WORKING FEMALES - attention!

• Začetnik teme Začetnik teme Betty
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ajde da iskoristim ovu temu(i odbacim,hehhe)
Ne znam cemu vise ta blentava pravila na poslu, kad je u pitanju ljubaznost po sluzbenoj duznosti.
Zna da me folira(a yebala bi mi sve po spisku, dok preturam po artiklima), znam da me folira i dokle tako.
Ne zelim naravno da se ide u drugu krajnost, pa da sadrzaj iz zagrade pokulja napolje, ali zar je tesko ponasati se normalno.
NECU VESTACKI OSMEH!

Betty:
"Zanovetanje i primedbe zbog vremena ili pokvarene fotokopir-mašine postali su prekršaji za koje radnici mogu dobiti otkaz u toj informatičkoj kompaniji. „Zaposleni su potpisima na ugovorima pristali da budu dobro raspoloženi, a oni koji se probude neraspoloženi neka ostanu kod kuće”, rekao je neimenovani menadžer firme."
Ovo je otprilike napisala Beti, a posle je bilo nešto i o pijankama po firmama a u vezi proslava... :roll:
A mene zanima - DA LI JE DOBRO RASPOLOŽENJE IMPERATIV SADAŠNJICE, NE SAMO NA POSLU, NEGO I INAČE? :shock:

Mislim, što je bre veselost ispred tuge?
Lično glasam za ravnopravnost svih stanja i osećanja.

Neću da budem nesrećna što sam nesrećna. Hoću samo da budem nesrećna.
Ako razumete o čemu govorim...:arrow:

nova boja
pa ne pokazujem sem kad sam u kancelariji,onda me bas briga,ali ne smeju da me vide lose raspolozenu s klijentom.ok mene znaju pa znaju takodje da su ti momnti retki i da znaci da je nesto ozbiljno kad ne mogu da se suzdrzim
ali gospodariti svojim raspolozenjem kod nas je must!a nama menadzerima tako savetuje direktorica na sastancima "ajde mesec nije izgubljen,dizite atmosferu medju devojkama " sto znaci da treba da kazem prolazeci pored devojke "super mala videla sam te da si napravila super prodaju,ajde idemo dalje znam da mozes!!!jos samo 10 000€ do 19h"
mislim meni je problem da motivisem ljude za nesto u sta ne verujem sama.

hanibaI77:
mislim meni je problem da motivisem ljude za nesto u sta ne verujem sama.
I meni.:-?
A ne verujem u "shiny happy people"... ni na poslu, ni inače.:D

Dobra ti je nova boja. Izgledaš drugačije, ali ti stoji dobro. Doduše, i plava kosa ti je stajala dobro. Totalni si transformers. :wink: Batali prodaju i pali u fotomodele.

CaLiMeRo:
Ovo je otprilike napisala Beti, a posle je bilo nešto i o pijankama po firmama a u vezi proslava... :roll:
A mene zanima - DA LI JE DOBRO RASPOLOŽENJE IMPERATIV SADAŠNJICE, NE SAMO NA POSLU, NEGO I INAČE? :shock:

Mislim, što je bre veselost ispred tuge?
Lično glasam za ravnopravnost svih stanja i osećanja.

Neću da budem nesrećna što sam nesrećna. Hoću samo da budem nesrećna.
Ako razumete o čemu govorim...:arrow:

jeste, beti prenela neku vest....
nego, drugo me nešto zanima :arrow:
jeste li imali u rl iskustva sa nesrećnim kolegama/koleginicama? Onako, malo malo pa u nekom TRAGIČNOM raspoloženju :?
Mene to nervira.
Kad nisam raspoložena - ćutim (da, da! :P ) i radim, razgovaram koliko je neophodno zbog koordinacije. A onda odem s drugaricom na kafu, posle 17h. I ne vidim NIJEDAN razlog da se puca po šavovima zbog toga što npr. nema šećera! Undertone je ok, ali mislim...jeste se sreli nekad sa depresivcima u radnoj okolini, ozbiljno?

evo ovo pogledajte
Namjera osnivanja obitelji – više poteškoća za žene!

