YouTube ima novu taktiku za oglase, neće se svideti mnogim korisnicima

acabg

Elita
Poruka
20.530
YouTube nastavlja da čini sve što je u njegovoj moći da spreči korisnike da preskaču reklame. Posle nekoliko slučajeva u kojima su pojačali borbu protiv ad-blokera, sada su iz kompanije odlučili da primene novu taktiku

7253463796568a731e432d631000886_wide.jpg


I dalje možete da preskočite oglas nakon nekoliko sekundi gledanja pritiskom "Skip Ads" opcije, ali je sada toliko smanjena da jedva možete da je "nabodete".

Novi dizajn neće se svideti mnogim korisnicima, naročito zbog toga što je promenjen oblik (sada je kao "pilula"), a istovremeno je za dve trećine manja od prethodnika.

Prihodi od oglasa, logično, donose mnogo novca, pa YouTube zato insistira na njihovom prikazivanju. Ako ne želite reklame, uvek možete da kupite YouTube Premium, na šta vas "ljubazno" i podsećaju svaki dan.

Kako prenosi Android Police, sada čak umesto "Skip Ads" piše samo "Skip", a tekst em je kraći, em je napravljen tako da bude gotovo providan, pa vam je znatno teže da preskočite reklame.

https://www.b92.net/tehnopolis/vest...se-nece-se-svideti-mnogim-korisnicima-2442650
 
Da li je ovo razlog zašto su mnogi jutjuberi baš napadno počeli da mole za subskrajb? Ranije kažu "like, subscribe, all that..." i nastave, sad su baš postali i pomalo dosadni...

Адблокери раде нормално без икакве детекције кад бришеш стално кеш и колачиће. Што значи да ако гледаш сајт у икногнито моду адблокер нормално ће да ради али ће статистички гледано неће нико онда да гледа твој садржај и имаћеш више гостију него пријављених и субскрајбера. Ето то су "паметни" направили. :hahaha:
 

Back
Top