Wonder Showzen

Fency_Killer

Domaćin
Poruka
4.596
wondershowzen2.jpg


Po formi, emisija podseća na stare dečije emisije, prvenstveno Ulicu Sezam. Ali, Wonder Showzen parodira ovu formu pretvarajući je u emisiju za odrasle uz satirički, crnohumorni osvrt na politiku, religiju i kulturu. Otprilike jednom u deset godina, pojavi se tv emisija koja podiže standarde u oblasti komedije (ili spušta, zavisi koga pitate). Wonder Showzen je ta emisija za prvu dekadu XXI veka.
Svaka epizoda počinje upozorenjem koje otprilike glasi: "Wonder Showzen sadrži uvredljive sadržaje koji su suviše grozni za dečiji uzrast. Oštre, ružne i duboke istine koje Wonder Showzen obelodanjuje mogu skršiti one koji su nejakog duha. Ako dopustite detetu da gleda ovu emisiju, vi ste loš roditelj ili staratelj."
Ovo upozorenje je potpuno tačno, a istovremeno daje autorima prostor za nesmetano delovanje. Ovo je verovatno jedna od najmračnijih emisija ikad i samo skrivanjem iza dece autori se mogu "izvući". Ako pošaljete odraslu osobu na Wall Street da pita poslovne ljude "Koga ste eksploatisali danas?" ili "Gde ćeš se sakriti kada dođe revolucija?", to možda ne bi bilo smešno, ali ako pošaljete crnu devojčicu... Rezultat je mešavina veselja i tenzije koja će nasmejati svakoga.
U emisiji se često mogu videti intervjui sa decom koja daju ne-dečije odgovore, zatim deca reporteri koja intervjuišu odrasle na ulici u segmentu koji se zove "Beat Kids" i naravno, iritirajuće ulične ankete lutke Clarence-a, kome glas daje Vernon Chatman.
Animirani segmenti su takođe veoma intenzivni i provokativni. U jednoj takvoj animaciji, dat je pogled na svetsku geopolitiku u 30 sekundi. Počinje sa jednostavnim crtežom planete. Zatim, SAD oživljavaju kao grabljiva životinja koja ždere i ***** po svim ostalim zemljama.
Wonder Showzen sadrži veliki broj uznemirujućih skečeva. Na primer, reklama za mleko:
"Većina pakovanja mleka ima sliku nestalog deteta... naše mleko ima petoro nestale dece!"
Dete: "Pet slika nestale dece je četiri puta bolje od jedne slike."
Mama: "Nedostajala mi je moja mala ćerka...ali sada je viđam svako jutro."
Dete na fotografiji: "Pogledajte iza stare šupe, još ima nade!"
Dete na drugoj fotografiji: "Vidimo se u košmarima..."
U pesmi posvećenoj robovima, deca pevaju:
"Robovi! -Izgradili piramide
Robovi! - Izgradili partenon
Robovi! - Izgradili Ameriku
Ovo je vaša pesma, Hvala vam robovi!"
U jednoj epizodi, koja verovatno predstavlja najbogohulnijih 30 minuta na televiziji ikad, Bog izvršava samoubistvo nakon što je izgubio u igri papir kamen makaze i zatim biva isečen na komade i pojeden od strane dece i lutaka.
Zanimljivo je da je WonderShowzen prvobitno ponuđen velikoj kući USA Network. Po legendi, nakon 10 minuta gledanja, urednici su rekli da to ne može nikako ići na TV. Ipak, MTV2 je u okviru "rebrandiranja" ubacio Wonder Showzen u program. Pojavio se zajedno sa glupim emisijama Damage Control i Wildboyz. Pilot emisija je nazvana jednostavno "Kids Show" - "Emisija za decu". Pesma "Kids show" je i dalje na špici.

jedna od najšokantnijih emisija koju sam imao prilike da pogledam...primetio sam da je mnogi redovno prate bez obzira da li je voleli ili mrzeli,a ja preporučujem da je odgledate jer sigurno nećete biti ravnodušni :wink:
 
Da biste mogli da kreirate nove teme, trajno koristite svoje ime i ne pogađate stalno slike - kliknite ovde da se registrujete.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.