Za Incognita i slicne

• Začetnik teme Začetnik teme gosti
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
G

gosti

Gost
Molicu za strucno objasnjenje???
Imam amd 1700+ 256 ddr,60 gb,gf4,xp ....
i taj "chuveni" asus a7v333-x
Pitanje je zasto mi sistem povremeno zablokira ,u stvari ja ga na to nateram,ali kad hocu do task menager-a , xp se muci i nikako da ga dobijem na ekranu.
ranije sam imao w2k sp4,probleme te vrste jednostavno nisam imao,znaci perfektno sve radilo pod w2k!!!!!
Prijatelji tvrde da je u pitanu ploca posebno asus koji navodno ima neki nazovi bag i ne slaze se sa XP,narocito ako je memorija ram 256 ddr,u cemu je istina,molim za objasnjenje??!!
hvala na odgovorima unapred!

Takvi problemi se obichno javljaju usled loshe memorije ili procesora...
Bilo bi dobro da skinesh neki test sa neta...recimo gold memory test, pa vidi kakva je, mozda ima nekih loshih blokova...Ako nije to, moguce da je proc...
Dalje, moguce da ti je system malo mrshav...

Neznam samo zasto je ta ploca cuvena ali OK nebitno.
Ja imam malo drugacije vidjenje stvari a problem moze biti visestruk od memorije ploce pa sve do instalacije samog Windows-a. Najpre bi trebao da reinstaliras windows na formatiranu particiju a potom da vodis racuna kojim redom instaliras drajvere> ploca> graficka> ms direct x> pa sve ostalo. ukoliko ti to ne resi problem probaj da zamenis memoriju sa nekom drugom koju bi dva dana mogao da pozajmis od nekog prijatelja ako to ne pomogne vrati se na 2000 jer je u pitanju verovatno ploca.
P.S.(pri instalaciji Windowsa iskljuci System restore u (System-u) desni klic na My comp.. pa Properties ili Control Panel pa System)
Javi sta si uradio!

Instalirao sam XP zasada radi lepo, i to redom, ploca pa grafika,pa servis pack1,..... direct x sam tek tamo negde 10-ti po redu instalirao.A ono cuvena ,pa cuvena je po tim blokadama!
Imam utisak da je XP mnogo fin,tj.ako se nesto instalira ili deinstalira ili menja u sistemu obavezno restart iako ga on nekad ne trazi,samo tako XP fino radi.U svakom slucaju hvala na odgovorima svima.Pozdrav !

Back