xp sp1 pro-blem

• Začetnik teme Začetnik teme ivanhoo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
I

ivanhoo

Gost
FORMATIRAO SAM HDD I KADA POKUSAM DA INSTALIRAM XP SP1 POSTO MI CD NIJE BOOTABILIAN KORISTIM 6 STARTNIH DISKETA DA PODIGNEM SISTEM PRVIH PET PRODJU KOD SESTE POSLE PAR SEKUNDI MI RESTARTUJE RACUNAR I VRACA ME NA POCETAK MISLIO SAM DA JE DISKETA OSTECENA PA SAM PROBAO DA INSTALIRAM PREKO MILENIJUMA MILENIJUM PRODJE POKRENEM INSTALACIJU XP ONA POCNE KOREKTNO ISKOPIRA PODATKE I KOD PRVOG RESATARTOVANJA KRENE SA INSTALACIJOM I RESTARTUJE RACUNAR I TAKO U NEDOGLED NISTA MI NIJE JASNO MILENIJUM MI RADI KOREKTNO POMOGAJTE LJUDI KO BOGA VAS MOLIM
RACUNAR JE:
MB.ASUS A7V8X-MX VIA KT400 AGP8X/D5.1/LAN
CPU.AMD ATHLON XP2500 BARTON
MEM.2X 256MB DDR PC333 KINGSTON
VGA.SPARKLE ATI 9200 128
HDD. 80GB MAXTOR 2MB ATA/133 7200RPM 9MS

za instalaciju sp-a ne treba ti bootabilan cd

ako instaliras winxp sa ugradjenim sp-om probaj da ga instaliras sa nekog drugog diska, ili probaj obican xp pa onda na njega sp1

ako ni to nece, onda proveri da ti memorija nije slucajno neispravna (jer xp u odnosu na me jede memoriju)

Vec sam probao da instaliram sa drugog diska ista prica iskopira podatke i kod prvog restartartovanja restartuje rracunar non-stop.Proverio sam i memoriju ona je u redu 512mb kingston 2x256mb.definitivno nije do nje.
U svakom slucaju hvala sto si pokusao da mi pomognes

ok ondak...

ucitaj BIOS defaults i poiskljucuj SVE u BIOS-u (zvucnu, LAN, serijske i paralelne portove, usb kontrolere.... ) i ako imas ista u PCI slotovima - cupaj napolje...

drugim recima, ostavi golu konfiguraciju sa samo VGA karticom, diskom i CD-om

Šta će ti 6 za pokretanja sistema.Dovoljna ti je jedna npr ona iz WinME, tako da možeš da formatiraš HDD i kasnije da instaliraš.I ja sam imao nebootabilen CD sa WinXP i isto nisam mogao direktno sa CD da instaliram Xp, nego sam prvo prebacio CD na HDD i onda sa HDD instalirao WinXP.Kad instaliraš windows najbolje bi ti bilo da napraviš 2 particije.Jednu manju za winxp npr 10 GB a drugu veću npr 30 GB.

Hlo:
Šta će ti 6 za pokretanja sistema.Dovoljna ti je jedna npr ona iz WinME, tako da možeš da formatiraš HDD i kasnije da instaliraš.I ja sam imao nebootabilen CD sa WinXP i isto nisam mogao direktno sa CD da instaliram Xp, nego sam prvo prebacio CD na HDD i onda sa HDD instalirao WinXP. ...

A kako si pokrenuo instalaciju XP-a iz DOS-a?

ivanhoo:
Vec sam probao da instaliram sa drugog diska ista prica iskopira podatke i kod prvog restartartovanja restartuje rracunar non-stop.Proverio sam i memoriju ona je u redu 512mb kingston 2x256mb.definitivno nije do nje.
U svakom slucaju hvala sto si pokusao da mi pomognes

Ako ni ovaj drugi CD nije botabilan pokušaj da onaj koji imaš iskopiraš na hard pa ga nareži ponovo a za disc name upiši wxpvlksp1 (ja imam dva identicna cd sa instlacijom jedan botabilan sa navedenim imenom i drugi koji nije botabilan jer mu nije isto ime) pa pokušaj da pokreneš instalaciju sa tog cd-a.

