yamaha AX 750

TSony

Zainteresovan član
Poruka
324
Vase misljenje o ovom pojacalu.
Kojeg je kvaliteta,ikolika mu je vrednost?
Sa kojim zvucnicima ga je najbolje upariti?
Sta mislite da se upari sa lampaskim predpojacalom X1?
takode da koristi tjuner Yamaha TX 5700rds?
Naime potrebna mi je pomoc posto sam odavno ostao bez opreme,a sada bih da je obnovim.Sve savete koje sam dobio je,da je bolje kupiti polovnu jer se za te pare ne moze dobiti ni priblizan kvalitet nove opreme.Medutim,ja bas nisam u trendu pa tako ne znam bas najbolje sta kupiti.

Pojacalo je sasvim korektno, po meni Yamaha se najbolje pokazala sa JBL zvucnicima. Vidim da se video pojacalo na mestu gde je uparen sa X1, medjutim ja ne vidim svrhu uparivanja predpojacala sa pojacalom koje ga u sebi vec poseduje, da je u pitanju snagas to bi vec bila druga prica. Sto se tice Tjunera to je vec sada stvar sminke, da li oces sa RDS-om ili bez i da li ti se svidja ovaj model ili onaj, u svakom slucju najbitniji je prijem i koliko stanica moze da uhvati cisto bez dodatnih antena ( one koje nisu original njegove ). Kod CD playera vec postoji velika razlika. Sto se tice samog pojacala, jeste odlicno i verovatno bi pojelo neko novije nasminkano, a 3x skuplje medjutim ja mislim da ne bi bilo pametno dati preko 100-120e i to da je bez i jedne tackice na njemu ( normalno podrazumeva se da nije nikada otvoreno i popravljano ). Najbolje je ako mozes pre kupovine da ga poslusas i sam odlucis da li ti se zvuk Yamahe svidja ili ne, normalno na zvucnicima koji ce svirati uz njega.

Posto vidim da si upoznat,Koji su to zvucnici kako ti kazes po razum nim cenama koji odgovaraju yamahi a-1000?
Kazu da od JBL zvucnika vrede samo X i XPL serije, da su LX i TLX osrednje,a neke da su lose.
Tvrde da bolje leze Brauni,T+A,ili Kvadrali,Celestion Ditton.
Neki momak prodaje JBL(nove?)sinusne snage 200w,da li oni odgovaraju yam. A-1000 posto je izlazna snaga 125W,i pokojoj ceni?
Unapred hvala!

Back