Za nekoliko sati počinje kopneni upad u Liban? Američki zvaničnik izneo šokantne tvrdnje

Значи да Иран ипак није таква сила каквом се представља.

И ипак не можеш поредити нас и Иран.
Iran jeste regionalna sila,ali globalna ni blizu.
SAD i Izrael i pokusavaju da uvuku Iran.
Iranu nije trenutak da se sada ukljucuje ni u sta.
Vrijeme ce raditi za njih.

ДА, али њихов интерес и сила не смеју да нас спрече на на форуму имамо своје принципе, а то је д анема агресије на суверену и независну земљу, било од стране силе НАТО патка или од стране силе Русије.
Украјина која терорише и убија руски народ није држава коју треба подржавати.
Друштво је тамо дубоко подељено, украјинска хунта не жели мир и мирно решење већ рат до и истребљења.

Заебимо фразе и принципе, та држава једноставно више не функционише. И гину људи у бесмисленом рату који Запад води против Русије преко леђа Украјинаца.

Најбоље је постићи мир, прихватити стање на терену и прекинути страдање. Али, то је оно што Запад не жели, иначе да је по руском, одавно би био договорен мир.

Значи да Иран ипак није таква сила каквом се представља.

И ипак не можеш поредити нас и Иран.
Иран јесте по војном потенцијалу врло озбиљан. Иран је развио и почео да испитује велики број борбених средстава чији квалитет заостаје врло мало или чак не заостаје уопште за неким западним али то је тек у фази испитивања. До високосеријске производње и увођење у нароужање у већем обиму има још доста времена да прође. Тренутно им никако не иде у прилог започињање рата јер Иран није још спреман. Израел је тога свестан и само удара а тиме постиже своје циљеве и приде испитује (провоцира) снагу и одлучност Ирана.
Ирану морам да признам да је у сфери обавештајног рата доста добар, слабији од Израела али када поредимо са арапским земљама сада и раније без премца.

Iran jeste regionalna sila,ali globalna ni blizu.
SAD i Izrael i pokusavaju da uvuku Iran.
Iranu nije trenutak da se sada ukljucuje ni u sta.
Vrijeme ce raditi za njih.
Иран се показао превише бушан обавештајно. Друго, њихов прокси у Либану је малтене ликвидиран.
А ционисти су кренули у офанзиву према њима и мислим да немају намере да стану.

Ирану морам да признам да је у сфери обавештајног рата доста добар, слабији од Израела али када поредимо са арапским земљама сада и раније без премца.
Баш се чудим том закључку, мислим да су баш ту тотално пали на испиту.

Баш се чудим том закључку, мислим да су баш ту тотално пали на испиту.
Ниси ме можда разумео. Арапске обавештајне службе су шупље као сир. Израел је, кроз новију историју, знао, не за напад, него и детаље напада, месецима пре, чак је знао до танчина како ће се изводити операције. Сада зна доста тога али мање. Хоћу рећи пре је знао 70-80% планова унапред сада зна 40-50% планова. То је напредак у односу на пре али и даље трагикомично.

Ниси ме можда разумео. Арапске обавештајне службе су шупље као сир. Израел је, кроз новију историју, знао, не за напад, него и детаље напада, месецима пре, чак је знао до танчина како ће се изводити операције. Сада зна доста тога али мање. Хоћу рећи пре је знао 70-80% планова унапред сада зна 40-50% планова. То је напредак у односу на пре али и даље трагикомично.
Па зар се није и иранска показала као таква? Ликвидирали су им проксије за недељу дана. Плус, што је побијен и добар број иранске револуционарне гарде.
Плус, атентати у самом Ирану. См Иран је признао да су њихове државне структуре препуне ционистичких агената.

Обавештајно су заказали.

Па зар се није и иранска показала као таква? Ликвидирали су им проксије за недељу дана. Плус, што је побијен и добар број иранске револуционарне гарде.
Плус, атентати у самом Ирану. См Иран је признао да су њихове државне структуре препуне ционистичких агената.

Обавештајно су заказали.
Јесте се показала. Побили их доста али је она једина обавештајна служба из тог дела која је макар нешто успела да одради и имала макар какве-такве резултате против Израела. Убили им у Ираку четворицу обавештајаца дроном, убили и ранили неколико високих официра израелске флоте.
Пре њих нико ништа није успео слично.
А да је заказала, како кажеш јесте јер то су Арапи јбг.
Види шта им је Израел урадио са пејџерима и радио станицама, увалио им и побио као зечеве.

Обавештајно су заказали.
Izrael radi sta hoce Iranu...ne daj Boze da se okrenu prema Rusiji...zato su Rusi onako uzurbano Azerima prepustili sve sto su ovi htjeli na Kavkazu i pustili saveznike iz ODKB-a niz mutnu vodu. Rusi su na vrijeme shvatili da se nije zafrkavati sa saveznicima Izraela i Izraelom. Iran nije i sada placa cijenu toga.

Најбоље је постићи мир, прихватити стање на терену и прекинути страдање. Али, то је оно што Запад не жели, иначе да је по руском, одавно би био договорен мир.
Дакле, део Курске области припашће Украјини, а део Донбаса Русији?

