Wing Chun

sertificate i sl..

Prilozi

• andjelko 1.jpg
    andjelko 1.jpg
    35,2 KB · Pregleda: 9
  • andjelko 3.jpg
    andjelko 3.jpg
    68 KB · Pregleda: 8
  • andjelko 5.jpg
    andjelko 5.jpg
    31,6 KB · Pregleda: 8
Ogradjujem se od Andjelka Petrovica Belog i njegovog Yong Chuna/dodelio sam mu pocasno zvanje iz moje skole/,i njegovog seminara u Rumi/2011g/,jer sam u Rumu dosao do duse na njegov poziv da podrzimo G.Galijasa koji je pokretao klub tada sto je i on iskoristio da bi sebe izreklamirao.Zatim covek pravi diplome,sertificate preko interneta,fb-a nanoseci tako i stetu celokupnom kung fu/na mnogima nisu mi upisali ni valastito ime nego nadimak Beli,praveci svesno ili nesvesno obicnu sprdnju od svega/.Nije mi prijatno ovo sto moram da objavim,ali moram da ogradim od svega ovoga ljude koji se iskreno bave kung fu vestinama.
Sifu Milan Pavlovic
Postovanje Sifu Milane, slazem se da je ovo sto radi Andjelko jako losa reklama za vestinu. Interesuje me kakvo ste mu pocasno zvanje dali i koja ste Vi linija Wing Chuna, ispred koga ste polagali za zvanje Sifu, i gde imate klubove. Hvala.

Ucenicke stepene sam ispolagao god gospodina sa Severa zemlje(12 stepeni po Leung Ting skoli,u Cheungovoj skoli je 10 stepenm vec majstorski)/cije ime ne bih spominjao jer je presao na neki drugi kung fu koji se meni nije svidjao/a postoje i drugi razlozi/,Zatim prelazim najpre kod Sinise Ivanjija/Novi Sad/ gde najprije polazem za majstora a ubrzo i odlazim i dalje na obuku u BiH/po Leun Tingovoj liniji/kod ucenika pok.Milana Prosenice gde najpre polazem za instruktora samoodbrane/u centru za obuku u Tuzli kod g.Sadika Karahasanovica/,posle nekoliko godina treniranja i obuke zasluzio/dodeljuju mi sertificat majstora za Ving Tsun/isto po skoli M.Prosenice/...itd.
Inace u Ving Tsunu/wing chunu sam 17g i trenirao sam karate vise od 2g,radio sam i SANDU-kick boxing ali u okviru Ving Tsuna nisam zasebno.

Sto se tice treniranja to je za sada samo u Valjevu/stim sto preko leta radimo na stadionu javi se preko sajta ,nisam nikakve klubove sirio po zemlji ili van nje niti imam za sada zelju za takvim necim.
Sto se tice Andjelka dodelio sam mu pocasno zvanje od moje skole/kao coveku koji voli kung fu i dugo je u njemu/,ali on hoce da bude Grandmaster-neznam sta ce mu to,da se hvali...

Nemam skener da ti pokazem sve na forumu,ili da slikam pa da probam da smanjim rezoluciju,ako bas isinstiras...potrazicu ili cu slikati...

Mislim da je kung fu u odnosu na ostale vestine,bar u ovoj zemlji na neki nacin diskrimisan,mnogi na forumima i na internetu prave i anti reklame misleci
da rade pravu stvar nije mi jasno da masa ljudi poistovecuje kung fu sa glumcem Brus Lijem,sto u praksi nanosi stetu prakticarima kung fu vestina.
Brus jeste bio elastican i brz ali jednostavno ta zvaka je sazvakana,to vise nije popularno tako da to danas i nije dobra reklama za sam kung fu.
Kandidati koji mi dodju na treniranje zbog te fame o Bruce Lee-u ,jednostavno neznam sta sa njima da radim,samo filozofiraju i pametuju idu od skole do skole,hoce neke tajne da nauce...hm/ko i ovde na forumu/nece uopste da treniraju zato nas jos uvek i nema u MMA u Srbiji bar, a ne zato sto je wing chun los.
jednostavno sto ljudi ne razlikuju treniranje neku od vestina kung fua od filmova.Takve kandidate je nemoguce spremiti za nesto ozbiljnije.Nadam se da ce se promeniti ta slika u Srbiji da ljudi kojima nije mesto ovde gde oni misle nece dolivati ulje na vatru/makar oni u glavama mislili da rade pravu stvar/.

