Youtuber kreirao Tricoder iz Zvezdanih staza evo kako funkcioniše VIDEO

acabg

Elita
Poruka
18.493
Youtuber Mangy_Dog je kreirao Tricorder iz Zezdanih staza, koji ima animirani ekran na dodir, LED osvetljenje i tastere kojima mogu da se aktiviraju različiti zvučni efekti.

Obožavaoci Zvezdanih staza staza bar jednom su pomislili da bi želeli da imaju Tricorder. Za one koji se ne sećaju najbolje ili možda jednostavno ne znaju, radi se o višenamenskom ručnom uređaju koji nudi Zvezdana flota, a koji može da obavlja tri funkcije – skenira okolinu, snima podatke i analizira ih.

Iako se na internetu mogu naći replike, one, ruku na srce, ne funkcionišu baš najbolje. Toga je bio svestan i youtuber Mangy_Dog, koji je odlučio da sam napravi svoj Tricorder s animiranim ekranom na dodir, LED osvetljenjem, raznim tasterima i prepoznatljivim zvučnim efektima. Nedavno je objavio i video u kojem objašnjava kako čitav uređaj funkcioniše.

Naime, u videu je, između ostalog, prikazano kako se pritiskom na tastere aktiviraju različiti zvučni efekti, u zavisnosti od toga koliko se dugo drže. Na animiranom ekranu prikazuju se različiti dijagnostički podaci, baš kao i u seriji, a može mu se smanjiti ili povećati osvetljenje, u zavisnosti od želja korisnika.

Sve u svemu, radi se o zaista impresivnoj kreaciji ovog Youtubera, koju su prepoznali i ostali obožavaoci Zvezdanih staza na društvenim mrežama.

https://www.b92.net/tehnopolis/gadg...anih-staza-evo-kako-funkcionise-video-2334586

 

Back
Top