YouTube ulazi na tržište onlajn video igara?

acabg

Elita
Poruka
19.378
Popularni striming servis testira novi gejming proizvod, pod nazivom "Playables" i biće dostupan za mobilne i desktop platforme.

118237250264995eea193fd747365290_wide.jpg


Prema svemu sudeći, Google razmatra mogućnost da onlajn igre postanu novi izvor zarade za YouTube, kako izveštava Wall Street Journal.

YouTube je, prema navodima, pozvao svoje zaposlene da testiraju novi proizvod pod nazivom Playables, koji korisnicima daje pristup onlajn igrama direktno na YouTube-u.

Zasnovano na internoj prepisci, u koju je WSJ imao uvid, igrama će moći da se pristupa i na mobilnim uređajima i na desktopu.

Korisnici će moći da ih igraju na YouTube sajtu preko veb pregledača ili aplikacije, bilo da je u pitanju Android ili iOS uređaj.

Iako izveštaj sugeriše da je trenutno dostupno nekoliko igara za testiranje, konkretno se pominje samo Stack Bounce. Radi se o arkadnoj igri, koja igračima omogućaba da ruše slojeve cigli pomoću loptice koja odskače.

YouTube već zarađuje od striminga igara, ali bi mogućnost direktnog igranja na platformi donela dodatnu zaradu, u trenutku kada se beleži pad profita koji generiše reklamiranje.
https://www.b92.net/tehnopolis/vesti/youtube-ulazi-na-trziste-onlajn-video-igara-2356757
 

Back
Top