Quantcast

Windows 7 i sat koji žuri

jolemisa

Poznat
Poruka
8.090
Setih se nečeg. Tražio sam neki emulator za android, da bih poterao neke android aplikacije sa kompa, i između ostalog preporučili su mi i Phoenix OS. E sad, taj problem sa satom pojavio se, u to sam sad siguran, nakon instalacije tog Phoenix-a. Nikada ranije nisam imao posla s njim, i na moje iznenađenje, instalirao se kao zaseban OS, i ubacio se u boot meni, pored Sedmice. To mi se uopšte nije svidelo, ali sam ostavio to tako, do daljnjega. Kasnije, gledao sam kako da ga se rešim, i na moje čudo, našao sam ga u kontrol panelu, u spisku instaliranih programa. Odatle sam krenuo da ga deinstaliram, i to se i odradilo. Zatim sam restartovao komp, da vidim da li se sklonio i iz boot menija, i beše ga nemaše tamo anymore. • E sad, ne sećam se da li sam ga deinstalirao direktno iz kontrol panela, ili sam koristio Total Uninstall, pa je moguće da je ostao neki brabonjak, koji je nastavio da interferira sa sistemom. • Uz to, njuškajući naokolo, čuo sam da ako je mašina dual ili multi boot, operativni sistemi hoće ponekad da se mešaju u rad ostalih sistema, mada ja takva iskustva nikada nisam imao, a imao sam i po 15-ak sistema na jednoj mašini, što linuksa što windows-a, u doba kad sam učio o njima.

@jolemisa: Ovaj win7 (SP1) inače radi k'o bombona (pu-pu), ništa mu ne fali, osim ovog zezanja sa satom, koje mi toliko i ne smeta, koliko me zaintrigiralo zašto do toga dolazi. I ja verujem da bi se sve to sredilo sa taze instalacijom, ali mi se to ne radi, još uvek, jer ne brljavi dovoljno. Pokušaću da zatragam za eventualnim brabonjcima koji su ostali nakon deinstalacije Phoenix-a, a ako mi to ne uspe, onda bih ga čak i ponovo instalirao, ali nakon toga deinstalirao sa Total Uninstall-om, da budem siguran da sam to uradio na taj način.
Pregledaj u "Program Files",mozda ima nesto zaostalo od njega.Ocisti i TEMP folder,moze biti i u njemu.Imas u Program Files-u,pa u folder Windows ima Temp folder,ocisti i njega.
 

InterStellaR

Početnik
Poruka
25
Pa da, tako i treba da se radi, ako se čačka nešto po kućištu, menjaju komponente, isprobavaju ... ali zbog toga nikada ni na jednoj mašini nisam imao nikakvih problema, pa ni sa satom. • Nego, setio sam se nečeg drugog, a o tome ću u zasebnoj poruci.
Pogotovo ako se izvadi Litijumska baaterija onda se resetuje Bios i sve ostalo naravno nista se ne pobrise samo se vrate opcije na fabricko
 
Top