"Za najviše dve godine prestići ćemo Hrvatsku po BDP-u"

[2018] За две године ћемо ићи метроом по Београду, ево ти карта...
BG Metro karta.jpg

[2020] Прошао први Мај, јел' се неко провозао метроом?

Hm...ne vidim poentu ovog našeg budućeg "velikog" uspeha.

Srbija je do 1991. uvek imala veći BDP od Hrvatske, i pre zajedničke države, i u zajedničkoj državi.

To što posle raspada SFRJ nismo 30 godina u stanju da ih stignemo (po nominalnom BDP) je samo dokaz koliko smo mi uspešno zashrali u tom periodu.

U BDP po glavi ih nećemo stići sledećih 100 godina.
Uža Srbija ne. Srbija sa SAP Vojvodinom i SAP Kosovom, da.

2019. BDP ukupno
HRV 54 milijarde eura
SRB 46 milijardi eura

BDP po stanovniku 2019
HRV 13220€ (4.07 mil st)
SRB 6571€ (7.0 mil st)
Ne brini ima resenje i za to
Slagace Vucic nesto pa ce srpski BDP biti i 3 zilijarde veci
Nemoj da verujes rodjenim ocima
Veruj Vucicu
Od ispunjava sva obecanja

Ne brini ima resenje i za to
Slagace Vucic nesto pa ce srpski BDP biti i 3 zilijarde veci
Nemoj da verujes rodjenim ocima
Veruj Vucicu
Od ispunjava sva obecanja
Pa ako ti tako kažeš, poslušati ću te. Ipak si ti iz Srbije i bolje upućen u tu situaciju. Ako ti kažeš da treba vjerovati predsjedniku, a ne vlastitim očima i zdravom razumu, tko sam ja da ti proturječnim. Znači vjerujem vašem predsjedniku. ;)

Blago vama s takvim. Iako, ni naš Plenky nije baš bajan... :(

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da će za najviše dve godine Srbija prestići Hrvatsku po visini bruto društvenog proizvoda.

On je objasnio da je naša zemlja na kraju 2017. imala 10 milijardi evra zaostatka u odnosu na Hrvatsku, dok je danas to 7 milijardi.

"Za dve godine imaćemo veći BDP, a pritom će nivo našeg javnog duga biti puno manji nego njihov", rekao je on.

Vučić je ponovio i da će Srbija imati najvišu stopu rasta u Evropi.

Kada je reč o podeli 100 evra punoletnim građanima, Vučić je rekao da će ona koštati državu oko 500 miliona evra i pozvao građane da taj novac potroše u Srbiji.

"Ja bih voleo da što više ljudi ostane ove godine u Srbiji na odmorima, a i malo koje osiguranje će da prihvati da vas osigura od korone za put u inostranstvo", naglasio je on.

https://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2020&mm=05&dd=03&nav_id=1680539

:bravo: :bravo: :bravo: :bravo:
Vučić je čovjek koji nikad ne laže.

Srbija nikada neće stići Hrvatsku upravo zbog turizma.Da bi se to desilo Srbija mora da bude mnogo ozbiljna industrijsko poljoprivredna zemlja a da bi se to desilo mora da se promeni kompletan sistem.Sve mora da se promeni.Bukvalno sve.

To je tačno.

Budućnost Srbije je u agro-industrijskom kompleksu, ako neko želi da budućnosti bude.

Sa naglaskom na "industrijskom"...

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da će za najviše dve godine Srbija prestići Hrvatsku po visini bruto društvenog proizvoda.

On je objasnio da je naša zemlja na kraju 2017. imala 10 milijardi evra zaostatka u odnosu na Hrvatsku, dok je danas to 7 milijardi.

"Za dve godine imaćemo veći BDP, a pritom će nivo našeg javnog duga biti puno manji nego njihov", rekao je on.

Vučić je ponovio i da će Srbija imati najvišu stopu rasta u Evropi.

Kada je reč o podeli 100 evra punoletnim građanima, Vučić je rekao da će ona koštati državu oko 500 miliona evra i pozvao građane da taj novac potroše u Srbiji.

"Ja bih voleo da što više ljudi ostane ove godine u Srbiji na odmorima, a i malo koje osiguranje će da prihvati da vas osigura od korone za put u inostranstvo", naglasio je on.

https://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2020&mm=05&dd=03&nav_id=1680539

:bravo: :bravo: :bravo: :bravo:

Ja sam imao dojam da je to riješeno prije uhuhuuuu godina. Već godinama čitam Vučićeve izjave, kako još nije, ali evo svaki tren će prestići Hrvatsku po BDP-u.

Usput, odakle takvi kompleksi? Zašto Vučić ima potrebu da se uspoređuje s Hrvatskom? :think:

Back