Ocito se nismo razumeli bas najbolje. Verovatno je problem druge vrste sumnjam na BIOS da je nesto tu iscackano posto u kuci imam gremlina u vidu sestre.Instalaciju sam pokretao na razne nacine sa vise cd-a i uvek isto.Poslednji pokusaj je bio je iz DOSA sa folder I386 sa komandom winnt.On pokrene instalaciju to jest prvi deo gde kopira podatke na HDD medjutim prvi restart je koban.A da zamalo da zaboravim Startna disketa za Milenijum neprepoznaje NTFC morao sam da prebacim na FAT32.

Upravo sam probao sa hdd-a prekopirao sam WINXP na HDD i pokrenuo instalaciju sada mi posle restarta izbaci poruku:
A problem has been detected and windows has been shut down to prevent damage to your computer.
If this is the first time you’ve seen this stop error screen,restart your computer.If this screen appears again ,follow these steps:
Check to be sure you have adequate disk space if a driver is identified in the stop message , disable the driver or check wit the manufacturer for driver updates.try changing video adapters.
Check wit your hardware vendor for any bios updates.Disable bios memory options such as cashing or shadowing.If you need to use safe mode to remove or disable components , restart your computer , pres F8 to select advanced startup options, and then select safe mode.

Technical Information’s

*** Stop:0x0000007e ( 0xC0000005,0Xf85adf9a,0xf8988168,0xf8987e68)

*** USB HUB.SYS-ADDRESS F85ADF9A BASE AT F85A5000, DATESTAMP 3B7D868F

Slabije stojim sa engleskim.Kapirao sam prvi deo restartovao racunar ista poruka.Pogledao sam u sistem/device manager jedino u USB controlers/VIA PCI TO USB Enhanced host controller Imam znak pitanja sve ostalo je u redu

E moji mucenici.... Prvo covjek ima HDD od 80 GB. NJega ne mozes formatirati standardnim putem. To je nova serija HDD koji se ne mogu formatirati sa startnom disketom nekog starijeg OS koji radi ur rezimu FAT ili FAT 32.. Dakle za formatiranje HDD od 80GB potrebno je imati alat i to posebno ako ze zeli praviti vise particija. Dalje, ako je covjek vec instalirao win ME onda mu je sigurno jedna particija formatirana u FAT32 i noramlno je da radi pod tim rezimom. Naravno ni win2000 pro kao ni XP ne izbjegavaju taj rezim rada ali radije koriste NTFS rezim rada. Opet moze se presvuci da kazem preko winME i XP. Ako CD sa XP nije bootabilan onda se naravno ne moze dici sa sistemskom disketom winME.. Zato pokusaj na sledeci nacin: Predpostavka je da nemas taj bootabilan CD XP-a. Pokrenes lijepo svoj winME i pustis da startuje normalno. Ubacis svoj vec postojeci CD sa XP sp1 i dobics ubrzo njegov AUTORUN. Dace ti vise opcija a ti lijepo izaberi sledece:
Ukoliko zelis da nadogradis svoj winME sa XP onda pokreni svoj XP sa opcijom UPGRADE i tvoj XP ce se preslikati preko milenijuma i radice u rezimu FAT32. ukoliko zelis da tvoj novi XP bude samo jedini OS sa novim rezimom rada NTFS onda pokreni opciju INSTAL FRESH COPY, nakon toga ce se desiti da ce tvoj novi XP traziti da ponovo formatiras particiju na kojoj je bio dosadasnji WIN ME i tim si rijesio problem. Naravno ne bi trebalo da bude daljih problema. Takodje mozes, pazljivo citajuci uputstva koje daje sama instalacija da formatiras i preostale particije tvoh HDD (ma koliko ih bilo) i da bezbjdeno okoncas instalaciju... Nadams e da sam malo pomogao.. Pozdrav..

Back