Xiaomi miui 13 raspad telefona

Xiaomi telefon u seansama se raspada tj uništava korisnike. Tačno se vidi da je projektovan za zlostavljanje korisnika. Xiaomi sadizam.

IMG_20230331_124653.jpg

IMG_20230330_181116.jpg

Otkrio sam kako da oslobodim deo interne memorije, na svim aplikacijama ponaosob BRIŠEM ručno apdejte! Nekoliko njih je imalo po 1 GB zauzete interne memorije telefona! Posle tel instalira apdejt aplikacije od par desetina mb. Zašto glupi kineski telefon trpa apdejte na gomilu i urniše memoriju telefona?!?? Zašto je zoliko komplikovana upotreba androida?!?? Pa ovo nije za ljudsku upotrebu! Gomila đubreta! Da ponovim aplikacija SD maid ne briše to đubre!

Aplikacija stalno vuče fotografije sa interneta i gura ih u memoriju! Koji k služi keš ako se stalno skida jednote isto? Da bi se povećao internet promet? Da bi se sjebbo telefon u što kraćem periodu? Da bi se urnisala baterija?

Jel ovako na svim telefonima ili samo na kršomiju?!??

Samo na tom tvom.
Moj skoro nov Samsung S21 radi perfektno.
Zeza me samo par "sitnica":
- Malo malo iskoci poruka da nema SIM kartice. Izvadim, vratim SIM karticu, restarujem telefon nekoliko puta i za maksimum 30 minuta telefon radi.
Srecom, ovo mi se desava samo kad mi telefon bas, bas treba.
- Zvucne notifikacije za Viber, Whatsap, email, SMS mi ne rade uopste. Problemcic se pojavio nakon sto sam uradio update u februaru.
- Od tog update-a ne radi mi ni povezivanje na PC, pa cu za bakap morati da uplatim neki cloud.
- Baterija traje od 3 sata SOT, pa do skoro 5 sati, sto je fenomenalno. Barem jos pola godine necu morati da punim telefon tokom dana.

Samsung podrska je odlicna, mozes da se zalis do mile volje.

Možeš da se žališ do groba neće pomognu. Ja se žalio kinezima a oni samo preimenovali foldere pa sad ne možeš odmah da provališ kako telefon ima lažnu memoriju :lol:

I meni svojevremeno prekidale kartice pa sam isključio dual sim internet i prestalo da zeza.

U suštini xiaomi telefone kupuju nenormalne osobe tj one koje pogledaju rivju nekog smrdljivog jutjubera pa kupe.

Samsung S21 je hardverski odlican. Najvise mi se dopada osvezavanje ekrana 120Hz.
Telefon super izgleda, kamere su odlicne, baterija realno nije losa, ali problem je softver. Brdo aplikacija gde neke rade istu funkciju i gde je lako moguc konflikt.
Brdo procesa koji rade u pozadini ne cineci nista za korisnika nego za ne znam koga.
Pre par dana sedim sa drugarom i pocne on pricu o Bitkoinima. Sta bi bilo kad bi bilo i tako to, neobavezna spika.
Nakon 10 do 15 minuta dobijem poruku na Whatsap o ulaganju u Bitkoin sa nekog levog broja. Sad mi zao sto nisao uzeo skrinshot.
Inace, apsolutno sam siguran da dobar deo ljudi srednje dobi ne zanima operativni sistem za koji postoji pet ili sest miliona aplikacija i koji bi bili srecni posedovati Simbian telefon da nije nasilno ugasen, a da bi developeri imali dovoljno interesa raditi potrebne aplikacije jer bi nas bilo dovoljno.
I dalje sam siguran da je tvrdnja da nema interesa zadrzati taj OS bila samo pretpostavka.

Poslednja izmena:
Samsung S21 je hardverski odlican. Najvise mi se dopada osvezavanje ekrana 120Hz.
Telefon super izgleda, kamere su odlicne, baterija realno nije losa, ali problem je softver. Brdo aplikacija gde neke rade istu funkciju i gde je lako moguc konflikt.
Brdo procesa koji rade u pozadini ne cineci nista za korisnika nego za ne znam koga.
Pre par dana sedim sa drugarom i pocne on pricu o Bitkoinima. Sta bi bilo kad bi bilo i tako to, neobavezna spika.
Nakon 10 do 15 minuta dobijem poruku na Whatsap o ulaganju u Bitkoin sa nekog levog broja. Sad mi zao sto nisao uzeo skrinshot.
Inace, apsolutno sam siguran da dobar deo ljudi srednje dobi ne zanima operativni sistem za koji postoji pet ili sest miliona aplikacija i koji bi bili srecni posedovati Simbian telefon da nije nasilno ugasen, a da bi developeri imali dovoljno interesa raditi potrebne aplikacije jer bi nas bilo dovoljno.
I dalje sam siguran da je tvrdnja da nema interesa zadrzati taj OS bila samo pretpostavka.
Symbian je najbolji operativni sistem ikada.

