Za Nas... ~ krejzi badiz ~

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa ne moze da stane par hiljada ljudi unutar hrama...a jos je hram ne sredjen...unutra prasina...ladno stoje mesalice, kolica, mali bager, lopate...jedino sto je odradjeno je onih par stubova i pocetci zidova...ona mala crkvica pored hrama je super...ali ona je mala...napolju je bila super atmosferica...cekalo se da zazvone zvona sa hrama...i onda kissingovanje...i to je to...

Bozic je postao takva farsa.Kao i vecina praznika.Ziveli novokomponovani obicaji i vernici.
Ortak mi juce banuo na vrata da donese cdeove(da,to mi zaista treba na Badnje vece),uzeo parce jednog kolaca,i uz paniku me pitao jel posan,iako pouzdano znam da nije postio na Veliki petak,...trebalo mi je 15 min da se opasuljim i pitam ga zar nije tacno da on bese nije ni krsten,i covek mi kaze da je SIMPATIZER.Kao da je politicka stranka u pitanju.Simpatizer pravoslavnih praznika,...Sta sve neces doziveti.I onda mi cestita Badnje vece,znaci ne Bozic,nego bas Badnje vece i pokusa da me ubedi da se to isto cestita,jer eto jeste da je pre *** godina nisu imali telefone i sve se desavalu u krugu porodice pa nije imao ko i kako da ti cestita Badnje vece,ali to je SAD OBICAJ.

P.S.Poz Sofi,lutko.Ne znam jesi li stucala pre koji dan pominjasmo te ja i Loopy. :wink:

AlyonA:
Bozic je postao takva farsa.Kao i vecina praznika.Ziveli novokomponovani obicaji i vernici.
Ortak mi juce banuo na vrata da donese cdeove(da,to mi zaista treba na Badnje vece),uzeo parce jednog kolaca,i uz paniku me pitao jel posan,iako pouzdano znam da nije postio na Veliki petak,...trebalo mi je 15 min da se opasuljim i pitam ga zar nije tacno da on bese nije ni krsten,i covek mi kaze da je SIMPATIZER.Kao da je politicka stranka u pitanju.Simpatizer pravoslavnih praznika,...
Juce sam cuo dobar izraz: Pink Pravoslavci :lol:
A sinoc, tj nocas tamo u ponoc, vrtim ja po kanalima RTS1 prenosi liturgiju iz crkve sv. Marka. Utom ulazi cale, gleda ko ono drzi liturgiju, neki kadar izdaleka, pa se ne vidi lepo, pita:
- Nije valjda ono Patrijarh Pavle!?
Reko:
- Nije, neki mladji, crn...
U tom kadar opet snima njega izbilza, prepozna ga cale:
- Aaaaa to je onaj Atanasije Rakita, tzv Vikar Patrijarshije.
- Vikar, a? Sta mu to dodje?
- Paaaa to ti je nesto kao, predstavnik, izaslanik, Patrijarha u Narodu...
- Jel nesto ko podpredsenik, a...
:lol: :lol: :lol:
Tako da ono, tolike godine... uvukla nam se politika do srzi (:

Sta sve neces doziveti.I onda mi cestita Badnje vece,znaci ne Bozic,nego bas Badnje vece i pokusa da me ubedi da se to isto cestita,jer eto jeste da je pre *** godina nisu imali telefone i sve se desavalu u krugu porodice pa nije imao ko i kako da ti cestita Badnje vece,ali to je SAD OBICAJ.
To su tipicna srpska posla (:

P.S.Poz Sofi,lutko.Ne znam jesi li stucala pre koji dan pominjasmo te ja i Loopy. ;)
Stucalo skoro pola foruma :p

bojan86:
a sta to znaci?
pa ja sam mslio da se taj obichaj praktikuje u celoj srbiji,ja sam sa sela jebbiga.....tamo naprave proju,preseku je na 10 parchica i u svako stave po jedno od sledecih: kukuruz,pasulj,metalna para,dren.....i svako je kao simbol za neshto....svako uzme po jedno parche i zavisi shta izvuchesh,dren znachi da cesh biti zdrav cele godine,pasulj valjda da cesh imati plodnu godinu:|....a metalni novchic da cesh imati para:|....seljachka posla,samo trazhe nachin da sebi uvale parche nade...... :roll:

shushu:
@naancy
vlada i ja se sinoc ponadali da cemo sresti tebe i medu na kalishu :p

@avet
ae bre javi se kad budesh dolazio, pa da pravimo neki skup ;)
mozemo taman zajedno da dodjemo....mada..ja cu doci pre 15.-og.. :-?
mama..nateracu moje da idemo svi zajedno u bg....u cetvrtak ili petak....tako da mozemo planirati nesto....ali blagovremeno cu vam sve javiti... ;)

inace...danas..rucak...mmmm..najela sam se..sto onog pecenja...cesnice...kolaca.....sve je bilo super...sad cu jos malo pa idem kod sestre na kolace sa mojima....i da upoznam pashu :mrgreen: napokon...
btw jel pasha muz sestre moje...(nije jos muz .. to se ja zezam....)

AlyonA:
Ortak mi juce banuo na vrata da donese cdeove(da,to mi zaista treba na Badnje vece),uzeo parce jednog kolaca,i uz paniku me pitao jel posan,iako pouzdano znam da nije postio na Veliki petak,...trebalo mi je 15 min da se opasuljim i pitam ga zar nije tacno da on bese nije ni krsten,i covek mi kaze da je SIMPATIZER.Kao da je politicka stranka u pitanju.Simpatizer pravoslavnih praznika,...Sta sve neces doziveti.I onda mi cestita Badnje vece,znaci ne Bozic,nego bas Badnje vece i pokusa da me ubedi da se to isto cestita,jer eto jeste da je pre *** godina nisu imali telefone i sve se desavalu u krugu porodice pa nije imao ko i kako da ti cestita Badnje vece,ali to je SAD OBICAJ.

P.S.Poz Sofi,lutko.Ne znam jesi li stucala pre koji dan pominjasmo te ja i Loopy. :wink:
kakve veze sad ima Veliki petak???

a hram nije zavrsen, nisam mogla unutra....

Поздрав свима ја стигох кући... значи било ми је феномелнално... прво стигли смо тамо и ја сам био онај прави полазник (а не оно кад се договоре с неким да им дође ујутру први :roll:), јагње и прасенце стоје од јуче још на ражњу ми се полако загревамо сецкајући их и тако чаврљамо скупило се неко друштво... једном речју... вриштање... презадовољан сам како је протекао овај дан и волео бих да их је мало више током године...
Такође изнервирао сам ћалета то ми је посбно драго јер сам му био доооброоо дужан, а оно што је још слађе ја нисам испао смрад, пердер нити било шта па да сам га зато изнервирао.. једноставно сам је себе убио у појам :)

@nensy
Нажалост прошла су та времена када сам остајао по 2-3-5-10-20 дана.... :cry:

@lucky

Ма каже се и тако и овако... небитно... битно је да је њима посебно драго што сам то баш ја и битно је то да сам добио добру кинту :D

Шалим се кинта мање више тј небитно је тотално мени је много драже што сам био тамо и што ми је било стварно супер... ето... један дан као 10 дана негде друго... нпр у кући :D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back