XP nece da mi se instalira na jednom od hard diskova

• Začetnik teme Začetnik teme d4ch4
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

d4ch4

Aktivan član
Poruka
1.852
Kada pocne da kopira fajlove potrebne za instalaciju na dva fajla izbaci greshku kako ne moze da ih ochita sa diska, a na kraju kopiranja izbaci da imam neke greshke na hard disku i da instalacija ne moze da se nastavi!
hard sam formatirao vishe puta, skenirao wd diagnostic tool-om (ni jendnu greshku nije pronashao) itd, itd...
Ima li leka za ovo?

Кулиража:
Odgovoricu ovde, da ti ne pisem pp dzabe:
Najverovatnije je da je problem u samom Windows CDu.
Izgreban ili na drugi nacin ostecen.
A kad odes na Ignore sve lepo radi dok ne pocne instalacija. Cim se tokom instalacije potrebni ti fajlovi, normalno je da ce javiti gresku.
Znaci uzmi drugi disk sa XPom.

sa istim diskom instalacija se regularno zavrshi na drugom hardu ali na ovom nije moguce.
znachi u pitanju je ista mashina, sve isto samo na jednom hardu oce da se instalira a na drugom nece.
da dodam josh neshto winxp je lepo radio na tom hardu i poslednjeg puta kad sam startovao na delic sekunde se pojavio neki plavi ekran i komp se restartovao.ja shta cu uzmem ubacim disk da reinstaliram medjutim nema leba.na ovom drugom hardu radi samo shto mi je on pun bad sectora...

GZ:
Khm.... Pogledaj, nije na odmet, da mozda u BIOS-u, nije ukljucena opcija Virus Chek, ili Chek all errors.. To moze da zaustavi instalaciju XP-a, posebno na malo slabijim masinama..

Pozzz...

AKo vec CD sljaka na drugim kompovima, najvjerovatnije je ovo razlog za problem koji si naveo..

kad mi se ovo desilu u biosu sam ochitao default vrednosti, ali dobro, pogledacu posle.
mislim, ne ulazi mi u glavu...hard nije sastavio ni mesec dana...
mislim, chudne se stvari deshavaju na mojoj mashini... Prvo mi je hard od 160gb, wd SATA pokazao bad sectore. Onda sam win reinstalirao nedeljno poshto je stalno padao i na kraju popizdim i kupim nov hard wd 80gb, ugradim i pritisnem dugme da otvorim cd kad ono mosha, crko cd rom.vratim se u prodavnicu kopum nov cd, namestim i instaliram xp na novom hardu. Radilo jedno 2nedelje i onda se ovo izdeshavalo sa tim novim hard diskom.
Takodje chesto mi se deshava da mi komp jednostavno zabode...?
u pitanju je sledeca mashina
k8 neo nf3 msi
amd64 3000
2x512 kingston 400mhz cl3 (ram memorija je zamenjena pre 2-3 meseca)
wd 160gb SATA
wd 80gb ATA
cd/rw LG....

poz svima. pogledacu ovo u biosu kasnije pa cu sutra da javim shta je bilo

zokky:
WD HDD ima dosta komentara da postoji falsh serija a takodje da su uvezeni i osvezeni, (popravljani) HDD ovi.Nemojte me lincovati, prica se, a gde ima dima...Licno koristim Maxtor.
Posto ti "brzo " propadaju HDD dali koristis UPS ,da nije od nestabilnog napona ili ti napajanje polako propada.

ups nemam. moguce da jeste mada mi je napajanje proveravao "majstor" pre 2 nedelje kada mi je crko cd :roll: .

nije ono u biosu probao sam danas.
nista, posto mi je hard pod garancijom reklamiracu.
hvala svima na pomoci

Back