За ''ћациленд'' више нема оправдања , мора бити уклоњен

ma ko ih podrzava...............nisu imali ni najmanju potrebu da su tamo.........radi par stotina blokadera........ajde molim te........ Uz Vucica je 6 miliona gradjana Srbije.........bolju zastitu nije imao ni TITO.
онда се слажеш да пошто факултети раде -нема више основа за постојање ћациленда и да по закону мора да се то склони оданде што пре зар не ?

мани се којештарија и спамовања

реци нам :
ћациленд је тобож скуп ''студената који хоће да уче ''. ФАКУЛТЕТИ РАДЕ ОД ПРВОГ НОВЕМБРА СВИ ДО ЈЕДНОГ У НОВОЈ АКАДЕМСКОЈ ГОДИНИ

дакле никаквог легитимног основа више нема за постојање ћациленда.

чији интерес штити ''ћациленд'' ?
oce deca da uce............terenska nastava.

онда се слажеш да пошто факултети раде -нема више основа за постојање ћациленда и да по закону мора да се то склони оданде што пре зар не ?
pa ja to i govorim. NEMA VISE RAZLOGA ZA TE SATORE........studenti se vratili fakultetima, deca u skole...............obojena revolucija je pobedjena.

a zakon treba da se postuje i kada je u pitanju blokadersko smece? ili su nasi nobelovci izuzeti od tih zakona?
zakon da se postuje.

nijedan skup ne moze da bude a da nije vremenski ogranicen.
sada je i ZVANICNO izgovor ''studenti koji uce '' pao u ovud- nova skolska/akdemska godina pocela, fakulteti rade

ako policija ne odradi i komunalan inspekcija zakonski deo posla ovo nelegitimno srnaje narod ima da pocisti i tices se sloziti sa time zar ne

jer prikane, izborima niko nije dobio pravo da NELEGITIMNO POSTUPA

da svojata zeleznice
da svojata medjugradski prevoz autobusom

da uzurpira zemljiste na koje svaki od osma miliona gradjana ima jednako pravo.

sklonite ga bolje je, ispostujte zakon ne svojatajte , ne izazivajte zlo

izborima niste dobili pravo na svojatanje drzave

мани се којештарија и спамовања

реци нам :
ћациленд је тобож скуп ''студената који хоће да уче ''. ФАКУЛТЕТИ РАДЕ ОД ПРВОГ НОВЕМБРА СВИ ДО ЈЕДНОГ У НОВОЈ АКАДЕМСКОЈ ГОДИНИ

дакле никаквог легитимног основа више нема за постојање ћациленда.

чији интерес штити ''ћациленд'' ?

Moraćeš da počneš da čitaš moje poruke,
tamo sam sve objasnio.

Ne možeš tako, kao noj ... ☝️

pa ja to i govorim. NEMA VISE RAZLOGA ZA TE SATORE........studenti se vratili fakultetima, deca u skole...............obojena revolucija je pobedjena.
за чији интерес се у ''ћациленд'' утоварају КИНЕЗИ да појачају бројно стање ???

то сра.ње да простиш мора да престане.

vi ste izborom dobili pravo da svojatate onaj snizeni cenzus, tkd... paljba kapetane :cool:
одговори на питање не спамуј
факултети раде, дакле парола ''студенти који уче пада у воду''.

чији ИНТЕРЕС штити ''ћациленд'' ?

за чији ИНТЕРЕС су вам потребни кинези да их утерујете у ''ћациленд'' ?

не верујем да не зна. чак и да је тако ту су саветници који воде рачуна да се то мора знати
у нормалној држави

питање је докле ће народ трпети кршење закона, својатање ?
на жалост о народу се управо тиме ствара слика да не постоје границе којим га можеш понижавати

нико на иѕборима није добио право да својата земљу да крши законе и ради не легитимно
1- gledao sam ja tog coveka svojim ocima i slusao svojim usima kako je izjavio da blokaderi krse tamo neki clan 300 i nesto ustava. Medjutim ustav ima samo 206 clanova, te je on dodao celih 100 fantomskih clanova!

2- narod ni ne zna sta je zakon pa shodno time nema pojma sta da radi

3- jbg sta ces

чији ИНТЕРЕС штити ''ћациленд'' ?

Чува зграде државних институција, скупштине и председништва.
Колико год пута да питаш, одговорићу.

Не због тебе наравно, већ због оних који летимично прегледају теме ...

за чији интерес се у ''ћациленд'' утоварају КИНЕЗИ да појачају бројно стање ???

то сра.ње да простиш мора да престане.

Vidim da vec dan-dva ne radi jedna kineska robna kuca u mojem mestu, ima jos jedna u blizini nisam gledao ali me ne bi cudilo da i ona ne radi.

