Windows 7 64 - Bit Ultimate skroz zašteka

Šta ako test ne nađe nikakve greške....?? Šta onda raditi.....Slupati računar do kraja jedino mi to ostaje
Pa nije suština da ti test samo pronađe greške i da ti prijavi,

jer test koji pokreneš iz OpenSUSE ujedno sadrži i firmware kojim testira i popravlja sve što može u hardweru...

Drži uključen internet. :)

Ako i posle toga budeš imao problema, to znači da je fizički kvar hadwera, i moračeš da pogledaš šta ti nije ispravno, ili gde probija...
U ovom slučaju prijaviće kvar. :)

I obrati pažnju na prošli post koji je napisao DraganŽ.

Poslednja izmena:
Nakon 2 - 3 dana koristenja windows xp sp3 računar je opet zaštekao isto kao i na windows 7 sada mi se na ekranu neke boje i tačkice pojavile..Evo slika
IMAG0005.jpg

Čisto sumnjam da grafička katra pravi problem jer koristim integrisanu ( Intel HD2000 )

Nakon 2 - 3 dana koristenja windows xp sp3 računar je opet zaštekao isto kao i na windows 7 sada mi se na ekranu neke boje i tačkice pojavile..Evo slika Pogledajte prilog 301751

Čisto sumnjam da grafička katra pravi problem jer koristim integrisanu ( Intel HD2000 )
Pa normlno, nisi kupio TV, već računar.

Integrisana grafička služi samo da bi mogao dići sistem i mogučnost da radiš sa osnovnim aplikacijama. Čim instaliraš neki jači softver nekog proizvođača, grafička nemože to da podnese.

Uvek se mora dodati grafička kartica, koja ima mogučnost da podrži sve ostalo što je neophodno za komotan rad. :)

Kupi Grafičku kartu. :)

Da jesam instalirao sam sa DVDa sto sam dobio uz matičnu ploču....A moja matična je ova http://www.asus.com/uk/Motherboards/P8H61M_LX3_PLUS_R20/

U Device manageru nema upitnika sve je ok......Do sada sam mjenjao tri grafičke.....(Nvidia GT8600,ATI Radeon HD5450,Nvidia 9500GT) ali nije pomoglo i mjenjao sam napajanje...Ali opet isto zamrzavanje na windows xp,vista i 7 za svim updateom.......Ram testirao sam memtest86+ sve ok.....Flašovao bios na zadnju verziju isti problem,mjenjao HDD kupio nov i nove sata kablove ali bezuspješno.....A imao sam pre matičnu ploču sa iskrivljenim pinovima na socketu a procesor koji i sada koristim je bio na toj matičnoj ploči.....Kada sam kupio matičnu ploču novu P8HH61M-LX3 PLUS R2.0 sa pinovima je sve ok na socketu ali na procesoru ( tačkice od pinova nisu sve na srediti ) ....Sad me zanima da li je pre matična ploča oštetila moj cpu

Da jesam instalirao sam sa DVDa sto sam dobio uz matičnu ploču....A moja matična je ova http://www.asus.com/uk/Motherboards/P8H61M_LX3_PLUS_R20/

U Device manageru nema upitnika sve je ok......Do sada sam mjenjao tri grafičke.....(Nvidia GT8600,ATI Radeon HD5450,Nvidia 9500GT) ali nije pomoglo i mjenjao sam napajanje...Ali opet isto zamrzavanje na windows xp,vista i 7 za svim updateom.......Ram testirao sam memtest86+ sve ok.....Flašovao bios na zadnju verziju isti problem,mjenjao HDD kupio nov i nove sata kablove ali bezuspješno.....A imao sam pre matičnu ploču sa iskrivljenim pinovima na socketu a procesor koji i sada koristim je bio na toj matičnoj ploči.....Kada sam kupio matičnu ploču novu P8HH61M-LX3 PLUS R2.0 sa pinovima je sve ok na socketu ali na procesoru ( tačkice od pinova nisu sve na srediti ) ....Sad me zanima da li je pre matična ploča oštetila moj cpu
Koliko sam razumeo, problem su iskrivljeni pinovi na procesoru. A i koliko vidim i po tvom izlaganju da nije u redu sam procesor.

