Za ginekologa

JessicaS

Obećava
Poruka
56
E ovako,nisam sigurna da li ovde da postavim temu. Problem je sledeci:
Pokusala sam da spavam sa deckom prvi put,ali bezuspesno. Prvi put je probao sa kondomom ,drugi put je pokusao da prodre bez zastite,ali ipak nije usao. Onda smo odustali. Tada nije bilo krvi , ali sutradan jeste vrlo malo 2,3puta na gacicama. Sada me je mnogo strah da ne ostanem trudna, da li je to moguce s obzirom da nismo isli dalje i da je samo pokusao da udje,nije ni svrsio.
Unapred hvala mnogoo

E ovako,nisam sigurna da li ovde da postavim temu. Problem je sledeci:
Pokusala sam da spavam sa deckom prvi put,ali bezuspesno. Prvi put je probao sa kondomom ,drugi put je pokusao da prodre bez zastite,ali ipak nije usao. Onda smo odustali. Tada nije bilo krvi , ali sutradan jeste vrlo malo 2,3puta na gacicama. Sada me je mnogo strah da ne ostanem trudna, da li je to moguce s obzirom da nismo isli dalje i da je samo pokusao da udje,nije ni svrsio.
Unapred hvala mnogoo
Ma nisi trudna. Isti je slucaj kao i pre dve godine. Posto sada imas vec 23 godine trebalo bi da pocnes da razmisljas o antibebi pilulama.

Izostanak menstruacije

Citat Original postavio JessicaS Pogledaj poruku
Cao devojke/zene! Dvoumila sam se da li temu da postavim ovde ili na ,ZDRAVLJE' ,pa se odlucih za ovu opciju jer nas ovde ima vise
Imam jedan problem , pa se nadam da mi mozete dati savet.Imam 21 godinu. Naime, desilo se da celo leto nisam dobila. Puna 3 meseca. :/ Zadnjih dana imam sve simptome kao da cu da dobijem: Grudi me bole, naduvena sam i pomalo me boli stomak, iskacu mi bubuljice (a to mi se obicno tada desava)... To traje zadnjih 5,6 dana , ali menstruacije nigde! :O
Znate li da li to sto i pored simptoma ne dobijam, moze biti na psihickoj bazi,jer sam ovih dana bas napeta sto se toga tice. Svaki cas proveravam da li nesto ima.. da li je moguce da sam previse opterecena ,pa zato nece da krene ?
Da li je koja od vas imala nesto slicno???
P.S. Ne postoji sansa da sam trudna.

Jessica kao sto Malenano1 rece,neke antibebi pilule nisu dobre u kombinaciji sa drugim lekovima.Ako imas problem sa redovnom menstr.moras biti u kontaktu sa svojim ginekologom/nadam se da ga imas/Nekim devojkama se menstr.ustali tek kasnije ili mozda cak i nikad.Neke zene ceo zivot imaju neredovne menstruacije.Ako po nekoliko meseci nemas pa onda imas itd...trebalo bi da razgovaras sa lekarom o nekoj vrsti lecenja.Mozda je kod tebe sve ok ali zarad daljeg zdravlja i buduceg potomstva ako ga budes zelela jednom,moras regulisati menstruacije.Nekad ginekolozi daju antribebi pilule sa hormonima bas iz tog razloga a onda si na konju.Em imas poboljsanje zdravlja i redovne menstruacije,em si zasticena od nezeljene trudnoce i sve super...Sredi to na vreme...bice ti laksi zivot!:ok:

Tesko da neko sa 18 godina uzima neke komplikovane lekove.

Ta teorija da antibebi pilule nisu zdrave u Srbiji je aktuelna vec 40 godina tako da je izgleda za prosecnu zenu u Srbiji ipak abortus
najzdravija stvar.

Predhodno su pomenute 23 godine...dakle,18 ili 23?Mnogo je i mladjih od 18 godina sa ozbiljnim zdravstvenim problemima i sa uzimanjem jakih lekova.
Pilule su pogodne i za jako mlade devojke jer su usavrsene do te mere da su im povoljni efekti mnogo veci od nus pojava.Kako bilo,manja je steta od pilule nego od abortusa,koji je ozbiljna hirurska intervencija cije posledice mogu biti veoma teske.Glupo je u danasnje vreme dovesti sebe u tu situaciju umesto biti odgovoran.Ako je neko zreo da oseti sexsualne potrebe onda je zreo i da preuzme odgovornost za svoje zdravlje.

Predhodno su pomenute 23 godine...dakle,18 ili 23?Mnogo je i mladjih od 18 godina sa ozbiljnim zdravstvenim problemima i sa uzimanjem jakih lekova.
Pilule su pogodne i za jako mlade devojke jer su usavrsene do te mere da su im povoljni efekti mnogo veci od nus pojava.Kako bilo,manja je steta od pilule nego od abortusa,koji je ozbiljna hirurska intervencija cije posledice mogu biti veoma teske.Glupo je u danasnje vreme dovesti sebe u tu situaciju umesto biti odgovoran.Ako je neko zreo da oseti sexsualne potrebe onda je zreo i da preuzme odgovornost za svoje zdravlje.
JessicaS ima danas 23 ( ako je verovati postovima koje je pisala pre dve godine gde se takodje raspitivala zasto joj menstruacija izostaje).
Pre dve godine je imala 21, danas valjda po logici stvari ima 23 i jos uvek ne zna kako funkcionise "oplodjavanje".

