Windows XP Deluxe

ppeecca

Zainteresovan član
Poruka
128
Pozdrav svima!
Imam par pitanja u vezi ovog operativnog sistema. Naime danas sam igrom slučaja imao priliku da vidim ovaj opertaivni sistem (verzija 2009) na laptopu. I pogodite šta; jako mi se svideo. E sad jedno od pitanja je koliko je taj sistem stabilan, kako se ponaša pri radu, koliko treba RAM memorije i koja snaga procesora i uopšte sve što znate o ovom operativnom sistemu? Ako je stvarno toliko dobar zašto se ne instalira na nove računare? Da li se isplati preći sa standardnog Windows XP SP3 na ovaj operativni sistem? I koja verzija je najbolja (2009, 2010 ili neka druga)?

Pozdrav svima!
Imam par pitanja u vezi ovog operativnog sistema. Naime danas sam igrom slučaja imao priliku da vidim ovaj opertaivni sistem (verzija 2009) na laptopu. I pogodite šta; jako mi se svideo. E sad jedno od pitanja je koliko je taj sistem stabilan, kako se ponaša pri radu, koliko treba RAM memorije i koja snaga procesora i uopšte sve što znate o ovom operativnom sistemu? Ako je stvarno toliko dobar zašto se ne instalira na nove računare? Da li se isplati preći sa standardnog Windows XP SP3 na ovaj operativni sistem? I koja verzija je najbolja (2009, 2010 ili neka druga)?

Ja ne bih to uradio, poucen negativnim iskustvima kojekakvih `editiona`. Uglavnom nestabilni, jedino sto lepo izgledaju...Ne preporucujem.

Pozdrav svima!

To je nasminkan XP i nije zvanicna verzija Windows-a. Moja preporuka je da ostanes na standradnom XP-u jer obicno te verzije koje prave razni ljudi imaju neke propuste i bagove.

Uglavno su ti modovani XPovi totalna glupost, jer su prenatrpani raznim skinovima i sličnim glupostima.

Ali ima i izuzetaka.:ok:
Jedan kolega, koji je inače PC serviser (znači nije laik) je koristio dugo vremena takav XP, čini mi se da je bio Black Edition ili nešto slično. To je bio maksimalno sređen sistem po pitanju bagova, brzine, stabilnosti, pa sve do izgleda. Koristio ga je 2 godina bez reinstalacije (!), što je za XP 2 god duže nego normalno:mrgreen:

Moje licno iskustvo, posto sam probavao dosta tih verzija, jeste da ih treba izbegavati, vecina njih je samo lepog izgleda, sto trosi previse resorsa, tacnije RAM memorije, ja evo imam XP sp.3, na desktopu, system mi zauzima oko 200mb rama, normalno ja sam sve nepotrebne stvari iskljucio iz procesa i radi skoro 2 god. savrseno, mogu reci da mi bootuje veoma brzo, slicno kao ova W7! Kada dodje vreme reinstalacije, ubacujem 7 ali za sada nije potrebno!

Back