ne treba preterivati.

A inace kad vozim na tastaruri dajem gas i kocim A i Z na +/- brzine klikcem na misu desno-levo tako mi je nekako najbolje. Ali u igri je default namesteno obrnuto..

@B.M nisam video jos tu igru, pogledacu...

da mislim da je bolje ici sto vecom brzinom do momenta kocenja, kociti naglo da bude sto krace i opet gas, nego drzati neku smanjenu brzinu duze..
barem bi tako matematicki trebalo..
recimo ako ides 200km/h krivina je na daljini od 250m
ako kocis na 250m do 110 km /h postepeno (polako) nije isto ako,
produzis do 150m brzinu nagruvas na skoro 220 i naglo kocis do istih 110..
duze si isao max brzinom...
mada naravno da ima i propratnih negativnih posledica, kao sto je cepanje gume(mada se moze izbeci pravilnim kocenjem i prebacivanjem u nizi stepen prenosa)

b.m. nisam jos probao igru, ali po slikama sa sajta bih rekao da se radi o nekom klonu need for speed ako se ne varam, tako mi deluje...

inace jos jedna igra koja me je odusevila po realisticnosti kretanja i fizike je richard burn's rally....cekam da izadje neka nova verzija...

odo malo sada na server da odvozim koji krug :)))
pozz

ok ,evo nesto i od mene za ljubitelje voznje http://www.volkswagen-startklar.de/index.php?id=284&tx_ttnews[tt_news]=547 ,ovde mozete skinuti world racing 2 demo.(mada world racing 1 je puno bolji),career mod je arkadni dok free ride mozete podesiti na sim,u igri su samo 3 auta,golf 1 gti,golf 5 r32 i vw race touareg.
i mala pomoc:
kada udjete u igru prvo udjite u career mod a onda izadjite i udjite u free ride i onda mozete da odaberete jedan od ovih auta bez da vozite u career modu

Ja sam bas malo pre igrao on line, ali retko kad mogu da igram bez smetni.. Zbog modema. Nekad je veza OK ali uglavnom nije...

Na stranim serverima sa odvalio likove, hehe, ali ovaj nas sbb je malo bio cupaviji... Ali nije bilo najbrzih pa sam i tu bio dobar...

Lepo je to, ne moras biti naj nja brtzi da bi pobedjivao, nekad bude slabija konkurencija, nekad jaca...

To je draz online igranja u odnosu na AI igrace...

small015qk.jpg
small072ps.jpg
small136te.jpg

zzzov2rb49kw.jpg
zzzovexrr8zq.jpg
zzzoverfzr1bm.jpg

zzzrovgti3wh.jpg
zzzst2rb45hw.jpg
zzzstaxrr1hj.jpg

Izvinjavam se zbog malo veceg posta, ali nisam mogfao da odolim da stavim par slicica iz igre da vide oni koji ne igraju. Svi igraju neke bzvz "igrice" a toliko su pasivnu da nece da probaju nista novo pa ih mozda ove scene zainteresuju....

Inace grafika (koja je inace fantasticna, na nekim od ovih slika je slabija rezolucija a inace..... ludilo!) nije najjace "oruzije" ove igre nego sam osecaj!

BigMazi:
Poz, ja sam pocheo da igram pre mesec dana ali nisam video ovu temu.
Igrica je po malo zarazna, po meni je ok. Samo chitao sam prethodne postove, kazete da trebaju da se otkljucaju tj crack-uju. Pa.....gde mogu to da skinem, tj nabavim ? :)

Vidi, za online igranje ti je najbitnija demo staza blekvud u svoje 4 varijante, ali ona prva je najcesca. Retko ko igra rally stazu.

Krek ti sluzi da otkljucas sve staze i sva kola, ali bez volana nemoguce je voziti ona jaca kola narocito sa zadnjom vucom, jbg, to ti nije smrdljivi NFS da vozis auto od 500ks na dugmice :p . A kad "otkljucas" :wink: sve to je OK za vezbanje, i malo za promenu, da osetis druga kola i staze. Za krek cu ti pisai na PP.

Da se vratim na demo varijantu. Ona je jako kompleksna, znaci vec bez dobrog setupa neces napraviti neko vreme, i tesko ces igrati online...

Ja ti mogu polsati krek i par setupa (i poneki reply da vidis kako se vozi, meni je to bilo mnogo znacajno kad sam video kako drugi voze), ali preporucicu ti da dodjes na forum na sajtu www.nacionlanaklasa.com tamo ima ceo podforum posvecen ovoj igri, i svemu oko nje, mozda ces naci jos zanimljivih stvari.

Aha prosto nisam mogao da se odlucim koje da stavim, zato sam ih toliko stavio puno

To su slike iz igre (posto je cela igra tako rasturena da sve mozes da menjas, sve slike koje vidis mozes da nadjes u direktorijima, ukljucujuci i skonove za kola, ono mozes da pravis svoje i jos mnoge drugacije...), pa su neke sa manjom a neke sa vecom rezoluicijom...

To nisu screenshotovi.

A sad, od graficke zavisi kakva ce biti rezolucija u igri, moze komotno da se igra sa GF 2 a gledao sam kod druga sa nekom nabudzenom karticom... Znaci nije zdravo......

Ali opet kazem nije grafika ni najbitnija u OVOJ igri, vec sam osecaj...

Ono, to ne mogu da opisem skroz drugacije os konvencionalnih igrica...

A avatar... Eh imao sam ga neko kratko vreme, pa sam ga sada ponovo vratio za stalno. Ima on svoju namenu ;)

Back