YouTube preti: Blokiraće gledanje sadržaja korisnicima koji blokiraju reklame

Screenshot_20230705-003736_YouTube.jpg


Preteruju a najbezobrazniji su kad slusam muziku te u sred snimka krene neka reklama da prekida.
 
YouTube traži načine za agresivniju borbu protiv gledalaca koji koriste blokatore reklama dok gledaju video snimke na ovoj platformi.

152755552164a27d529c4d5924489900_wide.jpg


Korisnici YouTubea primetili su upozorenje s porukom da će reprodukcija video snimaka biti blokirana nakon tri videa. U upozorenju se navodi da će ih YouTube sprečiti da nastave da gledaju video snimke na platformi ukoliko ne onesposobe svoj adblocker ili ne dodaju veb stranicu na svoju "belu listu".

"Reklame omogućavaju YouTubeu da ostane besplatan za milijarde korisnika širom sveta", navodi se u obaveštenju. Takođe, YouTube "savetuje" korisnike da odaberu pretplatu za YouTube Premium kako bi izbjegli reklame, a u tom slučaju bi "kreatori ipak bili plaćeni za ono što rade".

Pre ovih upozorenja je YouTube samo prikazivao pop-up obaveštenja korisnicima blokatora reklama, podsećajući ih da se na taj način krše pravila korištenja platforme. Nova upozorenja su "deo malog eksperimenta koji YouTube sprovodi globalno", a koji zahteva od korisnika da ugase blokatore reklama i dozvole prikazivanje reklama na platformi ili da se pretplate na YouTube Premium.

Ukoliko korisnici ostanu uporni u korišćenju adblockera, YouTube bi mogao da im onemogući gledanje videa. Trenutno se nove mere primjenjuju na malom broju korisnika. YouTube većinu prihoda dobija od reklama, a pad je zabeležen u tri prethodna tromesečja tako da neće biti iznenađenje ukoliko nove mere budu primenjene na više korisnika širom sveta.


https://www.b92.net/tehnopolis/vest...ja-korisnicima-koji-blokiraju-reklame-2359748

Neće to da zaživi u punom obimu jer bi ostali bez dosta publike.
Nisu jedini a besplatna alternativa postoji.
Ako vec plaćam za gledanje nekog kanala postoje bolje platforme koje su i specijalizovane za odredjene sadržaje.
 

Back
Top