Za matematičare - sračunaj površinu žutog

Sensei

Master
Moderator
Poruka
81.758
1731137306815.png

sračunaj površinu žutog

Trouglovi su jednakostranični.

Poslednja izmena:
realno, prilično je zahtevno rešavati kompleksne matematičke probleme. Nije ovo mesto za to
Нема овдје ничег комплексног. Поставка је једноставна, види се одмах (или бар прилично брзо), оно јесте да има мало „лопатања”, али није никакав проблем. Ако ти се не „гаси” тема, само доцртај линију горе која спаја горње врхове трокута и биће сасвим јасно.
Успут, морало би у задатку бити наглашено да су трокути једнакостранични.

Сумњам да ће то привући масе на тему. :lol:
Елем, из површине једнакостраничног се лако добије страница. Кад се дода линија која спаја горње врхове јасно се виде слични трокути па се размјерама срачунају редом све „жуте” странице и онда имаш за сваки жути познате двије странице и 60° међу њима... Само треба срачунати. Чини ми се да зато и није занимљиво, више има „лопате” него неке форице.

Pa dao si dobre smernice
Сад се нешто мислим... Све ти трокути у задатку... Да тема ипак није мало мизогина, а?
Још ако се узме у обзир да се тражи површина жутих трокута, можда се ту нађе и нешто расизма... :mrgreen:

Сад се нешто мислим... Све ти трокути у задатку... Да тема ипак није мало мизогина, а?
Још ако се узме у обзир да се тражи површина жутих трокута, можда се ту нађе и нешто расизма... :mrgreen:
Da dodam neko valjkasto telo u drugim bojama da napravim ekvilibrijum?

Back