wuauclt.exe

Poruka
17.133
Imam veliki problem sa ovim . Pojeo mi je ram i cpu , posle 3 sata koriscenja pc-a , on se pokoci kao lud da moram rucno da ih gasim preko task messangera :confused: Mislim da mi je ne jede samo on . Kada startujem racunar odmah u startu nabijem cpu usage 50% a ram ode preko 700mb :confused: Kako i cime mogu da resim ovaj problem :confused:
Za ovaj wuauclt.exe sam probao ono sa neta da iskljucujem automatic update i nije pomoglo :neutral:

Imam veliki problem sa ovim . Pojeo mi je ram i cpu , posle 3 sata koriscenja pc-a , on se pokoci kao lud da moram rucno da ih gasim preko task messangera :confused: Mislim da mi je ne jede samo on . Kada startujem racunar odmah u startu nabijem cpu usage 50% a ram ode preko 700mb :confused: Kako i cime mogu da resim ovaj problem :confused:
Za ovaj wuauclt.exe sam probao ono sa neta da iskljucujem automatic update i nije pomoglo :neutral:

http://www.spywareremove.com/removewuaucltexe.html

Instaliraj Malwarebytes i pokušaj sa njim očistiti....

Poslednja izmena:

Evo proverio sam....IMAM GA I JA.....ali meni komp....ISPRAVNO RADI...:)

wuauclt01.jpg

Verovatno ti je korumpiran ili oštećen....kada imaš ...TAKVE PROBLEME...;)

Pored ostalih navedenih rešenja....predlažem da izvršiš ...OVERVRITE...oba fajla u ..Safe Modu....( tako sam ja rešavao neke slične probleme )
Ako mi daš mejl....poslaću ti ispravne...:ok:
ILI
U... Safe Modu....System Restore.....i vrati podešenja na datum.... pre pojave tih problema...( time možeš i virus da izbišeš...ako ga imaš..;)..)

Evo proverio sam....IMAM GA I JA.....ali meni komp....ISPRAVNO RADI...:)

wuauclt01.jpg

Verovatno ti je korumpiran ili oštećen....kada imaš ...TAKVE PROBLEME...;)

Pored ostalih navedenih rešenja....predlažem da izvršiš ...OVERVRITE...oba fajla u ..Safe Modu....( tako sam ja rešavao neke slične probleme )
Ako mi daš mejl....poslaću ti ispravne...:ok:
ILI
U... Safe Modu....System Restore.....i vrati podešenja na datum.... pre pojave tih problema...( time možeš i virus da izbišeš...ako ga imaš..;)..)

Sve je to u redu, ali on mora i prvo da utvrdi da li se radi o legitimnom fajlu.....Njegove su riječi: "Imam veliki problem sa ovim . Pojeo mi je ram i cpu , posle 3 sata koriscenja pc-a , on se pokoci kao lud da moram rucno da ih gasim preko task messangera Mislim da mi je ne jede samo on . Kada startujem racunar odmah u startu nabijem cpu usage 50% a ram ode preko 700mb ""

Evo sada sam gledao kod mene....ta aplikacija ...UOPŠTE NIJE ANGAŽOVANA...

Ako nije problem ...prikaži šta vidi Task Manager u prozoru...Aplications...:think:.

Imaš neku apolikaciju koja ...FORSIRA TAJ FAJL...

Jesi li probao ..opciju...System Restore...:think:

Dodatak:

Osenči sve te... wuaucit.exe...i ugasi te procese....da vidiš ...koja če se aplikacija ugasiti...( kao gore napisano.. KOD MENE...taj fajl.. NIJE UOPŠTE NIJE ANGAŽOVAN...)

Poslednja izmena:
Evo sada sam gledao kod mene....ta aplikacija ...UOPŠTE NIJE ANGAŽOVANA...

Ako nije problem ...prikaži šta vidi Task Manager u prozoru...Aplications...:think:.

Imaš neku apolikaciju koja ...FORSIRA TAJ FAJL...

Jesi li probao ..opciju...System Restore...:think:

Dodatak:

Osenči sve te... wuaucit.exe...i ugasi te procese....da vidiš ...koja če se aplikacija ugasiti...( kao gore napisano.. KOD MENE...taj fajl.. NIJE UOPŠTE NIJE ANGAŽOVAN...)

I ja sam pomislio, ali cak iako neko izaziva ovo na rad, ta aplikacija nije prikazata , evo i screenshoota

ONDAK IMAŠ ....SAMO DVE SOLUCIJE...:(.