Neću tolike pare da dajem za telefon ali hoću da bijem one koji prodaju telefon koji ne može normalno da radi dve godine. Naročito menadžere prodaje.

Ako ima 6 gb memorije da mi priča eee što nisi uzo sa 8 gb. Užasno sam osetljiv po tom pitanju odma mlatim. Ne mogu nikako da se odlučim pa posle puklo zaštitno staklo o lobanju ne podleže garanciji.

Neću tolike pare da dajem za telefon ali hoću da bijem one koji prodaju telefon koji ne može normalno da radi dve godine. Naročito menadžere prodaje.

Ako ima 6 gb memorije da mi priča eee što nisi uzo sa 8 gb. Užasno sam osetljiv po tom pitanju odma mlatim. Ne mogu nikako da se odlučim pa posle puklo zaštitno staklo o lobanju ne podleže garanciji.
Да имаш 6ГБ, било би ти добро. Ја имам а10 са 2ГБ рама, дакле гигабајт мање од твог, па немам проблема ЧП
Но чух да скупи С21 има проблем, изгледа да треba kupovati najjeftinije samsunge ;p

Ево има WIKO за 50 евра мало скупљи Rokit Orb,Алкател и Панасоник, па све до Виво, Редми 9 и Реaлме телефона од око 100 евра.У принципу могу да шаљу/примају позиве и поруке, па чак имају и Андроид, али имају скромне могућности.

Moj skoro nov Samsung S21 radi perfektno.
Zeza me samo par "sitnica":

Samsung podrska je odlicna, mozes da se zalis do mile volje.
u stvari samsungova podrska je odlicna.. ne radi se o telefonu ali su mi cak poslali neke stvari kad sam se zalio koje i nisu morali da posalju ali neguju kupce.

sto se tice tvojioh problema jel sii kupio nov ili polovan?
ako je nov idi u servis i resice ti..ako je polovan..ko zna sta mu je radjeno i zato baguje.

imao sam s6, s10 i sad s21fe i nijedan nikad nije bagovao.

Možeš da se žališ do groba neće pomognu. Ja se žalio kinezima a oni samo preimenovali foldere pa sad ne možeš odmah da provališ kako telefon ima lažnu memoriju :lol:

I meni svojevremeno prekidale kartice pa sam isključio dual sim internet i prestalo da zeza.

U suštini xiaomi telefone kupuju nenormalne osobe tj one koje pogledaju rivju nekog smrdljivog jutjubera pa kupe.
Znas li koji je logican zakljucak? :mrgreen:

Koliko citam ti si izgubio "tone i tone" zivaca. Mir je neprocjenjiv pa tako odrijesi kesu jer ces s tim zivciranjem zavrsit u Lazi :)

nije pretpostavka nego noki-ina realnost.
nokia je propala jer su forsirali symbian a ljudi su zeleli android

moj prvi smart je bio na symbianu i odlicno je radio, ali ljudi su prosto zeleli nesto vise.

Bezbednost, pouzdanost, odlican multitasking, mogao je da bude programiran na vise jezickih kodova, mala potrosnja energije...po meni najbolji za phonove.
pa i android programiras na 3 jezicka koda.. na koliko se programirao symbian?

sto se tice bezbednosti to mozes biti u pravu posto ja licno ne verujem open source programima i zato nisam ljubiotelj ni linuxa.

pouzdanost i multitasking je perfektan kod androida ali je moguce da zavisi i od snage hardvera samog telefona.

symbian je bio lak operativan sistem ali kao sto rekoh.. pregazen je i ljudi su hteli da predju na android.

mala potrosnja je relativna stvar jer tad nisu postojali telefoni ovilikih ekrana tako da je to vrlo vrlo diskutrabilno i pitanje je kako bi se symbian ponasao sad..nemoj zaboraviti da je u vreme symbiana bio drugaciji i sam tac skrin. bili su tft rezistiv ekrani male potrosnje energije.

pa i android programiras na 3 jezicka koda.. na koliko se programirao symbian?

sto se tice bezbednosti to mozes biti u pravu posto ja licno ne verujem open source programima i zato nisam ljubiotelj ni linuxa.

pouzdanost i multitasking je perfektan kod androida ali je moguce da zavisi i od snage hardvera samog telefona.

symbian je bio lak operativan sistem ali kao sto rekoh.. pregazen je i ljudi su hteli da predju na android.

mala potrosnja je relativna stvar jer tad nisu postojali telefoni ovilikih ekrana tako da je to vrlo vrlo diskutrabilno i pitanje je kako bi se symbian ponasao..nemoj zaboraviti da je u vreme symbiana bio drugaciji i sam tac skrin. bili su tft rezistiv ekrani male potrosnje energije.
Symbian na 6 cini mi se cak su i razvili Qtk da bi lakse pravili softvere.
A sto se tice multitaskinga mucio je android muku tada dok je jos symbian postojao cesto je znao i da puca dok kod symnbiana otvoris 32 aplikacije i one rade to sam licno probao ali sam imao najjaci symbian telefon tada i nije bio resisitive nego captive touch screen.

Back