Čak 90% žena smatra da bi im izjava o namjeri osnivanja obitelji pred komisijom za zapošljavanje, znatno umanjila šanse da dobiju posao za koji se natječu. Tek 9% žena smatra da ta izjava ne bi imala nikakve posljedice – ni pozitivne ni negativne, dok samo 1% smatra da im takva izjava može pomoći.
Kod muškaraca, rezultati su potpuno drugačiji – 30% ih smatra kako bi im namjera osnivanja obitelji smanjila mogućnosti za dobivanje posla, 56% smatra da ta njihova namjera ni na koji način ne bi utjecala na njihovo zapošljavanje, dok čak 14% smatra kako bi im takav plan čak i pomogao u dobivanju posla.
Rezultati pokazuju da kad se radi o muškarcima, kao da je odluka o osnivanju obitelji dodatna potvrda da su zreli i odgovorni. Za razliku od toga, zaposlenim će ženama obitelj biti trajan izvor dekoncentracije: neće se stići dovoljno posvećivati svome poslu, kada postanu majke neće moći raditi prekovremeno i sl.

Šef i tajnica - istinite laži

Studija koja je potvrdila omraženi stereotip otkriva tajnu privlačnosti na radnom mjestu.

Rezulati istraživanja Sveučilišta u Michiganu koje je svojim sudionicima pokazalo sliku iste žene sa različitim poslovnim funkcijama dokazuju tezu da se privlačnost temelji na odnosu dominacije i subordinacije, no isključivo u glavama muškaraca.

Naime, čak 90% ispitanika atraktivnijom smatraju ženu-asistenticu od žene-šefice. Grupa se također izjasnila da će za buduću bračnu suputnicu radije odabrati ženu niže funkcije, nego svoju ravnopravnu suradnicu ili šeficu.

Isti pak anketni model primijenjen na 208 žena pokazao je indiferentnost na funkcije koje zadani muškarac obnaša, što je srušilo dosadašnja uvjerenja kako žene preferiraju dominantne muškarce.

Istraživanje se dotaklo i teme one-night stand-a gdje su i ženski i muški sudionici izjavili kako im je u tom slučaju funkcija partnera – irelevantna.
Značenje ove studije seže još dublje u povijest ljudske evolucije te ukazuje kako su muškarci skloni subordiniranim ženama mogli biti sigurniji u očinstvo budućih potomaka, što znači da podređenost osigurava vjernost a time i prijenos gena dalje u budućnost.

U kancelariji do moje je sjedila jedna cura koja je citav dan, ali CITAV DAN brondala....sad joj je hladno, sad joj je vruce, sad je onaj program izludjuje, pa je gladna, pa kad ce rucak, pa kako su ovi keksi ostarili, (kopir aparat, kompjuter i konkretne stvari ne treba ni da spominjem) ma, da siznes....a kad neko spontano krene da pjevusi ili sl. e, onda ona "kulturno" zamoli da prestanes jer je to dekoncentrise... :shock:
Mislim da je x puta isla kod sefa na razgovor zbog toga...mislim, u tom slucaju bi taj "ugovor o raspolozenju" bio stvarno super stvar...stvarno je nevjerovatno koliko to izbacuje iz takta

A sto se tice Engleza-alkoholicara....pa, nek im ukinu alkohol....nek naprave bozicnu proslavu bez alkohola.

Betty:
jeste li imali u rl iskustva sa nesrećnim kolegama/koleginicama? Onako, malo malo pa u nekom TRAGIČNOM raspoloženju :?
Mene to nervira.