ŠTA JE TO KUNG FU?

Da ste do pre samo nekih četrdesetak godina običnog prosečnok Kineza pitali da vam odgonetne taj naziv,mnogo bi se namučio pa čak teško da bi i uspeo.Sve do 1964 godine kada su Kineske borilačke veštine prvi put javno prikazan izvan Azije.Tada su na internacionalnom karate šampionatu u Long Biču(SAD),pojavila se trojica boraca u tradicionalnim crnim kineskim odorama i svojom veštinom zadiveli sve prisutne.Mladići su se zvali:Brus Li,DŽems Jim Li i Takajuki Kimura.Iste godine i mnogi Kineski učitelji počinju otvarati širom vrata i za ljude izvan Azijskog područija i prihvataju taj naziv za Kineske borilačke veštine koji se odomaćio na zapadu Kung fu.
Kinezi su do tada koristili druge nazive kao recimo način borbe pesnicom-čuan fa ili kuen fut zakon pesnice,čuan šu itd.
Sam naziv Kung fu bi se mogao bukvalno prevesti kao-ČOVEK KOJI RADI.A to može biti kopanje kanala,učenje,slikanje,pravljenje nekih predmeta i slično.Ono što je bitno da se ovaj naziv može prevesti kao VATRA I VREME.Šta to znači sada je nešto lakše objasniti,znači čovek treba da sagori i dovede do savršenstva svoj rad da bi postigao neki cilj ili jednostavno bio spokojan i zadovoljan sobom.
Ovo samo po sebi stavlja veliku senku na sve one koji misle da mogu savladati Kung fu bez uloženog truda i rada.
Sam Brus Li je govorio”Cilj često nije postavljen da bi se dostigao,već kao nešto čemu će se težiti”.Drugačije rečeno cilj je trenirati tj.raditi a ne sticati samo neka zvanja ili diplome,koje čoveku neće pružiti ni sigurnost niti zadovoljstvo nego će čoveka vremenom sve više deformisati.Još rečeno cilj borca je da se bori,učenika da uči,pisca da piše,igrača da igra,…uspeh nigde nije zagarantovan niti je najviši cilj,čovek jednostavno u tome mora pronaći sebe i težiti ka savršenstvu ma čime da se bavio.
Kung fu postoji i izvan Kine,kod Mongola,Filipinaca,Malajaca,Burmanaca,Vijetnamaca itd.
Pretražujući stare zapise Kung fu je star hiljadama godina.Narodi Azije su još iz davnina uterivali strah u kosti nekim pustolovima koji su opsedali Aziju.Kung fu stilovi su najviše nastajali u Budističkim hramovima među samim monasima.Interesantno je reći mada to većina ljudi zna da su iz ili pod uticajem Kung fua nastajale i borilalačke veštine mnogih naroda kao recimo Japanaca i Korejanaca.

Zatim prelazim najpre kod Sinise Ivanjija/Novi Sad/ gde najprije polazem za majstora.
jel to ovaj "majstor" sinisa ivanji kod koga se polagalo za majstora ????
kad vidim ko je sve sebe nazivao "majstorom" i kome se sve dopustalo da druge obucava setim se starog dobrog Katonovog pravila ili na latinskom "regula Catoniana" koja glasi...
"Quod ab initio vitiosum est non potest tractu temporis convalescere
ili u prevodu:
" Što se grbo rodi ni vrijeme ne ispravi"

jel to ovaj "majstor" sinisa ivanji kod koga se polagalo za majstora ????
kad vidim ko je sve sebe nazivao "majstorom" i kome se sve dopustalo da druge obucava setim se starog dobrog Katonovog pravila ili na latinskom "regula Catoniana" koja glasi...
"Quod ab initio vitiosum est non potest tractu temporis convalescere
ili u prevodu:
" Što se grbo rodi ni vrijeme ne ispravi"

Da ja sam ponos na njega i njegov rad/covek koji je prvi otvorio klub u bivsoj SFRJ/,a taj video je montiran izvuceni se sekvence,napravljena je montaza.U jednom delu se vidi koji je kasnije izbacen kako neko dobacuje i vredja g.Ivanjija iz publike ili jedan od onih koji sede tamo /pa su to izbacili posle/pa on odlazi tamo kod njega.Znaci video vam je pao jer svi znaju da je montiran osim tebe izgleda.Taj gospodin je pravio jos videa slicne sadrzine jesi ih gledao mozda.
A ko je tvoj ucitelj,ako nije tajna ili neki strasni Kinez,Ili ucis preko foruma.
Tvoji postovi na forumu su kritika samo postojeceg,ajde ti daj napisi ili stavi vec jednom nesto interesantno, pametno ako ovo drugo nista ne valja.

