za dr

sanja16

Početnik
Poruka
31
radila sam urinokulturu(u privatnoj laboratoriji) i rezultat je da je u 1 ml urina nadjeno 30.000 cfu koliformni bacili
u napomeni stoji:nije nadjen signifikantan broj patogenih bakterija.ponoviti urinokulturu po potrebi.
molim vas recite mi doktorka sta to znaci,jako sam se uplasila,a tek sutra pre podne mi radi doktorka,pa bi volela da znam pre toga da li je to nesto opasno?
samo da napomenem da sam u posldnjih pola gidine imala e.coli i kamencic u ureteru,a posle toga (kad sam izbacila kamen)stalno se pesak stvara.unapred zahvalna

Mikrobioloski kriterijum za postojanje infekcije je nalaz znacajne bakteriurije od 100000 bakterija u ml urina.
To kod tebe nije slucaj,ti imas neke bakterijice ali ne one koje ce dati simptome infekcije.
Sa lecenjem stvari stoje ovako,ukoliko nema simptoma tzv asimptomatske bakteriurije(prisustvo bakterija u urinu)se ne lece.Lece se ako spadas u kategoriju deteta,trudnice ,secernog bolesnika ili osoba sa kalkulozom (to si ti).
Osobe koje su nekada imale kamen ili imaju pesak,kao sto je slucaj sa tobom imaju bakterije u urinu mnogo cesce jer upravo taj pesak ili kamen predstavlja idealno mesto za odrzavanje bakterija.
Znaci ako nemas simptoma,ako u nalazu obicnog urina nema leukocita,eritrocita nije potrebno lecenje.
Porazgovaraj sa svojom doktorkom da li da eventualno sprovedes jednu kuru nekog blazeg lecenja,zbog tog peska mada kao sto rekoh taj broj bakterija se u principu ne tretira lekovima vec uvinim cajem,prolom voda...

Back