За коју странку ће гласати противници ЕУ на првим слободним изборима после пада АВ режима?

Poruka
21.638
За коју странку ће гласати противници ЕУ на првим слободним изборима после пада АВ режима ? Ово је пре свега питање за њих.

Сада имамо референдумске изборе, где бирамо између Студентске листе односно промена и Вучића односно глас за опстанак режима.

Међутим на првим слободним изборима, мораћемо да бирамо политички и идеолошки, а ту се намеће и питање ЕУ, односно ЕУ интеграција.

Зашто никако не могу да добије одговор, која партија задовољава критеријуме антиЕУ гласача и шта они нуде као алтернативу ?
Да ли ће их поново упецати неки неорадикали, превеслати и да ли ће се опет и опет и опет саплитати о исти камен ?

Mislim da takvih neće biti mnogo kada jednom mediji postanu normalni i kada ljudi budu imali pristup informacijama van ove višedecenijske propagande. Današnja anti-EU atmosfera nije nastala spontano nego kroz konstantnu antizapadnu indoktrinaciju koja traje decenijama. Nekim strukturama savršeno odgovara da Srbija ostane izolovana, siromašna i korumpirana država kojom se lako upravlja kroz strah, mitove i večite sukobe sa "neprijateljima".

Kad se otvore mediji i kad ljudi počnu da vide kako zaista funkcionišu evropske zemlje, mnogi će progledati vrlo brzo. Posebno jer realnost neumoljivo udara u glavu: najveći deo naše ekonomije, investicija, izvoza i dijaspore vezan je upravo za Evropu. Sa BRIKS pričom nemamo ni približno takvu povezanost, niti tamo ljudi masovno odlaze da žive, rade i školuju decu.

Zato mislim da će ozbiljan anti-EU blok vremenom biti sve manji i više sveden na emotivnu priču, nostalgiju i inat, nego na realnu političku ili ekonomsku alternativu. Jer kad propaganda oslabi, ostaje pitanje: dobro, a šta je konkretan plan? Tu se obično sve raspadne za 30 sekundi.

Za neku novu ako se bude u medjuvremenu formirala od strane delova studentskog pokreta i nekompromitovanih pojedinaca.
Postojece ne zasluzuju nikakvo poverenje, jer su se u zadnjih 15 godina pokazale neozbiljnim ili da su pod kontrolom Udbe.

За коју странку ће гласати противници ЕУ на првим слободним изборима после пада АВ режима ? Ово је пре свега питање за њих.

од овога што је тренутно у понуди - ни за кога

Сада имамо референдумске изборе, где бирамо између Студентске листе односно промена и Вучића односно глас за опстанак режима.

расписани су избори?

Међутим на првим слободним изборима, мораћемо да бирамо политички и идеолошки, а ту се намеће и питање ЕУ, односно ЕУ интеграција.

како ће се доћи до слободних избора?

Зашто никако не могу да добије одговор, која партија задовољава критеријуме антиЕУ гласача и шта они нуде као алтернативу ?

за сад ниједна

Да ли ће их поново упецати неки неорадикали, превеслати и да ли ће се опет и опет и опет саплитати о исти камен ?

оно што ће се највероватније десити је да ће је један колонијални управник бити замењен другим, из једне аутократије ћемо прећи у другу

Незахвално питање.

Зашто?

Зато што ми по тренутној политичкој ситуацији не можемо да посматрамо будуће излазнике на изборе.

Након победе у Црној Гори, од тадашњих нових политичара (у ствари, експерата у Влади) створен је покрет "Европа сад". Претпоставка је да ће након победе Студентске листе, из те листе изаћи нови људи и нове идеје. Сви данашњи политичари су најстражније оцњени у јавности, можда и незаслужено, али, верујем, да ће велику предност имати људи са Студентске листе.

Након победе у Црној Гори, од тадашњих нових политичара (у ствари, експерата у Влади) створен је покрет "Европа сад".
Iako to nijemono za šta je narod glasao, obmanjeni su, a ovi kad su došli na vlast su se prozvoljno okrenuli kako zele, ili kako neko zeli, bez da pitaju narod.
A isto je bilo samo da Milo ode.

U suptini za koga glasati? Ništa pametno se ne nudi..

Iako to nijemono za šta je narod glasao, obmanjeni su, a ovi kad su došli na vlast su se prozvoljno okrenuli kako zele, ili kako neko zeli, bez da pitaju narod.
A isto je bilo samo da Milo ode.

U suptini za koga glasati? Ništa pametno se ne nudi..

Не разумем шта си овде написао.

Шта год да си написао, држи се ЉиС-а. Није за тебе ПТФ Политика.

Nakon 2035. sve je moguce, studenti upravo racunaju na svoju mladost jer mogu da cekaju koliko god treba da bi nas uveli u NATO. Pitanje je kakva ce tada biti geopolitika generalno, odnosno da li ce imati priliku da realizuju ovde svoje planove kao u Moldaviji...

Не разумем шта си овде написао.
Pa jednostavno, narod nije glasao za ultra pro evropsku opciju, vodilja je bila da ode Milo.
Oni koji nisu bili za to su obmanjeni.
Шта год да си написао, држи се ЉиС-а. Није за тебе ПТФ Политика.
Bilo je duhovito, jednom, dvaput :p

Pa jednostavno, narod nije glasao za ultra pro evropsku opciju, vodilja je bila da ode Milo.
Народ је за "Европа сад" гласао много након пада ДПС-а.

Промене у Црној Гори су настале 2020. године, а Покрет "Европа сад" је основан 2022. године.

