Za koga bi ste danas glasali na izborima devetog decembra 1990 godine

Gruban

Buduća legenda
Poruka
43.396
Znači za koga bi sre glasali sa sadašnjim znanjem odnosno iskustvom koje imate ? Jedan broj korisnika foruma nisu ni bili rođeni ili su bili deca u vreme održavanja prvih izbora u Srbiji nakon 45 godina nacističko-komunističke okupacije i diktature ali nema smetnji da i takvi kažu svoj izbor .Na izborima je inače prilično ubedljivo pobedila Socijalistička partija koja se samo koji mesec ranije zvala Savez komunista.Bilo je to vreme kad su komunističke partije širom istočne Evrope odbacivale svoja imena i uzimale druge - socijaldemokratske,socijalističke,partije demokratskog socijalizma i sl.Tadašnja opozicija "Srpski pokret obnove" i Demokratska stranka dobili su oko 20 % glasova a na predsedničkim izborima ubedljivo je pobedio Slobodan Milošević sa oko 65 %.Ostatak su dobile manjinske partije,nezavisni kandidati,manje opozicione koalicije i stranke.

Dobro "kolega" nobody.da vaš glas pribeležimo Savezu Komunista - Pokretu za Jugoslaviju ?

Da li ti smatras da su oni ekvivalentni ovome sto ja pricam??? Oni su blagi blagojevici za ono sto bih ja tada glasao. Posumnja li se da ne politicar manipulisao, kompletno istresanje iz gaca, Shutz Staffel metodi (i mnogo gore), a ako se dokaze, 10x dozivotna robija u rudnicima soli na 700 metara dubine. Ako se dokaze da je nesto ukrao: dranje na zivo, 100%, pa takvog zivog nabijanje na kolac. Da umire danima... Ako se dokaze da je pokrao znacajno... Da mu se zatre seme. :kez:

Nisu to ovi koje pominjes... Ti majmuni i magarci sa tim metodama veze nemaju! :aha2:

_nobody_

Tada sam glasao za demokratsku stranku , ne sećam se najbolje čini mi se da je na čelu te stranke stajao Mićunović i da je pre toga Čavoški zglajznuo, što je u meni izazvalo blago razočarenje.
Da mi je ova pamet glasao bih za Draškovića ali pre toga bih se dobro napio da umirim savest kako sam to učinio u pijanom stanju:mrgreen:

Poslednja izmena:
Tada sam glasao za demokratsku stranku , ne sećam se najbolje čini mi se da je na čelu te stranke stajao Mićunović i da je već tada Čavoški zglajznuo.
Da mi je ova pamet glasao bih za Draškovića ali pre toga bih se dobro napio da umirim savest kako sam to učinio u pijanom stanju:mrgreen:

Čavoški nikad nije bio predsednik DS.Bio je samo u predsedništvu stranke.Predsednik je bio Mićunović do negde 1992 kad ga je zamenio Đinđić.Čavoški je sa Nikolom Miloševićem brzo napustio DS,Imali su svoju stranku ,zvala se Srpska Liberalna Stranka koja nije uspela da postane parlementarna.
Iz današnje perspektive prosto je neverovatno da je ona budala Drašković dobio više od 800 000 glasova.

Tada sam glasao za demokratsku stranku , ne sećam se najbolje čini mi se da je na čelu te stranke stajao Mićunović i da je pre toga Čavoški zglajznuo, što je u meni izazvalo blago razočarenje.

Miki, sa ovom tvojom pamecu predji komotno na kokain... Valja se. :kez:

- - - - - - - - - -

Meni to liči na klasičnog ustašu u komunističkom odijelu.

Ko, jel ja? A ne... Gresis, sinak. Mnogo gori... Za tu psecu govnarsku bagru i izmet. :smeker:

_nobody_

Čavoški nikad nije bio predsednik DS.Bio je samo u predsedništvu stranke.Predsednik je bio Mićunović do negde 1992 kad ga je zamenio Đinđić.Čavoški je sa Nikolom Miloševićem brzo napustio DS,Imali su svoju stranku ,zvala se Srpska Liberalna Stranka koja nije uspela da postane parlementarna.
Iz današnje perspektive prosto je neverovatno da je ona budala Drašković dobio više od 800 000 glasova.

Pa da Čavoški je u vremenu osnivanja DS bio predsednik izvršnog odbora a Mićunović predsednik posle toga Čavoški je zglajznuo kao rezultat sukoba sa Mićunovićem.
Iz bilo koje perspektive jedina stranka gde je postojala neka nada da se može realno suprostaviti ubedljivoj Slobinoj pobedi i njegovoj borbi protiv novog svetskog poretka čiji je ishod bio izvestan (zato im je i slogan glasio "Sa name nema neizvesnosti":mrgreen:) bio je SPO sa Vukom manitim. To što su bili lopurde, despoti i prevrtljivci to je druga stvar,

Poslednja izmena:
Pa da Čavoški je u vremenu osnivanja DS bio predsednik izvršnog odbora a Mićunović predsednik nedugo posle Čavoški je zglajznuo kao rezultat sukoba sa Mićunovićem.
Iz bilo koje perspektive jedina stranka gde je postojala neka nada da se može realno suprostaviti ubedljivoj Slobinoj pobedi i njegovoj borbi protiv novog svetskog poretka čiji je ishod bio izvestan (zato im je i slogan glasio "Sa name nema neizvesnosti":mrgreen:) bio je SPO sa Vukom manitim. To što su bili lopurde, despoti i prevrtljivci to je druga stvar,
Nije se u to vreme još govorilo o novom svetskom poretku i potrebi borbe protiv istog.Ta retorika se pojavljuje kasnije kad su uvedene sankcije.DS nije bila toliko suprostavljena Miloševiću u to vreme.Mislim da su neki glasači DS čak i glasali za Miloševića kao predsedničkog kandidata dok za Draškovića izgleda da niko sem glasača spo nije glasao.Zaoštravanje na relaciji vlast - opozicija dolazi nešto kasnije u mesecima nakon izbora a DS je bila prilično po strani.Problem opozicije generalno i jeste bio u tome što se Drašković pokušavao da nemetne kao lider cele opozicije.
Pažljivija analiza bi pokazala da je većina opozicije na prvom mestu DS zapravo podržavala ratne napore Miloševića.

Da li ti smatras da su oni ekvivalentni ovome sto ja pricam??? Oni su blagi blagojevici za ono sto bih ja tada glasao. Posumnja li se da ne politicar manipulisao, kompletno istresanje iz gaca, Shutz Staffel metodi (i mnogo gore), a ako se dokaze, 10x dozivotna robija u rudnicima soli na 700 metara dubine. Ako se dokaze da je nesto ukrao: dranje na zivo, 100%, pa takvog zivog nabijanje na kolac. Da umire danima... Ako se dokaze da je pokrao znacajno... Da mu se zatre seme. :kez:

Nisu to ovi koje pominjes... Ti majmuni i magarci sa tim metodama veze nemaju! :aha2:

_nobody_

Čime li vas hrane na tom Zapadu?

Mi ovde nismo toliko krvoločni a sve
je prešlo preko naših leđa.

Back