Za 4 izlaska mesečno, tinejdžeri u Srbiji nekad potroše i tri plate: Anketa o noćnom provodu koja je šokirala

alo muzikant, lepo napiši da svircaš po kafanama samo kad seljaci završe berbu...

a i jaka stvar skupiti za srBski auto - 450-900€ na Bubanj Potoku, imaju i po tri automobila...
Skuplji je nov Playstation 5, pa onda svaka sigrica oko 90€ posle...
Pa kad svircam stalno.
Najbolji su proseci za maj i oktobar.
Veridbe i svadbe, tu je lova.
Nego, jes, neka decica skupljaju za PS, nisam ni kazo da je samo za auto.
 
Nekako imam utisak i da je i u tom smislu drustvo polarizovano i da sad imas one klince nafatiranih roditelja koji za izlazak potrose po 2,3 prosecne plate i one ovisnike o izlascima sto poslednji dinar daju za izlaske i one koji ne izlaze uopste i one koji ne znaju ni kako to izgleda.

Iskreno ni mene nikad izlasci nisu previse interesovali i privlacili, nekako su mi uvek bili vise opterecujuci, stresni i zamorni nego sto su mi predstavljali neko zadovoljstvo, nekako sam oduvek bio skeptican povodom tih unapred organizovanih provoda , ono cesto stvaraju nepotrebnu tenziju i pritisak i vise su kao neka obaveza nego kao nesto sto bi trebalo da bude opustajuce i prijatno.
Mada realno recimo sta cu ja u kafani, ono nitpijem alkohol nit volim narodnu muziku, a i sta cu i po klubovima tamo medju sponzurusama i sabanima gde se vrti neka kretenska muzika koju takodje ne volim, ono jednostavno nemam sta da trazim na takvim mestima nit mi je tamo mesto nit sam ikad imao potrebu da idem na takva mesta, ono oduvek sam vise voleo da vreme provodim na basketu, u setnji ili da se zabodem na krevet i slusam muziku koju volim i koja mi se slusa, surfujem po netu, citam nesto ili gledam neke filmove, serije, dokumentarce, utakmice ili sta vec i ono eventualno nekad da prosetam na neki Hip Hop event ili neku svirku (malo da vidim sta se desava, koga ima ili da cujem nekog uzivo) i to je to.

Takodje i sto se tice kinte uvek bi radije potrosio pare na nesto drugo, eto recimo volim basket pa radije bi se castio novim patikama, duksericom, sorcem, loptom ili recimo imam i ja PlayStation, volim i ja video igre pa bi se radije pocastio nekom novom igrom koja mi se igra ili mozda nekim stripom ili grafickom novelom ili makar negde seo na klopu i razbio se od klope nego sto bi pare spucao na izlazak, ono zabole me bas. : D
 
Sudeći po cenama noćnog provoda u Beogradu i uslova koje pojedini klubovi nameću stiče se utisak da mladi pred izlazak moraju napraviti dobru računicu.

engleska-nocni-klubovi-ukidanje-restrikcija008-830x0.jpg



Izlasci tinejdžera nisu samo zabava, već vid socijalizacije i osećaj pripadnosti društvu. Njihovi izlasci u velikoj meri zavise od muzičkog ukusa, ali i od dubine džepa. U poslednje vreme jedan od glavnih kriterijuma za odabir kluba predstavljaju upravo cene koje ponekad premašuju budžet i mogućnosti njihovih roditelja.

Sudeći po cenama noćnog provoda u Beogradu i uslova koje pojedini klubovi nameću stiče se utisak da mladi pred izlazak moraju napraviti dobru računicu, prenosi RTS.

- Sigurno je potrebno od 2.000 do 3.000 dinara, sada zavisi od toga šta se pije. Za separe nešto više, otprilike, ako može da stane pet ljudi, pa bude sigurno po 15.000 - navodi jedan od anketiranih.

Drugi navodi da mu je za noćni izlazak sasvim dovoljno dve hiljade dinara, jer "nije važno napiti se" već dobar provod.

Njegov sugrađanin se ne slaže sa njim, smatra da bez 5.000 dinara samo za izlazak nije realno da se krene.

- Pored toga ukoliko se ide taksijem, to je još otprilike 2.000 od kluba i do kuće. Negde oko 7.000 dinara po osobi - dodaje on.

U ovakve klubove uglavnom izlaze stariji srednjoškolci i studenti, a kako iz klubova kažu, cena zavisi i od toga koji izvođač nastupa, jer se tada obično troši više novca.

- Mlada ekipa od četvoro, potroši negde oko 50 evra za veče, ne više, dok naravno postoje ekstremi gde troše po nekoliko hiljada za veče. Za neko bolje mesto u klubu, što se tiče separea, ili nekog visokog sedenja jeste da se otvori premijum flaša. Cena za separe, kada bi uzeli najjeftiniju prosečnu cenu premijum pića oko 200 evra - navodi Aleksandar Simijanoski, promoter u klubovima.

Izbor: telegraf.rs

I, kamo vam se cini ova bahatost? Po meni nista od ovoga nije potrebno. Odnosi li se ovo samo na bg ili?
Ma kako ne....

Inace ti si grindervalde sigurna sam...
 
Mi smo se prvo lepo zarakijali i nakrmacili kod nekog, pa posle izlazili. Mada smo svi imali pare. Svi smo radili.
Diskoteke me nisu vukle. Uglavnom parkovi i svirke. Jutrom u 4-5-6 sati kuci, a radilo se od 7.
Na poslu se takodje pilo :lol:
A jest, nisam bio od elitnijih klinaca

Htedoh reci, danasnja omladina ne pije ni upola kao mi
 

Back
Top