Mrtvi oživeli, nadstrešnica ponovo stoji i niko nije kriv, snajperisti se vratili kući.
a ne, nece da moze, sada ce Vucic ispostaviti racune raznim Djokicima, Dolovcima, Mitrovicevcima.............kao i americkoj i britanskoj ambasadi u BGD za rusenje nadstresnice u NS i pokusaj unistenja Srbije u ovoj neuspeloj obojenoj revoluciji.
Kako ono rece Putin u Martu 2020-te......"kada se suzbije COVID19, neko ce debelo da odgovara za ovaj atak na covecanstvo"...............I , EVO GA, PUTIN POCEO DA NAPLACUJE RACUNE OD ONIH KOJI SU COVECANSTVU SMESTILI COVID I PANDEMIJU.
Tako ce biti i sa akterima ove obojene revolucije u Srbiji.

u redu

ako ne budu postupili po zakonu i to sklonili slazes se da narod sam to resi i skloni
slazem se..........srpski narod i vlast su pokazali visoku politicku svest u konfrontaciji sa "studentima u blokadi" i drugim faktorima obojene revolucije, pa verujem da ce drzavne institucije OVOG PUTA BEZ ZAGORKE DOLOVAC , ukloniti ove satore kako bi omogucili neometano funkcionisanje saobracaja u nasoj prestonici.
Licno mislim, cacilenderi se vec pakuju jer sada mogu i na fakultete da idu i da uce , bez prebijanja od strane "studenata-blokadera".

Ма не учи ту нико, ту смо сакрили борце који су спремни да одбране Србију.
Само пссст !
Када их потера "кука и мотика" ти "борци" ће бити "беж'те ноге, пос*ра вас гу*ица"! Ти први. Већ си се доказао као прелетач. Код Зоране, па назад. "Шалео сам се, нисте ме разумели".

Poslednja izmena:
ауторска

Факултети у Србији су почели са радом и нова академска година је у току. То значи да више не постоји никакав реалан разлог да испред Народне скупштине и даље стоји тзв. „ћациленд“ - камп који се већ месецима представља као место где „студенти хоће да уче“.

Када су факултети отворени и настава се нормално одвија, сваки аргумент те врсте пада у воду. Оно што сада остаје је чињеница да се државно, односно градско земљиште узурпира већ осам месеци, под изговором легитимног скупа.

Према Закону о јавним окупљањима, сваки скуп мора бити временски ограничен и не сме реметити јавни ред и мир. Ако шатори стоје месецима, то више није скуп - то је окупација јавне површине.

Власт је дужна да поступи по закону. Ако то не ради, онда је јасно да „ћациленд“ није никаква студентска иницијатива, већ политички пројекат под покровитељством власти, који служи да блокира простор, скрене пажњу и створи контраслику стварним грађанским протестима.

Сада, када су сви факултети поново отворени, више нема ниједног изговора. Ако хоће да уче - студенти имају где. Испред Скупштине немају више шта да „бране“, осим интереса оних који их тамо држе. :think:

Сада постаје јасно да ћациленд заиста има другу улогу зар не ? Да се чува скупштина и председников кабинет ?
Већинском народу је одавно јасно да су позиција и опозиција један те исти систем. скупштина је место где су припадници тог система .

Суштина:

- Ако се власт заиста позива на „легитимност“ тог скупа, а факултети раде -тај аргумент је потпуно пао.

- Ако нема реакције, онда је јасно да је „ћациленд“ политички инструмент, а не студентски камп.

Ако неки шатори стоје више од осам месеци, то није више „јавни скуп“ него де факто трајна окупација јавног простора, што спада у надлежност комуналне инспекције и МУП-а. У том случају, власт је дужна да реагује - ако не реагује, онда се логично поставља питање зашто, поготово ако је почела нова академска година и факултети раде ?

Чему заиста служи ''ћациленд'' ?

A kako da se ukloni.

Dijana rekla na siku da ih oteramo, ti kažeš da to ne sme nikako?

Kako, onda, da ih poteramo da se sklone i prestanu sa okupacijom centra BG?

Када их потера "кука и мотика" ти "борци" ће бити "беж'те ноге, пос*ра вас гу*ица"! Ти први. Већ си се доказао као прелетач. Код Зоране, па назад. "Шалео сам се, нисте ме разумели".

Je li, a ako spazim nešto pametnije i ispravnije,
jel' smem da "preletim" ?

Pliiiz 😥

А и једни и други су способни да отворе флашицу са водом. Тешко му је да нађе право друштво. То су вероватно они који за петицу из физичког нису морали да прескоче козлић, него само да дођу до њега и додирну га.

Back