Windows neće da se digne

• Začetnik teme Začetnik teme milsu
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

milsu

Domaćin
Poruka
3.090
Evo, ovako. Imam legalnu kopiju Windows-a XP Home SP3 sa svim zakrpama. Jedne noći, slučajno sam zaspao, dok su kompjuter i internet ostali uključeni. Kada sam se probudio, otvorio sam Explorer, i pojavila se neka stranica V9 Search, ili tako nešto, i dodatni prozorčić sa preporukom da umesto Bing-a koristim taj V9 pretraživač. Pošto me tematika uopšte ne zanima, kliknuo sam Cancel. Zatvorio sam prozor Explorera i otvorio ga ponovo, i opet se pojavila ta stranica V9 Search. Pogledao sam Internet Options, i video da je početna stranica postavljena na taj V9 sajt, nemam pojma kako. Vratio sam na about:blank. Zatim sam opet krenuo na internet, kada je kablovska konekcija pukla. Onda sam restartovao kompjuter, nemam pojma zašto, delovalo mi je kao dobra ideja. Tada sistem više nije hteo da se podigne. Diže se više od pola sata, i nikako da se podigne. Kada ga restartujem na dugme ili isključim pa uključim, isto. Ubacio sam instalacioni disk u CD ROM, i tada se sporo podizao, ali je ipak uspeo da se podigne. Skenirao sam hard disk sa NOD 32, i nije pronašao nijedan virus. Kada pokušam ručno da apdejtujem sistem, pojavi se prozorčić sa uputstvom da moram da izmenim Internet Explorer security settings. Izgleda mi kao da se preko noći automatski učitala zakrpa koja mi je promenila neka podešavanja, i poremetila sistem. Da li neko ima slična iskustva?

Kompjuter nije pokazivao simptome koje sam našao za taj "Th.v9.com", nisam dobijao čudne rezultate pretrage, prozori nisu iskakali, kompjuter nije radio sporije, jedino što se sporo podizao sistem, ako bi se uopšte podigao. Među instaliranim programima pronašao sam "V9Soft", deinstalirao ga, restartovao kompjuter, međutim sistem više uopšte nije hteo da se podigne, pa sam odlučio da primenim konačno rešenje po kratkom postupku. Reinstalirao sam Windows, i sada radi k'o avion. Primetio sam i da sam imao zastarelu verziju NOD32 4.2, a najnovija je 5.2, možda ne bih imao problema da sam apdejtovao antivirus na vreme. Jedini problem sada je što Windows Update ne radi, javlja mi neku grešku "[Error number: 0x8024400A]", nemam pojma o čemu je reč.

:rumenko:

Temporary connection-related errors may occur when you use Windows Update or Microsoft Update
......................

Symptoms
...........................
.............................
Error 0x8024400A
....................
Cause
These errors may be caused by any of the following issues:
  • Programs or processes that interfere with Internet communications
  • Resource issues on the computer
  • High Internet activity
  • Recoverable database errors
....................

http://support.microsoft.com/kb/836941

izgleda da si navukao V9 Hijacker
nije mi samo jasno sta si dobio ubacivanjem xp cd-a ako nisi uradio reinstal

sad ce ispasti da namecem ono sto ja koristim,ali je pre neki dan jednom clanu ovo pomoglo,pokrenes avast da preceslja sve u boot-time scan modu(eset obrisi),malwarebytes pokrenes iz safe moda,hitman pro,tdsskiller
pogledaj i ovo

Fokse, sad (iz radoznalosti) odoh na tvoj link, ali WOT "sija" crveno.
Pa reko... al' da kažem. Od viška glava ne boli.

avast.jpg

izvin'te

Hvala puno, ono što je napisao korisnik "c3sam" radi posao. Windows Update program na SP2 više ne pruža pristup Windows Update Servisu, pa mora prvo da se instalira taj fajl da bi se apdejtovao Windows Update. Posle toga sve radi normalno.

c3sam:
I had the same issue last week, had to completely reinstall XP Pro SP2 and after installation could not access the Windows Update site.
Apparently the version of the Windows Update Program provided with XP SP2 does not have access to the Windows Update Service any more. The other kicker is that if you try and update the Windows Update program from the update site it fails too, the current version of WUP is only available from the update site and is not available as a download and install. The problem is in order to update WUP with the current version you need a version of WUP that still has access to the WUP site.
Download the 32 or 64 bit version
and install it then visit the Windows update site and get the current version of WUP
just click on the correct version for XP you are running below.
(32 Bit) x86: http://download.windowsupdate.com/w...one/7.4.7600.226/windowsupdateagent30-x86.exe
(64 Bit) x64: http://download.windowsupdate.com/w...one/7.4.7600.226/windowsupdateagent30-x64.exe
good luck.

Poslednja izmena:
@sunchaya

da li znas na kom principu wot radi i klasifikuje stranice?

Znam zato sam ga i ubacila :).
Jedino ako i ti :worth:imaš neku dodatnu informaciju.Prosvetli me :worth:
Možda to i nije nešto čemu treba toliko da verujem, jer ko zna ko sve "procenjuje i ocenjuje" to , ali ipak odma gasim sve što otvorim a crveni se (pod sulovom da sam putem nečijeg linka stigla tu a ono što je crvemo kad krećem sa google homepage-a ni ne otvaram) . Po pitanju žutih, uglavnom idem na riziko :lol:

Možda to i nije nešto čemu treba toliko da verujem, jer ko zna ko sve "procenjuje i ocenjuje" to

sama sebi si odgovorila,korisnici daju ocene na osnovu 4 kriterijuma (Trustworthiness,Vendor reliability,Privacy,Child Safety),mozda je ovo ocena jednog clana,nigde nema komentara o sajtu...
a to da treba izbeci citanje necega jer ima crveni znak je apsurdno,ljudi ne izbegavaju sajtove ni kad im antivirus vrsisti da je zarazen

wot jeste dobar ali ne i odlucujuci

Caught in the action! Ухићен на дјелу! Złapany w akcji! :D

http://img195.imageshack.us/img195/6048/purrint004.jpg

http://img10.imageshack.us/img10/6876/purrint005o.jpg

Ponovo sam instalirao IObit Smart Defrag, i Advanced System Care, koje koristim za defragmentaciju i čišćenje računara, i prilikom instalacije ponudio mi je opciju da "V9.com" bude moja početna strana! (Doduše, na poljskom.:think:) Moguće da se taj V9 prošli put instalirao kada sam apdejtovao ove programe, a da nisam primetio. Mada, još uvek ne znam da je to izazvalo problem.

Back