Yugo medju 10 najgorih automobila ikad napravljenih

b@ćkø

Poznat
Poruka
8.204
http://wallstcheatsheet.com/stocks/10-startlingly-dangerous-cars.html/?a=viewall&ref=GR

YugoGV.jpg

9. 1985 Yugo GV

The 1985 Yugo GV is the laughingstock of cars everywhere and is often called “the worst car ever made.” Manufactured in Yugoslavia, the Yugo GV was so unsafe it could actually be blown off a bridge via a gust of wind — which happened in Michigan in 1989, per Popular Mechanics, in an incident that killed the driver instantly. Cheap parts and shoddy construction meant just about everything caused this car to literally fall apart while it was being driven, and the vehicle reportedly rarely surpassed 50,000 miles without breaking a belt.

Parts of the Yugo GV were so poorly constructed that vibrations caused by driving would often cause them to shake and break into pieces like the junk they were, and terrible wiring often caused electrical shortages and fires inside the vehicle. To be fair, the Yugo GV cost only about $4,400.

Ja se sjećam kad su u Top Gear-u proglasili Yugu jednim od najgorih auta :(

Па даааа! О томе причам, једе говна прерасла дртина чупава од три метра! И после га прегази тенком!!!!!!! Као распада се како га додирне, ништа не ради. Коњина. Тај Југо је покупио са отпада. Кад се одржава, ради сасвим солидно с обзиром на цену!

Top Gir jeste sranje, ali nisu mnogo pogriješili oko Juga. Ne znam zašto smo se mi u Jugi toliko zamarli autoindustrijom, to treba prepustiti onima koji su u tome majstori, a to su Švabe. Mi smo vazda bili poznati po vojnoj industriji...

Čovječe Top Gear je genijalna emisija! Pa ja, koju auta uooopšte ne zanimaju, rado sam je gledala, i naučila po koju stvar.. :aha:

Top Gir jeste sranje, ali nisu mnogo pogriješili oko Juga. Ne znam zašto smo se mi u Jugi toliko zamarli autoindustrijom, to treba prepustiti onima koji su u tome majstori, a to su Švabe. Mi smo vazda bili poznati po vojnoj industriji...

Zato sto su partijski drugovi tako odlucili. Ustvari siguran sam da bi i taj Jugo bio mnogo bolji auto da se nisu pitali partija i spremacice na radnickim savetima.

Poslednja izmena:
Evo i Stojadina u Top Gear-u za sve one koji mozda nisu gledali ;)
http://www.streetfire.net/video/top...6th-albanian-challenge-hd-link-in_2197770.htm

Inace stari je te Stojadine/Keceve izmenjao jedno 5 komada u roku od isto toliko godina :hahaha: Ubedljivo najbolji i najlepsi utisak je na mene ostavio upravo najstariji od svih njih - Mediteran sa dvoje vrata i italijanskim motorom (ako se ne varam 1981 godiste je bio), a ubedljivo najlosiji onaj najmladji (2006 godiste) kojeg sam (nazalost) cak i ja imao prilike jedno kratko vreme nakon polozene voznje da vozim.
Jugice nismo imali (imao stric preko 15 godina pa kupio Pasata B3) ali mi je taj auto takodje u lepom secanju zbog polaganja u autoskoli sa njim. Na stranu sto pola toga u njemu nije radilo :lol:

Da je Yugo pravljen u kvalitetu kao iz 1990 godine opstao bi on dan danas i jos bi se kupovao samo tako.
I ja bih ga prvi kupio jer sam ih imao par i nikakvih problema ni kvarova nisam imao osim sa jednim gde sam radio generalku i to zbog toga sto je prethodni vlasnik sipao ulje losijeg kvaliteta. Kad se Yugo odrzavao i cuvao mogao je da predje 300k km bez generalke i po toj logici to je najbolji auto na svetu jer za cenu upola manju od najjeftinijeg auta kod nas mogao si da predjes tu veliku kilometrazu.
Jedne godine tj za 7 meseci sam presao sa Yugom meni velikih 27k km i za to vreme mi je samo otisla sajla kvacila koju sam ,naravno,sam zamenio a kostala je 200 dinara.Da ne pricam da su to extra motori za plin jer imaju jak blok i kvalitetne ventile koji trpe temperaturu plina pa tako neki godinama nisu videli kap benzina a svuda su stizali.
Rekao sam vec negde da bi Zastava bila pametna da pokrene ponovo proizvodnju ali sa nekim detaljima poput klime,ABS kocnica,air bag-ova i naslo bi se sigurno kupaca za jaftin auto u danasnjoj krizi kad se nema za bolje.Em registracija prihvatljiva a ne kao danas da maltene ne smes da uzmes auto sa 2000 kubika jer treba dati necije dve plate za registraciju.
Pogledajte moj primer gde vozim motor gde je produzenje registracije 29k dinara i da registrujem neki auto do 2000 kubika treba mi jos 35-38k dinara i onda me sasiju jos porezi za stan i kucu i ode 80-90k dinara godisnje!!! A to su normalne stvari svuda u svetu da nesto malo imas a ovde treba da das necije 4 mesecne pate za normalnu stvar u zivotu a gde su jos troskovi zivota???
Zato bi Yugo i pored svega bio i dalje aktuelan