Pre dvadesetak pa i tridesetak godina jesu te pilulice bile nezgodne, nista se jos nije tacno ni znalo ( narocito ne doziranje),
ali danas je doziranje hormonima minimalno pa je za mene i moje pojmove zaista strasno da se neko po sitemu vabanque
upusta u seks u nadi da neko nije svrsio, a ako jeste da je abs nije oplodio kako treba.

Meni je neshvatljivo da osoba sa 23 godina zivota uopste i postavlja ovde takva pitanja.
prvo sam pomislila da se radi o devojcici od 14-15 godina, ali Jessica ima 23.

Ajd,necemo ulaziti u njen intimni zivot ali ako se voljno i svesno upusta u sexualne odnose trebalo bi da se edukuje na pravi nacin.To sigurno nije forum krstarice vec licni ginekolog.

Ajd,necemo ulaziti u njen intimni zivot ali ako se voljno i svesno upusta u sexualne odnose trebalo bi da se edukuje na pravi nacin.To sigurno nije forum krstarice vec licni ginekolog.

Ja ne ulazim u licne zivote, ali ako nam neko prezentira svoju intimu na tanjiru i pita za savet, da li bi ja mozda trebalo da ne kazem svoje misljenje?
Usput, i ti si pocela da dajes savete pa nekako nije OK da meni prebacujes da se ja manem corava posla.

Samo da kazem, da ne bude zablude, da birth control tablete nisu uopste bezazlene. Naravno, mislim da su bolje nego nezeljena trudnoca, ali je njihova dugotrajna upotreba povezana sa gomilom zdravstvenih problema.

Jessica kao sto Malenano1 rece,neke antibebi pilule nisu dobre u kombinaciji sa drugim lekovima.Ako imas problem sa redovnom menstr.moras biti u kontaktu sa svojim ginekologom/nadam se da ga imas/Nekim devojkama se menstr.ustali tek kasnije ili mozda cak i nikad.Neke zene ceo zivot imaju neredovne menstruacije.Ako po nekoliko meseci nemas pa onda imas itd...trebalo bi da razgovaras sa lekarom o nekoj vrsti lecenja.Mozda je kod tebe sve ok ali zarad daljeg zdravlja i buduceg potomstva ako ga budes zelela jednom,moras regulisati menstruacije.Nekad ginekolozi daju antribebi pilule sa hormonima bas iz tog razloga a onda si na konju.Em imas poboljsanje zdravlja i redovne menstruacije,em si zasticena od nezeljene trudnoce i sve super...Sredi to na vreme...bice ti laksi zivot!:ok:
Da,moras otici kod lekara i bice ok.I meni je bila neki mesec neredovna pa sam sredila tako.Bude to sve dobro.
Tesko da neko sa 18 godina uzima neke komplikovane lekove.

Ta teorija da antibebi pilule nisu zdrave u Srbiji je aktuelna vec 40 godina tako da je izgleda za prosecnu zenu u Srbiji ipak abortus
najzdravija stvar.
Pa vidi desava se da se uzivaju jaki lekovi,ocito nisi dugo bila u nekoj cekaonici da to vidis.

Shvatas li da u dijalogu zdravih, inteligentnih osoba recenice imaju neki smisao u kontekstu celog dijaloga?
Pitam koja je bila sustina te njene recenice u kontekstu onog sto sam ja prethodno napisao. I pitam nju, a ne tebe. Ne davi.

Moj je odgovor savrseno jasan i odnosi se na boldovanu (tvoju) besmislenu recenicu.

Naravno, mislim da su bolje nego nezeljena trudnoca,

Ti nesto kao mislis, a ja sam zena koja je uzimala te tabletice valjda i dvadeset godina i svakako da sam se informisala o nezeljenim
posledicama pa sam stavila sve na kantar i odlucila se za tabletice.

Sta tu sada nije jasno?

Moj je odgovor savrseno jasan i odnosi se na boldovanu (tvoju) besmislenu recenicu.

Naravno, mislim da su bolje nego nezeljena trudnoca,

Ti nesto kao mislis, a ja sam zena koja je uzimala te tabletice valjda i dvadeset godina i svakako da sam se informisala o nezeljenim
posledicama pa sam stavila sve na kantar i odlucila se za tabletice.

Sta tu sada nije jasno?

Pa svako od nas moze samo da kaze sta on misli o tome sta je od te dve stvari bolje ili gore. Niko od nas nema moralni ili bilo kakav drugi autoritet da odredi za druge ljude sta je bolje, a sta gore. Ja licno mislim da su tablete bolje, iako nose rizik. Neko drugi mozda ne misli tako. Poenta je bila da nisu nimalo bezopasne.
A to koliko si se informisala si pokazala time sto si rekla da su nekad bile opasne, a danas kao, eto, nisu.

Ali promasujes sustinu. I tada jesu. Upravo to vam govorim. Cak i kada ih se apsolutno pridrzavas onako kako ti lekar kaze, u vecem si riziku da dobijes, na primer, vensku trombozu ili da razvijes tromboembolije, a i kod razvoja nekih tumora je primecena povezanost.

Back