Поред тога, Европу сад не помињем због евроспке уније, већ због тога што је то покрет који је настао из Владе која је основана након промена.

Генерално, не само да не бараташ подацима ,него ниси у стању да разумеш написано.

Врати се на ЉиС.

Sto onda 2024. ne glasase za Pipuna i vojvodu, ako su 2020. bili obmanuti pricom "samo da se srusi Milo"?

Mislim da takvih neće biti mnogo kada jednom mediji postanu normalni i kada ljudi budu imali pristup informacijama van ove višedecenijske propagande.
Па њих ни данас нема много, ја ретко чујем у свом окружењу да неко спомиње ЕУ. Проблем је што већина људи апсолутно не познаје законе тржишта, не познаје наше тржиште, еу тржиште, не познаје ЕУ чланство и ЕУ као процес интеграција, не познају ни Брикс.
Чим упознаш основе ЕУ и Брикса, сав радикалски антиеу наратив пада у воду.

Ја док сам био против ЕУ, нисам знао ништа о томе што пишем, јер само у незнању и игнорисању чињеница, можеш остати антиЕУ.
Замисли Белорусија није у БРИКСу.

Незахвално питање.

Зашто?

Зато што ми по тренутној политичкој ситуацији не можемо да посматрамо будуће излазнике на изборе.

Након победе у Црној Гори, од тадашњих нових политичара (у ствари, експерата у Влади) створен је покрет "Европа сад". Претпоставка је да ће након победе Студентске листе, из те листе изаћи нови људи и нове идеје. Сви данашњи политичари су најстражније оцњени у јавности, можда и незаслужено, али, верујем, да ће велику предност имати људи са Студентске листе.
Какве везе ЦГ и њихов проЕУ покрет има са мојим питањем који се односи на Србију и на наш антиЕУ покрет ???
Овде имамо људе који су владали и крајем 80их, а ти ми причаш бајке да ће се родити нова политичка елита и то још у антиЕУ покрету.

Из СЛ тешко да ће изаћи неки озбиљни антиЕУ ликови.

Sistem u Srbiji se nece promeniti.
Ni narod ni EU ne zele to.
Bezakonje ostaje.
Ти имаш радикалску ћаци основу, да је српски народ стока, која једина у Европи воли да муља, краде и да их неки диктатор кеца, као да смо афричко племе, а ЕУ је зли диктатор, који само мрзи Србе.

Какве везе ЦГ и њихов проЕУ покрет има са мојим питањем који се односи на Србију и на наш антиЕУ покрет ???
Овде имамо људе који су владали и крајем 80их, а ти ми причаш бајке да ће се родити нова политичка елита и то још у антиЕУ покрету.

Из СЛ тешко да ће изаћи неки озбиљни антиЕУ ликови.
Има везе огромне.

И у Црној Гори је смењен ненародни режим, као што ће бити смењен у Србији.

И у Црној Гори се од нових политичких личности које су се појавиле након избора, настала нова политичка снага,

Баш то ће се десити и у Србији.

А то што је Студентски поркет анти ЕУ, то баш потврђује моју тезу у вези твог питања, да ће се из тог покрета створити нова политичка снага за коју ће народ гласати, а не за старе који данас постоје.

Samo da dodam, sto se mene tice, podrazumeva se da moraju da budu normalni, a ne ludaci i zamlate.
Како да привучеш гласаче, када имаш анти програм, само знаш да си против нечега, дакле све се базира на страху, мораш да водиш негативну кампању. Нормални људи ту не пролазе.

А то што је Студентски поркет анти ЕУ, то баш потврђује моју тезу у вези твог питања, да ће се из тог покрета створити нова политичка снага за коју ће народ гласати, а не за старе који данас постоје.
Откуд ти то да су студенти антиЕУ ? Зашто су ишли у Брисел ? Зашто их подржава Н1, Нова и неки ЕУ званичници ?

Откуд ти то да су студенти антиЕУ ? Зашто су ишли у Брисел ? Зашто их подржава Н1, Нова и неки ЕУ званичници ?

Тако сам разумео твој пост.
мојим питањем који се односи на Србију и на наш антиЕУ покрет ???

Потпуно све једно. Паралеле су велике у поменутом погледу. Из Студентског покрета ће изаћи нове снаге и ЕУ и антиЕУ, и народ ће гласати за њих, а не за старе.

Тако сам разумео твој пост.

Потпуно све једно. Паралеле су велике у поменутом погледу. Из Студентског покрета ће изаћи нове снаге и ЕУ и антиЕУ, и народ ће гласати за њих, а не за старе.
Погрешно си разумео. СЛ је референдумска опција из које ће вероватно изаћи неки појединци и наставити са политиком на неким изборима, можда, то нико не зна.

Не верујем да ће било ко из СЛ бити нова окосница антиЕУ популизма, мислим да ће то стари играчи наставити. Људи воле када им кажеш јасно и када их лепо лажеш и постављаш неке бесмислице.
Ко је луд да слуша чак и антиЕУ студенте који би можда заиста изнели темљан и јасан антиЕУ став, када људи, посебно антиЕУ ликови нису образовани да то схвате.

Оће нам забране да печемо ракију бре, оће деци од 5 година да мењају пол, тако се то ради, а не аргументима и чињеницама.

Како да привучеш гласаче, када имаш анти програм, само знаш да си против нечега, дакле све се базира на страху, мораш да водиш негативну кампању. Нормални људи ту не пролазе.
Zasto nisi normalan ako si protiv necega sto smatras stetnim?

Back