"Za najviše dve godine prestići ćemo Hrvatsku po BDP-u"

Evo još nešto...
Screenshot_2020-05-04-06-54-15-533.jpg

burazeru...ima se, može se...ni vi, niste bolji...dok ima, neka ima...kada nestane...pravac bauštela u Nemačkoj
Aham. Vidjeli vi od nas gdje mi svoj plin iz Jadrana izvozimo u Italiju za 0.07$, i onda isti taj plin uvozimo za 0.28$. Odmah se vidi da je to jako profitabilno, pa odlučili i vi nešto slično. Pametno, pametno.

Ja sam imao dojam da je to riješeno prije uhuhuuuu godina. Već godinama čitam Vučićeve izjave, kako još nije, ali evo svaki tren će prestići Hrvatsku po BDP-u.

Usput, odakle takvi kompleksi? Zašto Vučić ima potrebu da se uspoređuje s Hrvatskom? :think:

Zato što je kompleksaš, iznervirali ste ga kad je bio mlad... :mrgreen:

Realno, Hrvatska u privrednom smislu nije nešto čemu treba težiti.

Ja sam imao dojam da je to riješeno prije uhuhuuuu godina. Već godinama čitam Vučićeve izjave, kako još nije, ali evo svaki tren će prestići Hrvatsku po BDP-u.

Usput, odakle takvi kompleksi? Zašto Vučić ima potrebu da se uspoređuje s Hrvatskom? :think:
On je počeo da se bavi politikom tamo 1990. sa 20 godina.

Tad je naseo na priču Slobodana Miloševića, balkanskog kasapina, da treba mrzeti druge.

Bdp per capita za 2019 je u Hrvatskoj bio 15 000 USD, u Srbiji je bio 7 300USD. Znači da bi u dvije godine BDP u Srbiji morao ići još 7300 USD. Što znači da bi tom stopom rasta za četiri godine Srbija prestigla Njemačku. Vučić je idiot. Teški idiot.
Javni dug će plaćati i tek rođena hrvatska djeca
Po osnovu javnog duga države, svaki građanin Srbije dužan je 3.300 evra, a Hrvatske 9.000 evra.
Činjenica da je prošle godine javni dug Hrvatske, koji obuhvaća dug središnje države, fondova socijalne sigurnosti i lokalne vlasti, dosegnuo 85,9 posto hrvatskog bruto domaćeg proizvoda nedavno je tek konstatirana. Po nekim izračunima, za svaku sekundu naraste za 60 eura, ili, još slikovitije - svako dijete u Hrvatskoj, čim se rodi, dužno je 9.000 eura. Taj zabrinjavajući pokazatelj, uz činjenicu da je Hrvatska zadužena za 37,4 milijardi eura

Srbija gradi svoju ekonomiju na zdravim temeljima.
(Ivona, 4. maj 2020 08:07)

Politika koju vodi naša država, kao i sve aktivnosti koje se preduzimaju u konkretnom slučaju u sferi privrede, dovele su do odličnih rezultata. Neka se taj trend nastavi i neka se obistine reči predsednika Vučića, pa da Srbija postane jedna od vodećih država regiona.
(Marko, 4. maj 2020 08:02)

Politika koju vodi naša država, kao i sve aktivnosti koje se preduzimaju u konkretnom slučaju u sferi privrede, dovele su do odličnih rezultata. Neka se taj trend nastavi i neka se obistine reči predsednika Vučića, pa da Srbija postane jedna od vodećih država regiona.
(Marko, 4. maj 2020 08:02)

Srbija zasigurno hrli ka ekonomskom razvoju i reformske mere koje smo sproveli daju rezultate. Treba nastaviti ovim kursom i u buducnosti.
(Vlade, 4. maj 2020 07:18)

Srbija ce nastaviti putem napretka
(Milan, 4. maj 2020 06:54)

Ovakva vest i ovakav uspeh je za svaku pohvalu.
(Mladen, 4. maj 2020 03:22)

Da se razumemo, ovo ne znači da Hrvatska stagnira, već znači da mi ubrzavamo ekonomski rast.
(Malenkost, 3. maj 2020 23:59)

Pesma umesto sendvica:

"Za najviše dve godine prestići ćemo Hrvatsku po BDP-u"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da će za najviše dve godine Srbija prestići Hrvatsku po visini bruto društvenog proizvoda.

On je objasnio da je naša zemlja na kraju 2017. imala 10 milijardi evra zaostatka u odnosu na Hrvatsku, dok je danas to 7 milijardi.

"Za dve godine imaćemo veći BDP, a pritom će nivo našeg javnog duga biti puno manji nego njihov", rekao je on.

Vučić je ponovio i da će Srbija imati najvišu stopu rasta u Evropi.

Kada je reč o podeli 100 evra punoletnim građanima, Vučić je rekao da će ona koštati državu oko 500 miliona evra i pozvao građane da taj novac potroše u Srbiji.

"Ja bih voleo da što više ljudi ostane ove godine u Srbiji na odmorima, a i malo koje osiguranje će da prihvati da vas osigura od korone za put u inostranstvo", naglasio je on.

https://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2020&mm=05&dd=03&nav_id=1680539

:bravo: :bravo: :bravo: :bravo:

Kakav debil, poredi se sa drzavom koja ima duplo manje stanovnika.
Nije mu malo ta cinjenica da je i pored 2x vece ljudske nadomoci izgubio rat, pa se blamira i sa ovakvim izjavama tipa Tajlnad je prestigao Svedsku (GDP).

Back