Word 2007. mali problemcic

gost 167296

Iskusan
Poruka
5.962
Ovako, kada kucam neki tekst, i iskucam recimo jedan pasus, i posle hocu da se vratim u prvu recenicu i pomocu space dugmeta da pomerim red malu desnu stranu, Word mi to ne dozvoljava, i onda moram da obrisem to, pa na prazno da idem na space i kad dovedem kursor tamo gde mi treba (npr na sredini lista) onda pocnem tu da kucam. Sad mi je problem to da radim jer mi je ceo tekst iskucan, sad ga samo tehnicki popravljam, pomeram gde koji red treba da pocinje i podebljavam sta je potrebno. Kako da sredim to da mi red ne bude fiksiran uz levu marginu (ispisani red), kada je prazan moze da se pomera kursor. Valjda ce me neko razumeti, malo je komplikovano za objasniti :mrgreen:

Tebi je problem kod lenjira: pomeri gornju marginu na unutra, ovako:

capturept.jpg

Ovako, kada kucam neki tekst, i iskucam recimo jedan pasus, i posle hocu da se vratim u prvu recenicu i pomocu space dugmeta da pomerim red malu desnu stranu, Word mi to ne dozvoljava, i onda moram da obrisem to, pa na prazno da idem na space i kad dovedem kursor tamo gde mi treba (npr na sredini lista) onda pocnem tu da kucam. Sad mi je problem to da radim jer mi je ceo tekst iskucan, sad ga samo tehnicki popravljam, pomeram gde koji red treba da pocinje i podebljavam sta je potrebno. Kako da sredim to da mi red ne bude fiksiran uz levu marginu (ispisani red), kada je prazan moze da se pomera kursor. Valjda ce me neko razumeti, malo je komplikovano za objasniti :mrgreen:

Aлатка "Indent" (тачније "Increase Indent")...

У секцији "Paragraph" (главне траке) клик на малу стрелицу (у доњем десном углу) и отварају се опције за подешавање. Под секцијом "Indentation" ставка > "Special" и из падајугег менија изабереш > "First Line" a у суседном пољу подесиш жељени размак.

Pokusala sam i to ali nece...Evo kako stvari stoje, ovaj prvi red koji pocinje sa 3) sam sama namestila tako sto sam obrisala sve pa isla na spejs pa dosla kurosrom tu gde treba i onda pocela da kucam, e sad, red ispod 3) treba da mi stoji u ravni sa 3) a ne tako da bude pomeren u levu stranu, kad stavim kursor ispred prve reci i stiskam spejs nista se ne desava :sad2:
sa slike se vidi da je lenjir podesen kao kod tebe

Prilozi

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    19,8 KB · Pregleda: 6
Pokusala sam i to ali nece...Evo kako stvari stoje, ovaj prvi red koji pocinje sa 3) sam sama namestila tako sto sam obrisala sve pa isla na spejs pa dosla kurosrom tu gde treba i onda pocela da kucam, e sad, red ispod 3) treba da mi stoji u ravni sa 3) a ne tako da bude pomeren u levu stranu, kad stavim kursor ispred prve reci i stiskam spejs nista se ne desava :sad2:
sa slike se vidi da je lenjir podesen kao kod tebe
Кад нешто хоћеш да набрајаш идеш на "Numbering" (1,2,3..) не подешаваш то спејсом.!

uh uh uh. dosta loše formatiraš tekst.

Preporuka 1.

- Paragrafe ne odvajaj stiskanjem ENTER (amo praviš nove prazne paragrafe, već prostim dodavanjem Spacing-a (nalazi se na kartici Page Layout)
- Kada želiš novu stranicu, jednostavno stisni CTRL+ENTER. Word automatski preskače na praznu stranicu.
- Kada hoćeš da uređuješ tekst, uključi paragrafe (kaligrafsko P naopačke u kartici Home)
- Nabrajanje se vrši pomoću Numbering, Bullets i Multilevel list na kartici home.

Ja ću ti formatirati tekst i dodati komentare kako je sve urađeno. Pa ti onda nastavi tako, i videćeš da će biti kako treba.

TeX! Samo kao što već pomenuh, verovatno ti se ne bi svideo. Word radi po principu "ono što vidim na ekranu, dobijem na papiru" TeX radi po principu "Ono što želim je ono što dobijem na papiru" A na ekranu kucaš samo gomilu komandi koje TeX procesor kasnije upotrebi da formatira tekst. Nije to naravno tečko za upotrebu, mada malko liči na programiranje. Inače na sreću nas običnih korisnika, razvijeni su i alati koji malo ublažavaju to.

Back