Ucenicke stepene sam ispolagao god gospodina sa Severa zemlje(12 stepeni po Leung Ting skoli,u Cheungovoj skoli je 10 stepenm vec majstorski)/cije ime ne bih spominjao jer je presao na neki drugi kung fu koji se meni nije svidjao/a postoje i drugi razlozi/,Zatim prelazim najpre kod Sinise Ivanjija/Novi Sad/ gde najprije polazem za majstora a ubrzo i odlazim i dalje na obuku u BiH/po Leun Tingovoj liniji/kod ucenika pok.Milana Prosenice gde najpre polazem za instruktora samoodbrane/u centru za obuku u Tuzli kod g.Sadika Karahasanovica/,posle nekoliko godina treniranja i obuke zasluzio/dodeljuju mi sertificat majstora za Ving Tsun/isto po skoli M.Prosenice/...itd.
Inace u Ving Tsunu/wing chunu sam 17g i trenirao sam karate vise od 2g,radio sam i SANDU-kick boxing ali u okviru Ving Tsuna nisam zasebno.

Sto se tice treniranja to je za sada samo u Valjevu/stim sto preko leta radimo na stadionu javi se preko sajta ,nisam nikakve klubove sirio po zemlji ili van nje niti imam za sada zelju za takvim necim.
Sto se tice Andjelka dodelio sam mu pocasno zvanje od moje skole/kao coveku koji voli kung fu i dugo je u njemu/,ali on hoce da bude Grandmaster-neznam sta ce mu to,da se hvali...

Nemam skener da ti pokazem sve na forumu,ili da slikam pa da probam da smanjim rezoluciju,ako bas isinstiras...potrazicu ili cu slikati...

Mislim da je kung fu u odnosu na ostale vestine,bar u ovoj zemlji na neki nacin diskrimisan,mnogi na forumima i na internetu prave i anti reklame misleci
da rade pravu stvar nije mi jasno da masa ljudi poistovecuje kung fu sa glumcem Brus Lijem,sto u praksi nanosi stetu prakticarima kung fu vestina.
Brus jeste bio elastican i brz ali jednostavno ta zvaka je sazvakana,to vise nije popularno tako da to danas i nije dobra reklama za sam kung fu.
Kandidati koji mi dodju na treniranje zbog te fame o Bruce Lee-u ,jednostavno neznam sta sa njima da radim,samo filozofiraju i pametuju idu od skole do skole,hoce neke tajne da nauce...hm/ko i ovde na forumu/nece uopste da treniraju zato nas jos uvek i nema u MMA u Srbiji bar, a ne zato sto je wing chun los.
jednostavno sto ljudi ne razlikuju treniranje neku od vestina kung fua od filmova.Takve kandidate je nemoguce spremiti za nesto ozbiljnije.Nadam se da ce se promeniti ta slika u Srbiji da ljudi kojima nije mesto ovde gde oni misle nece dolivati ulje na vatru/makar oni u glavama mislili da rade pravu stvar/.

Hvala na odgovoru, nema potrebe za skenerom, nisam cuo za Vas pa sam pitao. Slazem se za Andjelka da nema smisla, i da je to antireklama. Zelim Vam srecu u daljem radu. Pozdrav.

Da ja sam ponos na njega i njegov rad/covek koji je prvi otvorio klub u bivsoj SFRJ/,a taj video je montiran izvuceni se sekvence,napravljena je montaza.U jednom delu se vidi koji je kasnije izbacen kako neko dobacuje i vredja g.Ivanjija iz publike ili jedan od onih koji sede tamo /pa su to izbacili posle/pa on odlazi tamo kod njega.Znaci video vam je pao jer svi znaju da je montiran osim tebe izgleda.Taj gospodin je pravio jos videa slicne sadrzine jesi ih gledao mozda.
A ko je tvoj ucitelj,ako nije tajna ili neki strasni Kinez,Ili ucis preko foruma.
Tvoji postovi na forumu su kritika samo postojeceg,ajde ti daj napisi ili stavi vec jednom nesto interesantno, pametno ako ovo drugo nista ne valja.

