wireless i ping

• Začetnik teme Začetnik teme HAD~
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

HAD~

Aktivan član
Poruka
1.946
sutra ili prekosutra bih trebao da uvedem wireless net. Od mene do predajnika ima oko 6 km,ima opticka vidljivost... Sad me plasi da ne potpisem ugovor (18 meseci) a da od pinga ne mogu nista da radim. Ako neko ima iskustva sa wireless-om,bio bih mu zahvalan ;)

Traži od njih da testiraš net prije potpisivanja ugovora. Ili ajd kod nekog ko je zakačen na tu istu antenu i vidi ping.

Ping ti ne zavisi od jačine signala, imaćeš ti dobar signal...

Edit: Ja sam sa pingom 9-10-11 (768mbps), što je jako dobar ping, mogao konektovati samo na obližnje servere za igru.

Al nije mi to bio problem, ionako ništa nisam igrao:mrgreen:

Poslednja izmena:
fora je u tome sto izmedju predajnika i mene nema bas nista,ni najmanja prepreka a u bgdu tona zgrada i kojecega,a i on je to pravio da bi prodavao net pa je verovatno stavio kvalitetniju opremu. To je inace firma koja radi satelitske tv,video nadzore...

wlani.jpg
ovo je slikano sa nekog brda iznad mene. ja sam skroz ispod strelice ;)

Pa da ...mozes sa Grid Antenom ...;)

Trebas da znas da Hakujes Wireless Mrezu ..a to nije lako :lol:

Nadji nekog ko zna i dovedi ga kuci ..da ti je Hakuje za sat vremena :D

Poslednja izmena:
Ja verujem da cu imati dobar signal,samo me brine kakav je inace wlan net.

mislis da ta daljina nema veze sa pingom?

Da,i kako ce mi vreme uticati na signal i prekide? Posto ce mi antena biti stavljena na kucu,ako,recimo grom,udari u nju,hoce li mi se prekinuti net? Ma salim se,nego ako je pljusak ili magla...?

Poslednja izmena:
Ja verujem da cu imati dobar signal,samo me brine kakav je inace wlan net.

mislis da ta daljina nema veze sa pingom?

Da,i kako ce mi vreme uticati na signal i prekide? Posto ce mi antena biti stavljena na kucu,ako,recimo grom,udari u nju,hoce li mi se prekinuti net? Ma salim se,nego ako je pljusak ili magla...?

Kod mene, dok sam imao wireless, od max 5 crtica signala imao sam 3-4. Ni najveći pljuskovi i oluje nisu ometale signal.

A kakav ćeš imati ping, zavisi od paketa koji uzmeš, opterećenosti servera i još 100 čuda, a najmanje od signala...

Ja sam na 300m od predajnika pa opet se desi da dobro pingam (veliki ping) s vremena na vreme, mada to ne zavisi samo od daljine vec i od provajdera, vremenskih uslova, fizickih smetnji i sto cega.

Evo,pre dva sata sam uveo. Prvi utisak je zadovoljavajuci,jedino utisak kvari yt,nije problem u ucitavanju snimaka vec dok otvori sajt. uzeo sam paket od 1mb/s i ping mi je mi je na speed testu bio 69 a u cs oko 30,samo nekad zna da skoci na trenutak,i preko 100. vise ne mogu da kazem jer ne mogu ni da procenim jer brat non stop cacka yt na njegovom kompu tako da je meni usporen ;)

Back