I ne vidim NIJEDAN razlog da se puca po šavovima zbog toga što npr. nema šećera!
Čekaj, opiši malo šta rade ti tvoji malo-malo-pa depresivni? :shock: Ako samo kidišu na šećer, možda im život počinje nakon jutarnje kafe. 8-) Postaraj se da bude dovoljno sugar-supplies i biće sve OK. :wink:

Moje kolege su 85% muškarci. Čitaj: ne kenjkave i loša osećanja, ako ih i imaju, ne verbalizuju. Imam i par žena. Jednu, trajno on-the-flow, jednu čelik ženu, i dve umereno zadovoljne i dobre samokontrole. A i ja sam sama u kancelariji... ne vidim te izlive ako ih i ima...

mammy:
jedna cura koja je citav dan, ali CITAV DAN brondala....sad joj je hladno, sad joj je vruce, sad je onaj program izludjuje, pa je gladna, pa kad ce rucak, pa kako su ovi keksi ostarili, (kopir aparat, kompjuter i konkretne stvari ne treba ni da spominjem) ma, da siznes...
Imam i ja jednu što stalno ima neke komplikacije i UVEK negativne komentare. :-? To je pomenuta "on the flow"... To baš opterećuje, ja sam po prirodi vedra i mrzim da mi neko mrači u svakodnevici...:D

tako bih volela da radim s muskarcima
"uradi to i to"
"uradjeno.odoh kuci"
"ciao"
a sa zenama
"jao dobila sam"
"jao pao mi secer"
"jao dete mi bolesno"
"jao nisam cula kako treba"
"jao kuce mi ima temeraturu"
"jao mislila sam da imas nesto protiv mene"

hehe a za mesec decembar su nam rekli da pored dva parfema na koja imamo pravo mescno ako nisi bolestan onda dobijas 4(jer je decembar u komercu jako bitan i potrebni su nam ljudi) a jedna nije to cula i satro se razbolela krajem novembra pa zakacilo i decembar.jao kad je dosla iz p i z d e la "to nije u redu radimo 11 meseci i na kraju zbog dva dana nemam duplu dotaciju" ja joj kazem "karol,tih 11 meseci svakako imas dotaciju,a ovo je bas da bismo izbegli bolovanja u decmbru,i to je poklon ,njihova dobra volja a ne obaveza"
posle smo joj se smejali u kancelariji

zašto šire - ne šire. Širili bi da se.ruckaju okolo...:roll:
Ja volim da se PRITAJIM kad sam bezveze, mislim, to očekujem i od drugih, a ne tragičnu galamu i optužbe i emocije..aaaaaa...:x
Ne bi verovala - mi se nekada toliko zaradimo da se čuje samo tipkanje po tastaturi, ništa više. Ume da traje po nekoliko sati...inače je košnica., i to mi je isto ql, to znači da nije gužva, sve ok...

Hani, treba da zahtevaš da ne donose svoje privatne probleme na posao. Onog momenta kad pređu prag - da na vratima ostave sve te trice. Tim rečima! To NISU argumenti na radnom mestu, razgraniči to, ne daj se uplesti u gluposti i trivije.

jeste, Cali, imamo dvoje - itekako KIDIŠU NA ŠEĆER, ne bi verovala - NE KORISTE KAŠIKU, SAMO SUNU IZ TEGLICE, ODOKA, BAR 100 GRAMA U ŠOLJU.
I naravno da 1kg nestane za 3 dana :lol:

A to bude POVOD za jednu da se razgalaimi kako, pazi sad, joj je "svega dosta" :shock:

Razlog je narano, duboko u psihi....jel ti poznato ovo mammy? :lol: I ova naša isto tako, s vrata, u prvih pet minuta saznamo SVE šta je radila otkako je juče izašla iz redakcije: ko je dočekao, gde je bio stariji sin, kakvu hranu jeo mačak i kako je skakao i mnjaukao, pokvarila se mašina za veš, nije mogla da nađe 1 čarapu, u pola pranja kose joj je nestalo vode (!!!) pa je eto, došla na posao u 16:30....I SVE TO U PRVIH 5 MINUTA, dok se svlači :lol: :lol: :lol:

Back