nemam nista protiv da budes ponosan ako si upoznao i vezbao i kod paje patka, ali na onom videu i moja cerkica kad gleda pocne da se smeje "tehnikama" koje prikazuje navodni "majstor",
kaze da su njeni drugari iz dvorista isto takvi majstori, nevidjena slicnost

o kakvoj montazi ti pricas?
pa covek se zamalo nije povredio dok je kao pokazivao "tehnike", i to cele "tehnike " koje nisu prekinute nigde i lepo se vidi sa kojim znanjem covek nastupa, i on i njegov kolega sa kojim radi, ne zna se koji je smesniji.
ono je bre sramota i svakom ko ima vise od 12 godina treba preporuciti da ne gleda video jer moze da mu se slosi od smeha.
onakav nastup sam kad sam bio klinac gledao svaki vikend u parku preko puta bioskopa partizan kad bi mandovi izasli sa projekcije nekog od brus lijevih filmova

uostalom taj isti tvoj "majstor" kad se pohvalio kako je on bio jedini i prvi "majstor" na nasim prostorima ja sam ga pitao gde je on to ucio i polagao pobegao je bez odgovora,
ne bi me cudilo da kaze da je i on isto kao i smajo sarhatlic polagao u kini boreci sa tigrom u kavezu kojeg je naravno savladao hahaha

nego kad vec ima jos video daj link da i to vidim, i onako je neko tmurno vreme napolju pa da se malo nasmejem pre nego sto krenem:D

Nesto ti meni ne rece kod koga si ti treniro kad sve tako lepo znas,nisi mi odgovorio ???
Sto ti kad posedujes toliko znanje ne otvoris skolu pa pocnes da pokazujes prave stvari ako ti ove sto postoje vec ne valjaju,pa pokazes svojoj cerkici pravu vestinu da se ne smeje.
Svako vidi da je onaj video sklopljen iz delova/iz razlicitih vremenskih razdoblja/ i to bez znanja G.Ivanjija kao i ostalih kojima je taj isti pravio.pa kad si pronasao ovaj klip naces i jos ostale od istog autora.Inace Sinisa ima oko 60g. neznam koliko ti imas,mozda neces moci ni da hodas u tim godinama bez 2 stapa ili ce neko morati da te voda za ruku.
Ja bi se pozabavio tobom,znas sta ti si ostavio na mene dobar utisak sad ne znam ko si gde da se javim/gde ti je skola/,koje vestine si strucnjak ja bi dosao kod tebe da me poducis malo...
Ti si verovatno bio na par seminara mozda davno,i onda si poceo da se sam usavrsavas i onda se Ego javi u coveku i misli da sve zna.Da si redovno treniro moj Bane ne bi se to desilo,ali sta ces kampanjsko ucenje nije nikada davalo rezultate.

Evo ti jedan klip koji isto nije montaza i jos covek napisao za sebe sam da je varalica.Gospodin je bio i ovde moderator dosta je pisao o kung fu/dao je svoj neki doprinos,bar u informisanju ljudi u vezi wing chuna/,i ja sam se par puta u to vreme bio posvadjao na forumu ali mi ni na kraj pameti nebi palo ovako nesto.Mozda covek nije strucnjak kao prakticar ali to ne znaci da ga treba omalovazavati na ovakav nacin.Sramota

Nesto ti meni ne rece kod koga si ti treniro kad sve tako lepo znas,nisi mi odgovorio ???
Sto ti kad posedujes toliko znanje ne otvoris skolu pa pocnes da pokazujes prave stvari ako ti ove sto postoje vec ne valjaju,pa pokazes svojoj cerkici pravu vestinu da se ne smeje.
Svako vidi da je onaj video sklopljen iz delova/iz razlicitih vremenskih razdoblja/ i to bez znanja G.Ivanjija kao i ostalih kojima je taj isti pravio.pa kad si pronasao ovaj klip naces i jos ostale od istog autora.Inace Sinisa ima oko 60g. neznam koliko ti imas,mozda neces moci ni da hodas u tim godinama bez 2 stapa ili ce neko morati da te voda za ruku.
Ja bi se pozabavio tobom,znas sta ti si ostavio na mene dobar utisak sad ne znam ko si gde da se javim/gde ti je skola/,koje vestine si strucnjak ja bi dosao kod tebe da me poducis malo...
Ti si verovatno bio na par seminara mozda davno,i onda si poceo da se sam usavrsavas i onda se Ego javi u coveku i misli da sve zna.Da si redovno treniro moj Bane ne bi se to desilo,ali sta ces kampanjsko ucenje nije nikada davalo rezultate.