1. U SAFE MODU...System Restore....povratak na datum ....PRE NASTANKA OVIH PROBLEMA...( ako ti je uključen )....AKO POMOGNE..;)...DETALJNO SKENIRAJ KOMP...na viruse i ostala govna...( pored svog AV...testiraj Malwerbaitsom...Bit Defenderom ...itd )

2. U SAFE MODU....DETALJNO SKENIRAJ KOMP....ako ne nađe nista....ne gine ti ...REINSTALACIJA...:(

Pre nego bilo šta uradiš...FIZIČKI SE OTKAČI SA INTERNETA.....ako se ...SMANJE TI PROCESI....onda imaš ...CRVA....ili neki ...SPY SOFTWARE....:sad2:

wuauclt. exe je "Windows Update Automatic Update Client" servis.
Start -> Control Panel i pogledaj koje ti je podešavanje za Windows Update. Ako je totalno automatic, promeni na nešto drugo, potencijalno da ti prijavi dostupne update-e PRE nego što ih skine, dakle da ne radi ništa bez tvog znanja i odobrenja. Alternativno, ali ne i preporučljivo (iako ocaj OS više neće dobijati dedicated update-e) isključi Update totalno i vidi da li pomaže.

Ipak, možda je vreme da zaboraviš na XP i, ukoliko ti komp podržava, instaliraš Windows 7. Vistu bih preskočio ako radiš nešto važnije, jer Vista nije toliko loša dok god se koristi za jednostavne stvari xD

Start -> Control Panel i pogledaj koje ti je podešavanje za Windows Update. Ako je totalno automatic, promeni na nešto drugo, potencijalno da ti prijavi dostupne update-e PRE nego što ih skine, dakle da ne radi ništa bez tvog znanja i odobrenja. Alternativno, ali ne i preporučljivo (iako ocaj OS više neće dobijati dedicated update-e) isključi Update totalno i vidi da li pomaže.

Ipak, možda je vreme da zaboraviš na XP i, ukoliko ti komp podržava, instaliraš Windows 7. Vistu bih preskočio ako radiš nešto važnije, jer Vista nije toliko loša dok god se koristi za jednostavne stvari xD

Ovaj tvoj komentar je SASVIM NA MESTU....:).

Mada....malo ko ima instaliran legalni Windows.na kućnom kompu....i obično se...ta opcija automatskog apdejta... ODMAH ISKLJUČI..;)....da bi se sprečilo Microsoft...da ti pri prvom apdejtu ..BLOKIRA NELEGALNI SOFTVER...:sad2:.

Isprobavao sam iskljucenje update-a i nije pomoglo .

Imam 4400+ athlon , 2*1gb ram, dobru maticnu lol , 9500gt , jel moze na ovom da se pokrene sedmica ?

wuauclt.exe je upravo to što je Gornot napisao, "Windows Update Automatic Update Client"

Potrebno je isključiti Automatic Update i restartovati računar da se isti ugasi.

Poželjno je "deštiklirati" Automatic Updates, u "Change the way Security center alerts me", u Windows Security Centru, da ne bi ubuduće opominjao da je Update isključen;)

Inače, to mi je jedan od prvih koraka koje radim nakon instalacije Win XP OS-a:ok:

Imam 4400+ athlon , 2*1gb ram, dobru maticnu lol , 9500gt , jel moze na ovom da se pokrene sedmica ?

Ne da se pokrene, nego da leti!:) Ozbiljno, osjetićeš ubrzanje računara.

Poslednja izmena:
wuauclt.exe je upravo to što je Gornot napisao, "Windows Update Automatic Update Client"

Potrebno je isključiti Automatic Update i restartovati računar da se isti ugasi.

Poželjno je "deštiklirati" Automatic Updates, u "Change the way Security center alerts me", u Windows Security Centru, da ne bi ubuduće opominjao da je Update isključen;)

Inače, to mi je jedan od prvih koraka koje radim nakon instalacije Win XP OS-a:ok:

Ne da se pokrene, nego da leti!:) Ozbiljno, osjetićeš ubrzanje računara.

verujem al sto ne znam to sam da uradim :(

moram da zovem tatinog druga da sredi to

Nema potrebe... Nađi Windows 7 na torentima ili pre-cracked ili naknadno skini "Windows 7 Loader" i hakuj sedmicu, ima da radi kao bombona. Nije fora ostavljati sistem nezaštićen bez update-a, prvenstveno jer sada imamo i Service Pack 1.

Uostalom, za razliku od XPa, 7 automatski detektuje hardver i daje opciju skidanja i instaliranja generičkih drajvera, dakle, Win7 radi sa većinom hardvera "out of the box", instaliraš, i prvog logovanju možeš pravo na net da skidaš prave drajvere. Prednosti su ogromne, ali bez update-a će raditi jednako loše kao i XP. Do sada nisam video ni jednu verziju 7ice na kojoj ne rade Automatic Update i, nakon hakovanja Loader-om, prolaziš kroz svaki "Genuine Advantage Validation", dakle, bez problema instaliraš IE9, MSE, Office (za koji doduše treba poseban hack) ili bilo šta drugo što zahteva "legalan" Windows. Ti crack-ovi nisu isti kao za XP, zato i nema brige o blokiranju od strane MSa.

Pa u susštini, da, ako nije integrisana na matičnoj, idu posebni drajveri, kao i za grafičku (doduše WinUpdate meni odmah daje generičke drajvere). Ja, srećom, znam koji hardver imam (što većina ljudi kojima sam popravljao OSove nisu lol) tako da ih izbegavam :D

Back