Windows XP

M

milošb

Gost
Imam problem pa molim da ga rešite.Pojavljuje mi se shortcut imenom Rez koji je je predstavljen u Notepad-u. Kada ga obrišem,čak i iz korpe, sledeći put kada uključim komp pojavljuje se.Inače su ispisane neke hijeroglife
 
Klikni desni klik na taj SHORTCUT pa idi na PROPERTIES>FIND TARGET.
Tako ces videti od cega je ta precica i to izbrisi ili deinstaliraj ili pitaj ako ne budes znao sta je!
 
Bosko, hvala što si se javio.Ovako,kliknem ja na properties, ali ne daje mi ništa dalje da radim.Type of file:Configuration settings, file:Rez.ini. Šta dalje da radim?
 
Idi Start->Search->For Files or Folders ...
ukucaš Rez.ini i napiši nam putanju/e do tog/ih fajla/ova (ako ih ima na više mesta).
Proveri i datum tog fajla i priseti se da li si nešto instalirao (ili koristio neki program) u to vreme.
Ukoliko taj fajl nije mnogo veliki kopiraj ga u sledećoj poruci.
 
Probaj da nadjes to u registry bazi:
HKLM>Software>Microsoft>Windows>CurrentVersion>Run i tu pogledaj mozes li da prepoznas taj fajl koji se vraca! Ako ne znas sta brises NE BRISI NI SLUCAJNO OSIM AKO NISI 100% SIGURAN!!!
Mozes i jednostavnije da mu udjes u trag (mozda): idi na START>RUN pa tu kucaj MSCONFIG i ud'ri OK. Na kartici STARTUP pokusaj da prepoznas taj fajl i sta ga povlaci pa ako ga nadjes destikliraj ga i nece se vise pojavljivati!
Ako ih ovako ne nadjes,ja stvarno ne znam sta bi to moglo da bude...
 
milosb:
Milioner je.Kada god ga koristirim eto ikonice.Da li postoji nacin da ga uklonim i da li ce mi to praviti problem u radu racunara?

Neće ti praviti neki problem (osim izgleda desktop-a), a možeš da ga ukloniš na sledeći način:
napraviš neki folder (npr C:\Milioner), premestiš Milioner-a sa Desktopa u taj folder i napraviš shortcut na desktopu (pretpostavljam da znaš kako, ali za svaki slučaj ... desni klik na premeštenog Milionera i Send To -> Desktop)
 

Back
Top