ma kakvi seminari i treninzi ,
ne mogu da osnujem skolu jer nisam redovan na yutube gde se uglavnom sve uci,
a onakvi exxxperti sa videa koji sam postavio ja i ovaj sa tvog videa kao sto i sam znas vise ne rade po srbiji pa sam u toliko u nemogucnosti da polozim brzo i po burazerskom principu ja tebi pocasnu ti meni pravu diplomu za majstora.
premlad sam da bi bio ozbiljan ucitelj a pre star sam da bi gubio vreme na beskorisne gluposti kakve su izmisljene vestine i samouki exxxperti.

uopste me ne cudi sto sam na tebe ostavio lep utisak, i da znam da si zensko dozvolio bi ti da se bavis mojom malenkoscu ovako , jednostavno nisi moj tip,
pa cu tehnike i dalje da muceci se ucim sa yutuba,
kad su tako mogli da postanu majstori gomila nasih pa valjda cu i ja to postici do pocetka nove skolske godine u septembru :lol:

sto se videa tice , sta je i gde ubaceno ili iseceno?
taj tvoj "majstor" pokazuje prvo jednu tehniku ...koja nigde nije prekinuta
pa onda kao startuje nekog lika sa strane najverovatnije novinara gde isto tako prikazuje zavidnu kako rucnu tako jos vise i noznu tehniku...takodje nigde prekinuto i nigde nastavljano
potom pokazuje neku odbranu i bacanje protivnika uz bruslijevski tonski efekat...nije prekinuto nije nastavljano
potom sledi ubitacno precizan napad nogom kojom prilikom mu sparing partner zamalo nije slomio kuk i zabo se glavom u parket ali srecom ga je "grand master" primio za nogu i koristeci super tajnu tehniku da se ne bi prevrnuo preko njega seo mu na stomak fiksirajuci ga za tlo pridrzavajuci mu se za nogu ... takodje nigde prekinuto, nista dodato ili oduzeto

vidi michael,
potpuno ja razumem tvoju opsednutost svojim uciteljom i to sto pokusavas da odbranis njegov integritet jer ga poznajes licno,
ali budi sad malo realan ,ono je smesno i to ce da ti kaze svako ko bi to pogledao

Vidi Bane, ti si neozbiljan za svoje godina,svako dopisivanje vodi u nove replike.G.Ivanjijem uopste nisam opsednut,covek zivi u Americi/i ja mu svaki uspeh zelim u svim sverama zivota tamo/ima vec neznam tacno 5-6 godina sigurno.I razvio je svoj stil/vestinu/,ja mislim da ga od tada mozda sam 1 samo video.Inace radim kao instruktor od 2005g.
Tvoje ponasanje nanosi stetu wing chunu.
Onog gospodina,kojeg sam ranije pomenuo morao sam da se ogradim od njega jer isto to radi,dali namerno ili ne namerno neznam/i u tom kontekstu morao sam da zvanje proglasim pocasnim,dok se ne vrati na pravi put/.
Ja sam mislio da si ti devojcica koja se krije ispod nicka-posto nesmes da objavis svoje ime/ko si ,sta si i sl./pa reko da dodjem kod tebe da vezbamo zajedno.
Zasto nisi komentarisao zadnji klip i jos toga !!! Jednostavno ono sto ti ne odgovara ti to preskaces.
Nema svrhe vise diskutovati na ovakav parcijalan nacin.
Budi pozdravljan Bane.
Ako ovako nastavis ostaces skoro sam na forumu,razmisli malo.
Sve sam ti napisao ranije,daj ti nesto ubaci na forum sto je dobro,sto valja i sl. pa da mi onda diskutujemo o tome.Da vidimo sta je to dobro po tebi.

michael
neobicno mi je drago sto si se na laksi nacin uverio da nisam devojcica i da se ne krijem iza nicka,
uostalom u mom nicku ti pise i ko sam i odakle sam, jel treba i urinokulturu da uradim da bi bio zadovoljan?

