Xiaomi miui 13 raspad telefona

Imam redmi 9 sa navodno 3+0.5gb radne memorije i navodno 32 gb interne +32gb eksterne.

Pokušavam da sklopim hronologiju raspadanja telefona koja je započela 3 meseca nakon kupovine novog u vipu tj a1 danas.

Telefon je uglavnom radio ali sa milion i jednim bagom koji su odlazili i vraćali se sa apdejtovima. Stotine hiljade apdejtova su legle na ovaj ushrani kineski telefon. Nekada je vajber znao svaki dan da se apdejtuje. Do potpunog ispunjavanja interne memorije.

Instalacijom miui 13 se odjednom pojavilo prazne slobodne memorije na sve strane ali je telefon počeo da puca i restartuje svaki dan po 10-20 puta. I to sve tačno po isteku 2 godine i garancije tj ugovora pošto su za to projektovani u fabrici.

Poslednji problemi na telefonu, elaboriraću samo krupne (blic i senzor displeja paaa navikao sam se)

Uglavnom sa apdejtom mi se uključila dodatnih 0,5 gb radne memorije (interne) telefon je bukvalno poludeo. Bmaxa mi je savetovao to da isključim i hvala mu do neba telefon je proradio normalno sada se zamrzava i restartuje tek nekoliko puta dnevno.

Najnoviji problem je da isključivanjem te shared interne memorije TELEFON SATIRE BATERIJU! Bukvalno procenti cure kao peščani sat. Pola dana umerenog korišćenja i kraj.

Zašto je nastao taj problem sa kršomijem i shared memorijom pa zato što je sistem univerzalan a svaki kršomi ima lažnu memoriju za sebe i sistem upada u dubiozu.

Sistem misli i zna da ima slobodne memorije ali ona je lažna i telefon zablokira. Ovakvim varanjem na količini prave memorije u kineskim telefona se apsolutno kontroliše rok trajanja samog uređaja.

I nakon milion i prvog vajber apdejta isti više ne radi nego što radi- moram da uđem u njega i tek tada mi stignu poruke.

Kome da se žalim za ove krševe kineske inspektoratu ili uvozniku kršomija?
Супруга користи Redmi 9, а ћера Redmi 9 note pro који је апдејтован на Miui13, ни једна ни друга се не жале иако су телефони на употреби дуже од 2 године...
Јеси ли сигуран да није до тебе и твог избора уређаја од којег очекујеш више него што си био спреман да платиш кад си га куповао (обзиром да користиш слабију верзију Redmi 9)?

Očekujem da ne pucaju sve aplikacije non stop
IMG_20230303_103709.jpg

Ne instaliram baš nikakve aplikacije upravo suprotno deinstaliram jednu po jednu. Ostale su samo ove kršomi aplikacije može li to da se deinstalira? Kako uopšte može da se instalira miui 13 bez pitanja i uništi korisniku privatnu imovinu?

Kako može da fali memorije ako koristim samo internet brauzer?!??
Šta je tu loše pisati o telefonu koji se raspada usled lažne memorije od prvog dana?!?? Ljudi treba da se upozore da kršomi valja telefone sa lažnom memorijom. Da sam ja pročitao negde da tel ima lažnu memoriju nikada nebi kupio kineski krš.

Ovako me neki vloger zx zavrnuo svojim yt mudroseralijama.

Poslednja izmena:
Ne instaliram baš nikakve aplikacije upravo suprotno deinstaliram jednu po jednu. Ostale su samo ove kršomi aplikacije može li to da se deinstalira? Kako uopšte može da se instalira miui 13 bez pitanja i uništi korisniku privatnu imovinu?

Kako može da fali memorije ako koristim samo internet brauzer?!??
Šta je tu loše pisati o telefonu koji se raspada usled lažne memorije od prvog dana?!?? Ljudi treba da se upozore da kršomi valja telefone sa lažnom memorijom. Da sam ja pročitao negde da tel ima lažnu memoriju nikada nebi kupio kineski krš.

Ovako me neki vloger zx zavrnuo svojim yt mudroseralijama.
Te fabricke aplikacije se ne mogu deinstalirati mozes samo da ih onemogucis da rade u pozadini.

Imao sam dva Šaomija, Redmi 8 i Redmi Note 11. Jednom prilikom sam odlučio da probam Realme i bio sam oduševljen softverom. Nisam imao većih problema sa MIUI ali je spartanski kodiran. Trenutno kao backup telefon koristim Vivo i takođe sam prijatno iznenađen. Što se tiče Androida na MIUI se ne vraćam, sve ostalo može.

Back