Zato sto su partijski drugovi tako odlucili. Ustvari siguran sam da bi i taj Jugo bio mnogo bolji auto da se nisu pitali partija i spremacice na radnickim savetima.

Da nismo bili zatucani koliko smo bili, mogli smo fino od švaba naučiti par caki i autoindustrija bi nam bila odlična. Ali ne, gdje će kada su nam partije bile pune zanatlija a nekad čak i onih bez škole, zidar je odlučivao oko autoindustrije :roll:.

Da je Yugo pravljen u kvalitetu kao iz 1990 godine opstao bi on dan danas i jos bi se kupovao samo tako.
I ja bih ga prvi kupio jer sam ih imao par i nikakvih problema ni kvarova nisam imao osim sa jednim gde sam radio generalku i to zbog toga sto je prethodni vlasnik sipao ulje losijeg kvaliteta. Kad se Yugo odrzavao i cuvao mogao je da predje 300k km bez generalke i po toj logici to je najbolji auto na svetu jer za cenu upola manju od najjeftinijeg auta kod nas mogao si da predjes tu veliku kilometrazu.
Jedne godine tj za 7 meseci sam presao sa Yugom meni velikih 27k km i za to vreme mi je samo otisla sajla kvacila koju sam ,naravno,sam zamenio a kostala je 200 dinara.Da ne pricam da su to extra motori za plin jer imaju jak blok i kvalitetne ventile koji trpe temperaturu plina pa tako neki godinama nisu videli kap benzina a svuda su stizali.
Rekao sam vec negde da bi Zastava bila pametna da pokrene ponovo proizvodnju ali sa nekim detaljima poput klime,ABS kocnica,air bag-ova i naslo bi se sigurno kupaca za jaftin auto u danasnjoj krizi kad se nema za bolje.Em registracija prihvatljiva a ne kao danas da maltene ne smes da uzmes auto sa 2000 kubika jer treba dati necije dve plate za registraciju.
Pogledajte moj primer gde vozim motor gde je produzenje registracije 29k dinara i da registrujem neki auto do 2000 kubika treba mi jos 35-38k dinara i onda me sasiju jos porezi za stan i kucu i ode 80-90k dinara godisnje!!! A to su normalne stvari svuda u svetu da nesto malo imas a ovde treba da das necije 4 mesecne pate za normalnu stvar u zivotu a gde su jos troskovi zivota???
Zato bi Yugo i pored svega bio i dalje aktuelan

Kolega od mog drugara vozi iskljuci Yugo, i kaze drugaru , kad mu se pokvari on ga ne popravlja, nego ga gurne tu u jarak gde je stao, stavi tablice pod misku i ide da pazari nov onda opet nakaci svoje tablice i tera dalje :lol:

Kaze jugici su sad toliko jeftini da se to i ne isplati popravljati

Kolega od mog drugara vozi iskljuci Yugo, i kaze drugaru , kad mu se pokvari on ga ne popravlja, nego ga gurne tu u jarak gde je stao, stavi tablice pod misku i ide da pazari nov onda opet nakaci svoje tablice i tera dalje :lol:

Prica mi kolega iz BG-a za jednog njegovog drugara kome su ukrali yuga kad je otisao u policiju da prijavi kradju da su mu se panduri smejali zato sto je uopste dosao da prijavi... :lol:

Тачно тако. Сад су екстра јефтини а делови су наспрам тога кад га купиш прескупи.

Back