iz mojih poruka trebao si da zakljucis da me ovdasnji kungfu zanima od prilike koliko i lanjski sneg ,
a treninzi sa umisljenim borcima koji su prvaci borbe sa zamisljenim protivnicima me nisu zanimali ni kad sam bio mladji.
vestini koja god da je u pitanju ne nanosim ja stetu, pa nisam ja polagao preko neta i sam sebi stampao diplome,ne drzim ja seminare i ne otvaram ja klubove,
nego likovi koji ce zbog love danas da budu majstori kung fua, sutra ce da budu kakap a prekosutra nindze
ako procitas malo pazljivije videces da sam komentarisao link koji si postavio ,
ali da ne bi pomislio da ja te likove nesto manje ili vise podrzavam od tvog GM. evo stavicu ti link na video na koji sam naleteo trazeci sve te video materijale za koje si ti rekao da postoje /mislim na sinisa ivanji i njegove video materijale/

Boli mene uvce za WC...nego ste strasno nepismeni. Ne mogu da procitam Vas post, a da me glava ne zaboli.

Ni Bane ne pise bas po pravopisu, ali covek barem stavlja razmak iza tacke i zareza tako da imam osecaj da citam neciji tekst, a ne jednu veliku recenicu.

Boli mene uvce za WC...nego ste strasno nepismeni. Ne mogu da procitam Vas post, a da me glava ne zaboli.

Ni Bane ne pise bas po pravopisu, ali covek barem stavlja razmak iza tacke i zareza tako da imam osecaj da citam neciji tekst, a ne jednu veliku recenicu.
momak moras ponovo da se vratis u skolu ili naocare da stavis cim ne vidis tacku ili zapete.

michael
neobicno mi je drago sto si se na laksi nacin uverio da nisam devojcica i da se ne krijem iza nicka,
uostalom u mom nicku ti pise i ko sam i odakle sam, jel treba i urinokulturu da uradim da bi bio zadovoljan?

iz mojih poruka trebao si da zakljucis da me ovdasnji kungfu zanima od prilike koliko i lanjski sneg ,
a treninzi sa umisljenim borcima koji su prvaci borbe sa zamisljenim protivnicima me nisu zanimali ni kad sam bio mladji.
vestini koja god da je u pitanju ne nanosim ja stetu, pa nisam ja polagao preko neta i sam sebi stampao diplome,ne drzim ja seminare i ne otvaram ja klubove,
nego likovi koji ce zbog love danas da budu majstori kung fua, sutra ce da budu kakap a prekosutra nindze
ako procitas malo pazljivije videces da sam komentarisao link koji si postavio ,
ali da ne bi pomislio da ja te likove nesto manje ili vise podrzavam od tvog GM. evo stavicu ti link na video na koji sam naleteo trazeci sve te video materijale za koje si ti rekao da postoje /mislim na sinisa ivanji i njegove video materijale/

Poslednja izmena:
Гледајући задња два монтирана клипа као и остале који постоје код мене је изазвало велико разочарење у цео кунг фу свет. Људи како је ово могуће, да овакав однос буде међу ученицима и учитељима ове предивне вештине, јер ово је прерасло у тоталну нетрпељивост и чак мржњу. Тражимо и надам се да ће сви озбиљни практичари и тренери винг чуна и кунг фу вештина осудити овакав као и друге баналне потезе увредљивог саджаја које наносе огромну штету самом кунг фу-у. Наиме људи сетите се да ово гледају и људи из иностранства , па сами реците какво ће из свега овога имати мишљеље о нама самим, Србима и другим народима који овде живе. Велика брука за цео наш народ као и кунг фу свет !!!

Poslednja izmena:
људи сетите се да ово гледају и људи из иностранства , па сами реците какво ће из свега овога имати мишљеље о нама самим, Србима и другим народима који овде живе. Велика брука за цео наш народ као и кунг фу свет !!!
jeste , i ja sam cuo isto da nemci , svajcarci i ostali slomise i ruke i noge da vide sta ima novo u "kung fu-u srbije":rotf:
ajde bre druze nemoj time da se opterecujes, zar ti stvarno mislis da je polaganje preko interneta i falsiranje diploma:rtfm: i zvanja uska specijalnost samo
"srba i drugih naroda koji ovde zive", ne neeee, to se radi svugde gde neki profi varajici vide priliku za brzu zaradu...

mislim da svako otkrivanje i javno diskreditovanje prevaranata moze samo da doprinese boljitku , kvalitetu i masovnosti bavljenja sportom ili vestinom koja god da je u pitanju,
i da niko ko nije umesan u te prevare ne treba da oseca odgovornost ili sramotu zbog tudjeg cinjenja ...

Back