Izrael radi sta hoce Iranu...ne daj Boze da se okrenu prema Rusiji...zato su Rusi onako uzurbano Azerima prepustili sve sto su ovi htjeli na Kavkazu i pustili saveznike iz ODKB-a niz mutnu vodu. Rusi su na vrijeme shvatili da se nije zafrkavati sa saveznicima Izraela i Izraelom. Iran nije i sada placa cijenu toga.
Русија је друга прича. Руси имају дугу историју развијене и јаке обавештајне службе.
А и шта има Израел да се окреће према Русији?

Jordansko stanovnistvo se 9/10 deklarira kao "palestinci". Kraljevu vlast odrzava njegova garda, vrlo mala vojska, i mogucnost da raspusta parlament kada hoce. Iran vrlo ozbiljno dodatno destabilizira trzim u Jordanu, tako da pokusavaju da sede na nekoliko stolica. Od Izraela dobivaju vodu,i pomoc u hrani (prema potrebi)
Ima mnogo palestinskuh izbeglica u Jordanu ali ga pretera sa 9/10.

12:55

Huti: Napali smo Izrael dronovima​

Jemenski Huti saopštili su da su izveli napad dronom na Izrael u znak podrške Hezbolahu u Libanu. Huti kažu da su gađali dve vojne lokacije na jugu Izraela sa pet dronova. Izrael nije komentarisao ove tvrdnje.
„Božjom milošću, obe operacije su uspešno postigle svoje ciljeve“, rekao je portparol vojske Hutua.
Juče je izraelska vojska saopštila da je napala elektrane i morsku luku koju koriste Huti u Jemenu. Najmanje četiri osobe su poginule, na desetine je ranjeno. Huti, poput Hamasa i Hezbolaha, su među militantnim grupama koje podržava Iran i koje se bore protiv Izraela od početka rata u Gazi.
11:53

Hezbolah lansirao rakete u blizini jedinica IDF i štaba Mosada​

Militantna grupa Hezbolah preuzela je odgovornost za raketni napad na centralni Izrael, saopštivši da je lansirala rakete "Fadi-4" na bazu Glilot u blizini Herclije, gde se nalazi jedinica vojske 8200 i štab izraelske obaveštajne agencije Mosad. U napadu su dve osobe lakše povređene i njima je ukazana lekarska pomoć, preneo je Tajms of Izrael.​

11:44

Bejrut nakon napada Izraela​

1727775353-NOVA-RS-1080p.01_55_56_03.Still665-1024x576.jpg
Foto: Printscreen/AP
Izraelska vojska (IDF) saopštila je danas da je cilj noćnih vazdušnih napada u naselju Dahijeh u Bejrutu bilo nekoliko lokacija militantne grupe Hezbolah, uključujući pogone za proizvodnju oružja i drugu vojnu infrastrukturu.
1727775345-NOVA-RS-1080p.01_55_38_01.Still661-1024x576.jpg
Foto: Printscreen/AP
Objavljene su fotografije i snimak koji pokazuju kako izgleda Bejrut nakon napada Izraela.

11:40

IDF: Hezbolah spremao novi 7. oktobar​

Portparol Izraelske vojske (IDF) Daniel Hagari izjavio je danas da je militantna grupa Hezbolah planirala da koristi kuće u selima u južnom Libanu kao osnovu za napad koji bi ličio na napad militantne grupe Hamas na Izrael 7. oktobra prošle godine.

pokazuje se da su Muslimani sise
koliko ih ima na tom Bliskom Istoku umesto da se slože i da zgvne fašistički Izrael oni kmeče, prete i pišu saopštenja
Арапи имају три главна проблема:
1. Патолошки облик недисциплине,
2. Патолошки облик индивидуализма,
3. Патолошки облик корумпираности.

Када ово буду решили од њих ће бити нешто. Како пролазе већ деценијама чини ми се да ствари иду у супротном правцу.

Ништа бољи нису од циониста.
Мислим и даље осуђујем злочине ционизма, али сматрам да је решење две државе најбоље решење. Палестинци, као и Израел, имају право на своју државу.

А и отрзнило ме ово Хезболахово величање њихових кољача, попут Фуада Шукра, који су долазили овде и убијали Србе. Претерали су са тим, ипак сам ја Србин и не могу да подржавам опцију која велича убице Срба, зар не?

А и ово педдерско понашање Ирана, шта даље рећи. Те су гласали против нас у УН, те су почели и од Руса да се ограђују и то што их је сад Израел поломио у неколико дана. Шта има да их подржавам више.
Такође, греси циониста према Србима су јасни, да их сада не понављамо. Према томе, неутралсн сам и према једнима и према другима, нек се рокају, мада мислим да је очигледно да је Израел јачи од свих његових непријатеља.
Како видиш однос Израела према нама 90-их?

Како видиш однос Израела према нама 90-их?
Њихов лоби, који дрма Америком, био је против нас. Холбрук, Олбрајтова и слични.
Нетањаху је отворено подржао НАТО бомбардовање.
Израел је признао Косово.

Не сматрам их неким пријатељима,они и немају пријатеље, само гледају свој интерес.

Back