Da li si probao sa drugim procesorom?

I nerazumem koju sad ploču koristiš od te dve?
U uvodnom tekstu si stavio jednu, a sad kažeš da koristiš drugu....

Prvu sam imao Gigabyte H61M DS2 ali sam na njoj iskrivio pinove na socketu radila je ona ali ne baš kako treba palio se racunar par puta zaredom.....Onda sam kupio novu matičnu ploču asus P8HH61M-LX3 PLUS R2.0 koju sada koristim a staru Gigabyte H61M DS2 bacio ali procesor mi je i dalje ostao njega sada korisim na svojoj novoj matičnoj ploči ( Intel Celeron G530 ) Uradicu upload par slika procesora )

Prvu sam imao Gigabyte H61M DS2 ali sam na njoj iskrivio pinove na socketu radila je ona ali ne baš kako treba palio se racunar par puta zaredom.....Onda sam kupio novu matičnu ploču asus P8HH61M-LX3 PLUS R2.0 koju sada koristim a staru Gigabyte H61M DS2 bacio ali procesor mi je i dalje ostao njega sada korisim na svojoj novoj matičnoj ploči ( Intel Celeron G530 ) Uradicu upload par slika procesora )
Imao si najbolju ploču, a kupio si Asus...
Što nisi kupio ponovo gigabyte matičnu?

I obe ploče podržavaju bolje procesore.

U svakom slučaju, čini mi se da moraš staviti drugi procesor.

- - - - - - - - - -

Pinovi nisu na procesoru nego na socketu ( LGA1155 )
?
Kako?

Iglice su na socketu, a na procesoru su rupice?

Poslednja izmena:
Zlatni kontakti su na procesoru...Nema rupica evo slika od mog procesora i od socketa od nove ploče pinovi sa socketu su svi ok ( Slika je malo loša fotoaparat je shit ! ) ali na procesoru nije sve ok zumirajte sliku gdje je procesor Pogledajte prilog 301759 Pogledajte prilog 301760
Aha, to je to znači....

Nisam imao u rukama, pa sam se zbog toga začudio. :)

Nevidim dobro, misliš da su pinovi na socketu iskrivljeni?

Koliko vidim, polovina na podnožju su pinovi a polovina kontakti... Koji užas!

Pa kako može taj procesor tu da legne???

Ti mene zezaš? :)

Poslednja izmena:
Pogledaj snimke na YouTube how to install LGA1155 CPU.........Na ploči (Socketu) su pinovi tj "kontakti" koji dodiruju zlatnu podlogu procesora....
Pogledao sam, u redu...

Onda i pored svega, nemogu da znam odakle potiće taj problem koji ti se javlja.

Javljao se i kod mene taj problem ranije više puta na nekim računarima koje sam radio. I uvek je bilo do grafičke. Ili drajver nije bio dobar, ili slaba grafička...

већ сам ти причао о некој живој Линукс дистрибуцији? Бре човече покрени систем са диска и прати да ли ти се дешавају исте ствари као и на Виндовсима, ако се дешавају, онда је у питању хардвер (по приказаној слици рекло би се да је у питању графичка карта).
На преносном рачунару имам интелову интегрисану и све ради без проблема на њој, nvidia картицу укључујем само кад хоћу да се играм (урбан терор) или радим нешто у Гимпу и сличним програмима... Још је твоја графичка интел 2000 која би требала бити боља од моје на преносном.
провери каква су ти подешавања по питању укључивања графичких карти у БИОСу јер је можда ту нешто лоше подешено. (На стоном рачунару у БИОСу могу да подесим да која графичка ће бити покренута и који VGA излаз ће бити укључен обзиром да и на матичној плочи има нека интегрисана графика и излази VGА, HDMI... ) провери да и код тебе није нешто слично у питању...

Najbolje će biti da kupiš novi računar, po mogućnosti "brand names" tako da ne moraš ništa sastavljati...:mrgreen:
Ja bih se složio sa gore pomenutom tvrdnjom. Nema to veze sa operativnim sistemom problem je sa hardverom i to neka nekompatibilnost. Možda u biosu treba isključiti integrisanu grafiku ako koristiš ovu običnu ili kako se već zove......

Back